בוקר טוב חברים יקרים - הנה סרטון מעניין

בוקר טוב חברים יקרים - הנה סרטון מעניין

המראה תהליך המשלב ריפוי פיזי ואנרגטי, בעזרת כוסות רוח וצ'י קונג.
הסרטון מציג רופא סיני המטפל במטופל עם תפיסות בגב תחתון ויש בו תרגום מילולי לנעשה.
יש בו כמה שלבים של טיפול (עם כותרת מסבירה), כשכל אחד מהם מעניין כשלעצמו. השילוב ביניהם מראה את הגישה הסינית של חיבור בין הפאן הפיזי והפאן אנרגיה וכו'.
מומלץ לצפות בכולו, אף שיש בו באמצע קטע אחד לבעלי עצבים יציבים - הקזת דם עם הוצאת גוש דם צמיגי.
לדעתי, לפי סימני כוסות הרוח בתחילת הטיפול, המטופל בסרטון נמצא כבר בתהליך ריפוי, סביר להניח שיומיומי.

המשך יום נפלא לכולם.

ינוקא1

New member
נחמד . . .

יש לי את הרושם שהקרישה התבצעה לאחר שהדם היה כבר בתוך כוס הרוח.

אך עדיין זה נחמד לראות רופא סיני מסורתי שמשתמש בהילינג.

אם כבר סרטונים, הנה עוד אחד יותר עדין

העלמת גידול סרטני מכיס מרה באמצעות צ'י קונג, בבית חולים סיני - שאינו משתמש בתרופות.

תיאור בקצרה - שלושה רופאים מאחדים "כוונה" וחוזרים על המשפט "היא נרפאה" כמה פעמים, כשהם מכוונים אותו כלפי החולה. הם מרגישים בתוכם את את המטופלת מרופאת ובכך מעלימים את הגידול. יש לשים לב - הם חשים אותה מרופאת עוד לפני שהיא נרפאת. זה הכח העיקרי בטיפול המוצג ומראה גישה מאוד ייחודית.
תהליך העלמת הגידול מצולם ברנטגן וניתן לראות בו את הגידול מצטמצם.

בנוסף -
גרג באדן מציג הסרטון, מסביר בו מעט על ריפוי גלובלי בהתאמה לריפוי האישי - בכמה מילים - איחוד כוונתם של כמה אנשים הרואים את הסביבה בריאה, מקרין עליה ומבריא אותה.

אתן לסרטון להעביר את כל המידע.

דרך אגב - נאמר לי שבית החולים הזה נסגר.

המשך יום עם כוונה בריאה

ינוקא1

New member
צחי יקירי , זה כל כך לא נכון.

הגישה הזו של "היא נרפאה !!!" לעולם לא תביא ריפוי אמיתי.

זו גישה כוחנית , וזה בדיוק ההיפך מריפוי אנרגטי !!!

בשביל ריפוי אנרגטי באמת , צריכים ללמוד לשחרר.
לא להכריח ריפוי , לא לתת הבטחות , לא לתלות את הריפוי ב"כוחותינו".
רק לתת להוויה לעבור דרכינו ולהעביר את מה שעובר.

בעצם היכולת להכיל גם את החולי , בעצם הגישה המשחררת והלא נצמדת של המטפל , מגיע ריפוי אמיתי למטופל.
בעצם הענווה של המטפל , מגיע ריפוי אמת.

זה נכון שאולי "להכריח ריפוי" זה מצטלם הרבה יותר טוב (בהנחה שזה אמיתי) , וזה גם מה שהרבה אנשים "רוצים" לראות - "הוכחות" ו"דברים שעובדים" , ו"שיטות מפורסמות" ו"מטפלים ידועים".

זה נכון גם שאולי הרבה מטפלים נחשבים "מצליחים" כי הם מפרסמים את "שיטות הפלא" שלהם של ריפוי ב6 טיפולים . . . ואילו מטפלים בגישה עליה אני מדבר צריכים להישאר סמויים מהעין. צריכים להישאר בתוך אי וודאות , וללמוד כל הזמן דווקא איך להקטין את עצמם יותר ויותר . . ..

