בוקר טוב ושלום יש לי שאלונת

בוקר טוב ושלום יש לי שאלונת

אחי עשה לי מנוי לחדר כושר,אבל יש לי בעיה של חרדה,אני מאוד מפחדת או יותר נכון מיתביישת לעבוד עם אנשים. יש לי סחרחורת וזיעה קרה ובחילה וגם רעידות אני פשוט לא יכולה להיות בחדר כושר ציבורי וגם כן כולם מיסתכלים עליי.יש לי מן ריקוד מישחק בבית(השטיח הזה שמחברים למחשב)והוא עושה לי השפעה יותר טובה מהחדר כושר הוא יותר ממריץ ומעייף וכמובן כיף. עכשיו לשאלתי כמה שעות ביום אני צריכה לירקוד על השטיח הזה+שכיבות בטן כדיי שזה ישפיע טוב וזה יחשב לפעילות גופנית יומית?...תודה מראש^.^.

hillator

New member
תגובה

אין לי מושג לגבי שעות אבל עדיף לדעתי חדר כושר כי שם תעבדי על מגוון שרירים. לגבי כמות האנשים בד"כ בשעות הבוקר חדרי הכושר רקים יחסית. חוץ מזה יש מקומות שיש שם חדר כושר לנשים שבד"כ גם ריק

Ben Zak

New member
להתגבר על הבושה תכף ומיד!

תראי, אני מכיר את זה. אני אתאר לך תמונת מצב ותגידי לי אם אני טועה: כשאת אומרת לעצמך "חדר כושר", את מדמיינת לעצמך אנשים חטובים, שריריים, שנראים כמו דוגמנים ודוגמניות מסלול בקסטרו, מפתחי גוף בנוסח שוורצנגר וכו'. כאלה שעובדים על מכשירים ועושים פוזות מול המראה ומשוויצים בפני כולם במראה שלהם וכו'. ואז את אומרת לעצמך בלב - אבל פתאום אם אני אהיה שם ואז כולם יסתכלו עלי, שאני שונה ולא חטובה ולא שרירית וכו' ורק מלהסתכל עליהם זה יעשה לי רע. האם טעיתי?!
עכשיו נגיע לאמת - זה הכל בראש שלך! אני מציע לך לעשות סיור קטן בחדר כושר שבו נעשה המנוי ולגלות את תמונת המצב האמיתית. אין בחדר כושר רק דוגמני מסלול וכו', למעשה אין בכלל דוגמניות מסלול, לא שאני ראיתי עד כה בחדר כושר שלי. אבל יש אנשים רגילים, כמוך וכמוני. שמרביתם באים לאותה מטרה של ירידה במשקל, להראות טוב יותר ולהרגיש טוב יותר. ולא תאמיני עד שתלכי בעצמך ותראי שהשד הוא לא כזה נורא. את יכולה לחשוב על עצמך כל מיני דברים ושמסתכלים עליך ואת מתביישת בעצמך או בגופך, אבל תאמיני לי שלזה שמתאמן לצידך וזה שמאחוריך, זה ממש לא מענין אותו. אם יש כאלה שמתעסקים בזה, תתעלמי מהם פשוט. בחדר כושר תהיי אדם לעצמך. אל תסתכלי על אף אחד. את לא חייבת גם לדבר עם אף אחד. אני בחדר כושר מתנהג כמו סנוב מושלם. חוץ מלהגיד שלום/היי/ביי למדריכים שאני רואה כמעט מדי יום, כל השאר, כל המתאמנים - אויר מבחינתי. לא מכיר אותם, לא מתאמן איתם. אני מתאמן בקצב שלי, לפי התוכנית שלי, בתנאים שלי, בצורה ובדרך שנראית לי התקינה והנכונה ביותר. אז אולי יגידו - "היי, הוא כזה סנוב!" אבל אני בא לחדר כושר בשביל הפעילות ויש לי בסך הכל שעתיים להפיק את המיטב מבלי לבזבז זמן על פטפוטים ועל להסתכל על בחורות (טוב, אני לא עיוור!) או לדסקס עם מישהו על התפריט הדיאטטי שלו. אני מציע שתנצלי את המנוי שקיבלת מאחיך, הוא שווה זהב!!! ההתחלה קשה, כי נדמה לך שכולם שם יסתכלו עליך ותרגישי עוד יותר לא נעים מכל המראות והמכשירים מסביב, אבל מתרגלים.

Ben Zak

New member
דרך אגב

אשמה בתמונת המציאות המעוותת שיש להרבה אנשים שמפחדים להיכנס לחדר כושר, היא באמצעי התקשורת. הרי תמיד כשמצלמים חדר כושר, לא יצלמו את השמן והשמנה שהולכים על ההליכון ומזיעים כמו טנק, אלא יצלמו את החטובים למיניהם שאצלם הכל כאילו נעשה בלי מאמץ. גם בסרטים זה ככה, בפרסומות, בעלונים שמפרסמים את החדר כושר וכו'. אבל שוב - זה רק הפרסום, זה לא מה שיש באמת בשטח. לצערי, התמונה הזו שניסיתי לצייר גם היתה פעם במוחי ונורא פחדתי בחדר כושר, מה יגידו ומה יסתכלו ואיך וכו'. אבל היום - *ין!!! שיק*צו לי כולם!

אני הייתי שמה

איזה 10 פעמים והיו אנשים שפשוט צחקו ואמרו מה ילדה בת 14 עושה כאן,ויש שממש מזלזלים ואמרים לי למה אני רצה הרבה ובמהירות גבוהה מידי,וזה כ"כ מביך,אבל כניראה אתחיל מתחילת הלימודים שזה עוד שבועים,ותודה על התגובות.

