בוקר טוב .זהבה

1טללים

New member
בוקר טוב .זהבה

אני רוצה לצרף הודעה שהעלתי בפורום ADHD ולשמוע את דעתכם בנושא שחשבו החשוב לי מאוד. מקור ההודעה אתמול היה לנו מפגש כיתתי בגלל הבעיות שצצו שם מתחילת השנה. בהמשך הערב המורה הביאה את עיתון ידיעות שמדבר על הפרעות קשב וריכוז. מצד אחד מאוד שמחתי שהיא פתוחה ללמידה בנושא ולהסביר להורים מהיא ההפרעה. ומצד שני נורא הרגיז אותי שהיא ניצלה את המאמר של ד"ר איריס מנור ואמרה שהיא מורה ללקוי למידה, ולא להפרעות קשב וריכוז. והיא מתנערת מכל אחריות לגבי ילדים שלוקים בADD-ADHD וכל ההשלכות שמתלוות בו. מחצית מהכיתה מטופלים בריטלין זה או אחר. וחלקם לא, בגלל שלא צריכים או שההורים מתנגדים לה- שקמתי ואמרתי לה שבגלל המאמר היא לא צריכה לכסות על עצמה ולהתנער מאחריות בתור מורה בכתת לקוי למידה והפרעות שונות שמתלוות לזה. היא צעקה וזומנתי למנהלת לשיחה בגלל דברי. שמבחינתי היא מחוייבת למערכת וללמוד על מגוון הבעיות שקיימות בכיתתה על מנת שתוכל לתת מענה גם להורים וגם לילדים. טעות ליצור מצב ולנצל מאמר תמים שנועד לעזור ולהבין מהיא ההפרעה, ואיך לטפל בה. ולעשות שימוש בכותרות הקטנות של המאמר עצמו שמצויין "פסיכאטר" טיפול באומנות"נורולוג" שהם אלה שרק אמורים לטפל בילדינו שניחנים בקשיים הסברתי גם שהם אלה שמוסמכים אולי לאבחן ולתת טיפול זה או אחר. אבל מחובת בית הספר לדאוג לעבוד במקביל לבעיות הקיימות עם הילד, והיא בתור מורה מחוייבת להבין את הנושא יותר מכולם. מצער אותי שאני,והילדים,וכל שאר ההורים נתקלים במערכת אטומה ומורה שמנצלת מאמר תמים לטובתה ומנערת את עצמה מכל אחריות., והכי נורא שהמפקחת והמנהלת מכסות עליה, וכל המכתבים הפגישות לא עזרו בכלום.... וילדינו נופלים בין הכסאות. מה שנותר אני מול המערכת, אמא אחת הוציאה את הילד מהכיתה, ושאר ההורים אין בכוחם להלחם. בנוסף אני מאויימת בתביעה על שציינתי באחד המכתבים שהוא מושכת לילדים בשיער ובאוזן ומעליבה אותם קשות, שלחתי אותו למפקחת הנהלת בית הספר ולמחלקת החינוך בעיריה. מאחר ואני מאויימת לתביעה אני לא יודעת איך לנהוג, אין שום הוכחה ממשית שהיא משכה באוזן פרט לזה שכל הילדים בכיתה סיפרו שהיא עשתה זאת. אבל ההורים טוענים שהם לא יודעים מזה. והסייעת של הכיתה אומרת שהיא לא צד בנושא, כאילו היא מכסה עליה? אשמח מאוד לקבל המלצה איך לנהוג במצב כזה. אני רוצה לציין שבעקבות המכתב ישבנו נציגות ההורים ביחד עם המפקחת וההנהלה, המורה הטיחה בי העלבותקשות ביותר, שאני לא אמא ראויה, וזה מראה עם אמא כזו למה לבן שלי יש בעיות. היא דיברה על מצבו של הבן שלי מול הורים אחרים, וביקשתי לא לעשות זאת מאחר ואני מבקשים לעזור לכל הכיתה ולא באים על מנת להתגושש בגלל שנפגעה. אני מוזמנת שוב לשיחה עם המנהלת, המורה דורשת מכתב התנצלות אחרת תתבע אותי על הוצאת דיבה. אני לא יודעת איך לנהוג במצב כזה. אשמח לקבל תגובות מניסיונכם

