בוקר טוב עם אלכס אנסקי.הבוקר אשתול את זרעי החוטמית ששלחה לי רעיה, לפי ההנחיות ששלחה לי משתפרת.
גם אני אעשה זאת, ואפזר מעט זרעי תורמוס ההרים. יש חלקת תורמוס ליד מבנה ציבורי בישוב שלנו. כשהוא מתיבש בתום הפריחה קוצרים אותו ומסלקים את הצמחים היבשים, וכנראה מלקטים את הזרעים. בסגר הראשון במסגרת טיולי ההתרעננות הגעתי לחלקה אחרי שפינו אותה ומצאתי שנשארו כמה תרמילים, אז ליקטתי חופן זרעים.הבוקר אשתול את זרעי החוטמית ששלחה לי רעיה, לפי ההנחיות ששלחה לי משתפרת.
התורמוס פרח יפהפייה. בעבר גם אספתי זרעים של תורמוס וכובע נזיר.גם אני אעשה זאת, ואפזר מעט זרעי תורמוס ההרים. יש חלקת תורמוס ליד מבנה ציבורי בישוב שלנו. כשהוא מתיבש בתום הפריחה קוצרים אותו ומסלקים את הצמחים היבשים, וכנראה מלקטים את הזרעים. בסגר הראשון במסגרת טיולי ההתרעננות הגעתי לחלקה אחרי שפינו אותה ומצאתי שנשארו כמה תרמילים, אז ליקטתי חופן זרעים.
מצרפת תמונה (ישנה אמנם) של הבלגן בחצר שלנו. תורמוס, שמיר, פטרוזיליה,תרד, חרציות, חוטמיות, כובע נזיר - הכל נובט מזרעים שנשארו באדמה.גם אני אעשה זאת, ואפזר מעט זרעי תורמוס ההרים. יש חלקת תורמוס ליד מבנה ציבורי בישוב שלנו. כשהוא מתיבש בתום הפריחה קוצרים אותו ומסלקים את הצמחים היבשים, וכנראה מלקטים את הזרעים. בסגר הראשון במסגרת טיולי ההתרעננות הגעתי לחלקה אחרי שפינו אותה ומצאתי שנשארו כמה תרמילים, אז ליקטתי חופן זרעים.
מדהים אין על הטבע. מה צבע החוטמית?מצרפת תמונה (ישנה אמנם) של הבלגן בחצר שלנו. תורמוס, שמיר, פטרוזיליה,תרד, חרציות, חוטמיות, כובע נזיר - הכל נובט מזרעים שנשארו באדמה.
היו חוטמיות בכמה צבעים, לא זוכרת. בזמנו שמתי תמונה השמנה שעברה, וככל הזכור הצבע השולט היה בורדו.מדהים אין על הטבע. מה צבע החוטמית?
כובע נזיר מוגדר לאחרונה כצמח שתלטן. אבל יש לך שם גם אפונה ריחנית ומה זה עם העלים הגזורים? לא זיהיתי. שמיר?מצרפת תמונה (ישנה אמנם) של הבלגן בחצר שלנו. תורמוס, שמיר, פטרוזיליה,תרד, חרציות, חוטמיות, כובע נזיר - הכל נובט מזרעים שנשארו באדמה.
כן- אפונה ריחנית שהיתה בעבר ונכחדה בשנים האחרונות. קניתי השנה זרעים בתקווה להחזיר עטרה ליושנה.כובע נזיר מוגדר לאחרונה כצמח שתלטן. אבל יש לך שם גם אפונה ריחנית ומה זה עם העלים הגזורים? לא זיהיתי. שמיראפונה ריחנית - היתה ונכחדה בשנים האחרונות.
לגבי אפונה ריחנית... כידוע, כשאת קונה זרעים, את מקבלת פריחה בשלל צבעים. לאחר שאת אוספת את הזרעים מהיבול המקומי, כל הפרחים יופיעו במופע סגול כחול. למה? איני יודע, אבל זו עובדה.כן- אפונה ריחנית שהיתה בעבר ונכחדה בשנים האחרונות. קניתי השנה זרעים בתקווה להחזיר עטרה ליושנה.