Ben Zak

New member
איזה אנשים מגעילים ../images/Emo46.gif

ממש צחקו עליך? ואמרו לך מה את עושה פה? ולגבי המזלזלים - צפצפי עליהם. תגידי לעצמך עמוק בלב - עוד כמה חודשים, לא משנה כמה, אני אראה פיצוץ והם ישארו אנשים אומללים ואת לא תשימי בכלל לכיוון שלהם. זה הכל בראש. פשוט להתעלם מהם. לא ציינת איזה חדר כושר והיכן - אם זה חדר כושר ציבורי, לרוב בשעות הבוקר המוקדמות מאוד מגיעים אנשים מבוגרים. אלה באים יותר בשביל החברה, להתאמן עם החברים המבוגרים שלהם ולדסקס על הבוקר כל מיני דברים מוזרים. יצא לי להקשיב להם מספר פעמים שהייתי בבוקר. כל מיני שטויות לא חשובות. בשעות הצהריים כולם הולכים לאכול, לכן זה שעות יותר מתות בחדר כושר. שווה לנצל אותם. אני מגיע לחדר כושר ב-11 כשעוד יש אנשים, אבל ב-12 קורה המון פעמים שזה אני ועוד 4 איש בכל החדר כושר. כולם הלכו לאכול, לנוח וכו'. ככה זה יכול להיות עד 3-4 בצהריים. בשעות הערב כבר באים אנשים אחרי עבודה ויתכן והם פחות מעצבנים, כי הם עייפים מהיום שעבר עליהם ורק רוצים לסיים את האימון שלהם ולעוף הביתה. אם החדר כושר פתוח עד מאוחר מאוד, אז השעה-שעתיים בסוף פנויות יותר. בקאנטרי אצלנו כרגע החדר כושר פתוח עד חצות כל יום. עוד לא ניצלתי את הזמן המאוחר הזה בערב, אבל אני משוכנע שאין שם כמעט אף אחד אחרי 10. היתה פעם אחת שנשארתי עד 11 והייתי האחרון שסוגר את האור. בקיצור - מצאי את השעות המתאימות, שיש פחות אנשים, שתרגישי יותר בנוח. לאט לאט הבטחון יגבר וזה כבר לא ישנה לך בכלל מה אומרים ומי מסתכל. שיסתכלו! שיתפוצצו! את בשלך!

hillator

New member
שמעי

מאנשים כאלו פשוט מתעלמים! בחדרי כושר מצויים כל מיני "ואאננה בי מאמן" יאני אנשים שבחיים לא למדו הדרכת חדרי כושר ואין להם מושג בגרוש אבל חושבים שהם יכולים ללמד את כל העולם ואישתו

../images/Emo31.gif גועל נפש של אנשים../images/Emo31.gif

אבל בכל מקום יש את האנשים האלו, שחושבים שחדר הכושר (או העולם בכלל) שייך להם, ושהם יכולים להעיר מה שהם רוצים למי שהם רוצים. אני חושבת שאת צריכה לנסות שוב פעם, וכמו שבן זק כתב לך, תשימי ז** על כולם, תעשי את זה בשביל עצמך!

m0sh3

New member
ספרי לי על זה ../images/Emo4.gif

כשאנשים מגלים שאני בן 16 , ישר הם מתחילים עם השטויות.. "למה אתה מרים משקולות .. למה אתה עושה את התרגילים האלה .. זה מסוכן .. אתה לא תגבה .. אתה תפצע .. ואתה ואתה ואתה..." מה אני עושה ? מחייך , אומר תודה על הדאגה , מסתובב ומתחיל את הסט הבא בידיעה שדברתי עם אדם שלא מבין יותר מדי. תהני מהמנוי שלך ילדה

אם מסתכלים עליך...

זה רק בגלל שאת נראית טוב או משהו ותפסת למישהו את העין... ככה זה מבחינתי, אני לא בוחן כל אחד שנכנס לראות כמה הוא צריך להוריד, על איזה שרירים הוא צריך לעבוד וכו' ואני בטוח ש 99% מהאנשים לא מסתכלים ככה על האנשים שנכנסים, אז אם מסתכלים עליך זה בגלל שאת נראית טוב או משהו...

חחחח תודה רבה על העזרה

אני אלך בזמן בית ספר בשעות הערב שיש פחות לחות כדיי לא להיחנק,תודה רבה על התגובות,ושבת שלום ויום אהבה שמח.

OoמיכלoO

New member
גם לי יש את השטיח הזה!

נכון זה כיף? חח לא יודעת בדיוק מה לענות לך רק רציתי להגיד לך

לדעתי...

עדיף שתתעמלי בחדר הכושר... שילוב של פעילות אירובית ופעילות אנאירובית (פעילות נגד התנגדות. משקולות לדוגמא) גורם לירידה בטוחה יותר במשקל ומביא לגוף חטוב הרבה יותר. וחוץ מזה... ממה יש להתבייש? כשאני הולכת לעשת ספורט אני הולכת הכי טבעי שאני יכולה והכי מוזנחת, קוקו בשיער, גופייה ואיזה מכנס.... ואני גם מזיעה נורא ואני בטוחה שאני נראית כמו הצרות שלי.. אבל דווקא מתחילים איתי הרבה במסלול... דווקא כשאני נראית כמו הצרות שלי
כשאני רואה את כל הבנות האלה שמגיעות לשם עם בגדים צמודים ופן בשיער.. זה פשוט מעורר גיחוך... אין לך ממה להתבייש.. את לא הולכת למועדון אלא לעשות ספורט, תתרכזי במטרותייך ואל תחשבי על כך שכולם מסתכלים עלייך, כל עוד לא תייחסי לכך חשיבות רבה, כך גם האנשים בחדר כושר...

למעלה