בוקר טוב חברות וחברים אחרי העדרות מאד

debra36

New member
בוקר טוב חברות וחברים אחרי העדרות מאד

אורכה..לצערי נראה לי שזה שלום ו.שלום...אחרי שנה מאד קשה מכל הבחינות בעיקר עם הטבעת המון דלקות קשות בוושט והגעה למיון..כולל העלאה במשקל (לא הרבה אבל קיים) ביום ראשון הטבעת ממש יצאה מהמקום וגרמה לחסימה קשה בבטן \ כאבים הקאות , כמובן אושפזתי בתל השומר ואחרי צילום אמרו לי שהטבעת פשוט יצאה לגמרי ממקומה וכרגע חוסמת ועושה בלאגן לכן עברתי ניתוח להוציא את הטבעת.
אז אני עצובה מצד אחד שאין לי טבעת כי אז אני אצטרך לעבוד קשה ולשמור על המשקל אבל מצד שני הבעיות שהיו לי בשנה האחרונה ובמיוחד ביומיים האחרונים אולי זה לטובה...
מאד נהנהתי להיות פה בפורום ולקרוא גם עם לא להשתתף באופן פעיל.
תודה על כל העיצות הנהדרות והמפגשים.
אוהבת
דבי

אופירA

New member
מנהל
כל כך חבל...

למה לא ניסית להתייעץ פה בנוגע לבעיות? לא יועיל - לא יזיק. אבל אולי יועיל?

לדלקות בוושט יש מניעה וטיפול כאשר זה עוד בתחילתו, ואם מונעים ומטפלים בזמן נכון - לא מגיעים לדלקות קשות ולמיון.
הרופאים בקהילה לא יודעים את הטיפול הנכון בדלקות וושט בעקבות טבעת שמעוותת את מערכת העיכול, ונותנים תרופות וטיפול לדלקות וושט מסיבות אחרות!
ולכן הבעיות לא נפתרות, אלא מחמירות.
וזה לא מחויב המציאות להגיע למצבים האלה, ממש לא...
הבעיות שהיו לך, סביר שהיו יכולות להימנע...

בנוסף, אם כבר הגענו למיון, לא מתקרבים עם טבעת לתל השומר או לרמב"ם בחיפה. האבחנה והטיפול שם יהיו: הוצאת הטבעת והכרזה שהניתוח נכשל. זה מדיניות של בי"ח.
כאשר בבתי חולים אחרים (סורוקה, בילינסון, איכילוב, אסף הרופא) לא בהכרח שזו תהיה האבחנה. אם אין ארוזיה, אפשר להחזיר את הטבעת למקומה בניתוח של 20 דקות בלבד.
אני מכירה אישית אנשים שאושפזו בבי"ח רמב"ם או תה"ש, וקיבלו אבחנה בעייתית וטיפול מזיק, וכשהלכו לסורוקה קיבלו את הבריאות שלהם בגדול בתוך 20 דקות...
לא שאין יוצאים מהכלל. אבל זה המדיניות הכללית הידועה של בתי החולים הללו.

debra36

New member
כי זה התחיל בפתאמיות הכאבים התעלפתי בעבודה

הקאתי וההמוגלובין שלי גם ככה עומד כרגע על 7..
אז פינו אותי באמבולנס..לא כל כך היה עם מי לדבר כי לא הייתי בהכרה
דבר שני איך בדיוק הייתי אמורה להגיע לסורוקה? אם כאלה כאבים לא היה מצב שהייתי זזה
נכון זה עצוב אבל זה המצב כנראה.
לגבי הדלקות בוושט דברתי כל הזמן עם סגיל וקרן וד"ר אבינוח אין מה לעשות הגעתי למצב שהסגירה הכי גבוהה זה 3 וחצי אחרי זה אי אפשר היה לנשום

עדי1751

New member
שאלה דחופה

כמי שנמצאת לפני ניתוח טבעת אני ממש מזועזעת האם הצלחת לברר מה המקור לבעיות? האם גם לפני כן היו לך בעיות או הקאות?
האם בכלל כדאי לגשת לניתוח הזה?
אודה מאד אם תפרטי
עדי

debra36

New member
היי עדי, תראי אם יכולתי הייתי משאירה את

את הטבעת אבל כנראה שהגוף שלי פשוט דוחה את הטבעת...זה קורה אחד ל....הסיבה שאני בחרתי בזמנו את הטבעת היא כי אני צריכה שוטר שכל הזמן יקפיד שאני לא יפריז באכילה..יש כאלה שטוב להם ויש כאלה שלא.אני רזיתי פה 0 4 קילו ולא מצטערת לרגע.כנראה שהגיע הזמן להפרד...