זהבה נ

New member
1טללים שלום לך

במקרה המצער שלכם. קראתי בקשב רב(דבר שאינו מובן מאליו אצלי) את שכתבת ואני יכולה לתת לך עיצות מהמקום כיצד אני הייתי נוהגת אם הייתי במקומך. אני מבינה שלך ולמורה אין קשר טוב(זה בלשון המעטה) ושהיא רואה אותך באופן שמפריע לה לעבוד, זה עולה מתוך שכתבת בתיאורך(ותתקני אותי אם נראה לך אחרת). מה גם שכעת יש את המכתב ששלחת למכותבים נוספים וכעת היא זו המאיימת עלייך בתביעה משפטית. יש לי בעקבות המקרה שלך כמה הצעות והבהרות: להפריד בנושאים השונים בין התפקוד שלה כמורה לתלמידי בית הספר בכלל ובן התפקוד שלה כמורה של בנך. לו היית עם ידע בנוגע לזכויותייך באותה פגישה עם ההורים הנוספים, לא היית מאפשרת מצב בו המורה תתאר בפני אחרים את תפקודו של בנך, או תפקודך האימהי, לצורך הערכת תפקודך כאם יש עובדת סוציאלית זה בשום פנים לא מתוקף תפקידה, היא מחויבת לשמירת סודיות וכחלק מזה זה גם כאשר היא משוחחת/מדווחת לך על הבן שלך, היא אינה רשאית לשוחח איתך על בנך בפני אחרים השומעים ומקשיבים לה, אלא רק באישורך ובהסכמתך המפורשת. 1 הפרידי בין כישוריה המקצועיים כמורה ללקויי למידה זו אכן ההתמחות שלה, זה מה לומדים בסמינרים למורים וזה מה שהיא למדה, אם היא רוצה להסתתר מאחורי עלה התאנה הזה, לדעתי הוא אינו מכסה שום דבר..... ברור היום שהוראה לתלמידים לקויי למידה זה כולל שיטות הוראה מתקדמות ולימודים מגוונים במיוחד לתלמידים המתקשים ללמוד בצורה הרגילה בשל קשיים שונים, השאלה היא, אז מה בכלל היא עושה בכיתת לקויי למידה??? 2 בקשר למכתב שלך, צר לי שלא פנית לכאן קודם המשלוח או לקו הפתוח במשרד החינוך(נמצא בקישורי הפורום), יש להם סמכויות בדיקה בתוך בתי הספר מבפנים, טוב היית עושה לו היית פונה אליהם קודם, אך דעי שגם כעת זה אפשרי ולא מאוחר. 2 הבהירי למורה שהאיום שלה הוא לא לעניין, אני יוצאת מנקודת הנחה שבסך הכל את הרי ניזונה מעדויות ילדך ותלמידים ותשמחי לדעת אם יתגלה שהמציאות שונה. 3לי מאוד מפריע שכתבת על ש" ...המורה מתנערת מכל אחריות והכי נורא שהמפקחת והמנהלת מכסות עליה, וכל המכתבים הפגישות לא עזרו בכלום...". לדעתי אני חושבת שצריך לבדוק לעומק מה קורה שם? האם כל ההורים חשים כמוך ואינם מתלוננים ומדוע נראה לך שהם חסרי כוחות לשנות את פני המציאות??? מדוע אמורים ההורים האחרים וגם את כאם "להילחם", נראה לי שמישהו פספס כאן משהו, כי לא זו אמורה להיות מערכת היחסים בין ההורים וצוות בית הספר, מורה לא יתפקד טוב כאשר הוא חושש או מפחד מהורה, מנגד אם ההורה ישדר לילד שלו את חוסר שביעות הרצון מהמורה וצוות בית הספר, גם התלמיד יתקשה להשתלב בכיתה כזו, האם נראה לך שזו מערכת יחסים התורמת לתלמידים? האם ניתן לתת לתלמיד אקלים כזה עכור ולצפות להצלחה שלו בכיתה??? לסיכום, דאגי מה והיכן יכול הילד שלך להצליח ולהרוויח יותר, ידוע שטיפול בהפרעות קשב מתבסס בטיפול האינטגרטיבי/כוללני : כלים להורים לילד ולמורים בבית הספר ובמידת הצורך גם סיוע מקצועי רפואי, חשבי היכן את מכניסה את עצמך לסייע לילד שלך בכדי שלא ייפול בין הכיסאות. להשתמע

חייבת בצנעת הפרט

מורה שמדברת על הילד שלך בפני הורים אחרם- אתה חייב לכתוב עליה תלונה מיידית או לחילךופין לתבוע אותה , כתוב על זה לפחות לשירות נציבות המדינה,שהם יעשו את מחקר השטח. ביתר לכל המכלול- פנה למפקחת ביה"ס.היכן אתה גר? אברר -מי הפיקוח באיזור...לא לשתוק!

1טללים

New member
אורלי תודה אבל

גם המפקחת לא עשתה כלום! ואני נאלצתי לכתוב עוד מכתב התנצלות על מנת שהמורה לא תתנקם בבן שלי המפקחת מנהל וכולם היו מעורבים וכלום לא יצא מזה, רק תסכולים של ילדי כיתה שלמה, וההורים כמובן. חלק מהילדים יצאו מהבי"ס לבתי ספר אחרים. בגלל הסיפור הזה

למעלה