שמיר - נובט בכמויות, גם פטרוזיליה שלא רואים בתמונה המצורפת.
בקשר לאפונה הריחנית - הצבע הדומיננטי הוא אותו כחול/סגול.לגבי אפונה ריחנית... כידוע, כשאת קונה זרעים, את מקבלת פריחה בשלל צבעים. לאחר שאת אוספת את הזרעים מהיבול המקומי, כל הפרחים יופיעו במופע סגול כחול. למה? איני יודע, אבל זו עובדה.
ואגב, ניתן לרכוש במשתלות שתילי כובע נזיר בגוונים "מיוחדים" כמו אדום ארגמני, קרם שנוטה כמעט ללבן וקרם צהבהב. שתילים אלה אינם מסתעפים וצומחים פרא, ולהבדיל מכובע הנזיר הכתום/צהוב, הם עדינים ונראה שאפילו די מפונקים. אמנם אין לי ניסיון בגידול של אלה, אבל נדמה לי שגם מהם יש בעיה לקצור יבול פורה של זרעים.
לא הבנתי מהכותרת מה עשיתי....הבוקר אשתול את זרעי החוטמית ששלחה לי רעיה, לפי ההנחיות ששלחה לי משתפרת.
קיבלתי, זרעי תרד, ופטרוזליה, אותם עדיין לא זרעתי, משתפרת הביאה בקומונה הנחיות לגבי חוטמית, והנחיות ממולץ לזרוע באוקטובר,לא הבנתי מהכותרת מה עשיתי....
נכנסתי לתוכן והבנתי.
קבלת רק זרעי חוטמית, או שחוקזת נתנה לך זרעים של הצמחים הנוספים?
בהצלחה!
יכולת לשאול ולקבל תשובה.....קיבלתי, זרעי תרד, ופטרוזליה, אותם עדיין לא זרעתי, משתפרת הביאה בקומונה הנחיות לגבי חוטמית, והנחיות ממולץ לזרוע באוקטובר,
ככל שהתנסיתי בחוטמיות, למדתי שניתן לזרוע ממש כשהזרעים מבשילים, כמובן עם השקייה מתמדת. ואז, לקראת האביב הצמחים כבר די מפותחים והם יפרחו יפה ומוקדם. אפשר גם לגזום את עמודי הפריחה והחוטמית תפרח שוב. לא באותו גובה ועל כמה ענפים, אבל תהיה מלאה בפריחה, ככל שתתמידי בהשקייה. נכון. בטבע חוטמית הבר ניזונה ממי הגשם ולכן לא בטוח שהיא מגיעה למצב פריחה בשנתה הראשונה. אולי כן, אבל לא ממש חקרתי. ובקיצור, את החוטמית, שלא בדומה לשאר פרחי האביב ניתן לזרוע ולגדל גם בקיץ וזה אפילו עושה לה טוב.קיבלתי, זרעי תרד, ופטרוזליה, אותם עדיין לא זרעתי, משתפרת הביאה בקומונה הנחיות לגבי חוטמית, והנחיות ממולץ לזרוע באוקטובר,
מקווה להצליח, אף פעם לא הצלחתי עם החוטמית.ככל שהתנסיתי בחוטמיות, למדתי שניתן לזרוע ממש כשהזרעים מבשילים, כמובן עם השקייה מתמדת. ואז, לקראת האביב הצמחים כבר די מפותחים והם יפרחו יפה ומוקדם. אפשר גם לגזום את עמודי הפריחה והחוטמית תפרח שוב. לא באותו גובה ועל כמה ענפים, אבל תהיה מלאה בפריחה, ככל שתתמידי בהשקייה. נכון. בטבע חוטמית הבר ניזונה ממי הגשם ולכן לא בטוח שהיא מגיעה למצב פריחה בשנתה הראשונה. אולי כן, אבל לא ממש חקרתי. ובקיצור, את החוטמית, שלא בדומה לשאר פרחי האביב ניתן לזרוע ולגדל גם בקיץ וזה אפילו עושה לה טוב.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.