גילור

New member
מה שדברה כתבה פה זה בדיוק הסיפור שלי,

רק בכמה שינויים קטנים. גם אני הגעתי לבי"ח ללא הכרה ואם לא היו מנתחים אותי ניתוח חירום להוצאת הטבעת, סביר להניח שהיום לא הייתי כבר חיה.
אני כותבת לך שוב עדי, כפי שכתבתי למעלה, גשי להתייעץ עם מנתח שעושה את כל סוגי הניתוחים ותשמעי מה שהוא יגיד לך לגבי הטבעת. אל תתייעצי רק עם רופא דוגמת דר' אבינח, שמנתח בניתוחי קיבה רק טבעות. רק כך תוכלי לקבל החלטה מושכלת.

אופירA

New member
מנהל
בילינסון, איכילוב...

אם יש כאבים כאלה, ויודעים מה האופציות, אז מגיעים לתל השומר, פותחים מיד את כל הטבעת (לפני הצילום), הכאבים פוסקים, ואז מרימים טלפון לסורוקה או לאיכילוב או לבילינסון, מתאמים הגעה ונוסעים לשם מיד.
זה תיאור של תזוזת טבעת. פתאומי וכאבים נוראים. זה ניתן לתיקון. אבל בתה"ש לא יתקנו...

סיגל וד"ר אבינוח לא יודעים איך למנוע דלקות בוושט ואיך לטפל בהן. לצערי הרב. בוודאי שהם לא יודעים מה צריך לעשות אחרי וותק של כמה שנים עם טבעת. הם לא מבינים את הקשר בין הדלקות לבין ההידוק המכסימלי של הטבעת.
זה לא משנה כמה סגירה יש לך וכמה היא השתנתה במשך השנים. מה שקובע זה יכולת האכילה שלך. ואם אחרי 3.5 את לא יכולה לנשום אז 3.5 זה הדוק מידי בשבילך, וצריך לפתוח עוד. כמה שצריך עד שתהיה לך יכולת אכילה עם רווח.
סיגל וד"ר אבינוח בכלל לא מבינים את החובה להיות ברווח מסוים ברגע שעברה שנה מהטבעת, כדי למנוע את כל הבעיות האלה.
אי אפשר להדק טבעת לכל החיים. זה מה שגורם את כל הצרות האלה. צריך לרווח את הטבעת כשנגמרת ההרזיה, כמו בשרוול, ולשמור בעזרת טכניקות אכילה שגורמות לשובע, בנוסף להגבלה של הטבעת.
בגלל שהטבעת היתה סגורה חזק מידי, היו הרבה דלקות (מאמץ עצום ממושך של שריר הוושט), והתרחשה התזוזה הפתאומית.

רק אני נותנת הדרכה מתאימה להתנהלות שמונעת את כל הבעיות האלה. ד"ר אבינוח גורס שיש להדק את הטבעת ולא להשמין, ואם תהיה תזוזה אז הוא יתקן בניתוח. (ואם תהיה אירוזיה אז חבל...).
אבל אני לא חושבת שכך צריך להתנהג עם הגוף שלי. צריך לקבל עזרה להרזייה, אבל לא בכל מחיר ולא לכל משקל. טבעת אינה כלי אולטימטיבי שעושה את כל העבודה של הירידה במשקל, בדיוק כמו ששרוול אינו כך, וגם מעקף קיבה אינו כך.

לתשומת לב כל המנותחים החדשים, והמועמדים לניתוח - כל הבעיות הללו יכולות להימנע, ע"י ייעוץ טלפוני שלי או שאלות בפורום/במייל/במסר אישי.
וגם במקרה חירום, יש הרבה נזק שאפשר למנוע ע"י ידע של מה שקורה במערכת הרפואית, ויכולת להפעיל שיקול דעת על בסיס הידע. הרופאים לא קובעים מה ייעשה בגוף שלכם. יש חוות דעת נוספת, ויש לכם זכות לקבל אותה. תשאלו אותי מה האפשרויות שלכם בכל מצב, כדי לבחור באפשרות הטובה ביותר והמזיקה הכי פחות.
להתקשר, להתקשר, להתקשר. תדרשו את העזרה הזו, שאתם צריכים אותה. אל תתביישו/תצטנעו/תתעצלו - זו הבריאות שלכם! אל תסכלו במו ידיכם את המטרה לרזות ולשמור על הירידה במשקל.

דברה, סליחה שאני משתמשת בטרגדיה שלך, כדי ללמד ולהזהיר מנותחים פוטנציאליים וחדשים.

למעלה