אבל בשורה תחתונה , הגישה הזו של לעשות מהשיטה "משהו" ולעשות מהמטפל "משהו" , או לבצע ריפוי "כוחני" , היא גישה שמרחיקה ריפוי.

אני לא יודע אם נכון או לא. ראה חתימתי

אגע בכמה מהנקודות שציינת:
1. כמוך - גם אני לא משתמש בגישה כזו וגם לא נמשך אליה.

2.המורה שלימדה אותי את ההילינג אמרה לי שהמורה הסיני שלימד אותה, היה משתמש בה במקרי חירום, גם על חיות. כשהוא רצה ללמד אותה את גישת ה"לחשים", היא סירבה, משום שראתה בכך התערבות נקודתית ולא תהליך מלמד ומרפא. בנוסף הלחשים היו סיניים...מה לה ולהם
.אני גם לא חושב שהגישה הזו "כוחנית", היא מה שהיא. כך שאולי בנקודת זמן ומרחב מסוימים, היא נכונה.

3. אני לא חושב שמטפל צריך להיות נסתר מהעין או נגלה לעיין, הוא צריך להיות בן אדם, מי שהוא. לפעמים טוב שמטפל ידאג להראות עצמו ובכך להודיע לאנשים - "הנה אני כאן בשביל לרפא אותכם". הגישה של הנסתרות לקוחה לדעתי מימים עתיקים יותר. פעם גם הקונג פו היה נסתר, הקבלה, היוגה הטיבטית שזכיתי להכיר לאחרונה ועוד הרבה דברים טובים יחד עם המורים שלהם. אני חושב שאפשר להיות מטפל "מוחצן" וגם מאוד פנימי בעת ובעונה אחת. זו בחירה אישית. לראייתי - אדם צריך להיות מי שהוא ולמלא תפקיד בהתאם לצרכים ולא להיות בתפקיד ולעשות מעצמו מה שהתפקיד מצריך.

4. ההקטנה שאתה מדבר עליה, לא לטעמי, אני דווקא רוצה להרגיש שאני גדל, מתרחב, מעמיק ויחד עם זאת אני יודע שאני חלקיק נעלם בדבר אין סופי. ובעצם - כולם צריכים להרגיש שהם גדלים בדיוק כמו היקום שגדל וגדל. אתה הרי יודע שבמדיטציה יש מצב טבעי של תחושת התרחבות - היא מקרינה החוצה, היא טובה ומרפאת. בנוסף - מתוך הגדילה הפנימית מגיעה ההבנה שאנחנו קטנים, אבל אין לשאוף לצמצום והקטנה.

5. אני לא יכול לדעת האם הסרטון נכון, לא יכול לדעת אם רצו לצלם משהו שיראה טוב, לא יכול לדעת מה הייתה מחשבתם של אלא שיצרו אותו. אני כן יודע מה אני רוצה להרגיש - נעים. המחשבות יוצרות לנו את התחושות ואני בוחר במחשבות שעושות לי טוב. אלו שעושות לי לא טוב ואני צריך אותן להתפתחותי, נשארות גם אם אני לא רוצה בהן. עד שהן עושות את התפקיד שלהן. ואם כבר מחשבות - הרופאים בסרט בחרו לחשוב טוב ובכך לרפא. אני מאמין שאם הסרטון נכון, חולת הסרטן מאושרת. אני מאחל לה, שאת השיעור שלה היא תלמד בסדנה פשוטה יותר.

כתבת מה שכתבת לפני כמה ימים וראה מה זימנת......רק טוב

ינוקא1

New member
זה מצויין , לא ?

1. בעבר כשהייתי "טירון" בריפוי אנרגטי גם השתמשתי בטכניקות כאלו , היום אני בעיקר מעקם את האף כשאני רואה זאת.

2. היא כוחנית . . . לפעמים בזמן ובמרחב צריך שימוש בכח.
אך ככלל זה לא מייצג הילינג טוב.

3. צריך להיראות , אך גם לא להיראות.
להיות זמין כמטפל , אך לא להפוך את עצמינו ל"משהו" - כי זה חוסם את כל היכולות.

איך עושים זאת ? - שאלה טובה שגם אני מתחבט בה.

4. ההקטנה היא הדרך היחידה להיות גדול.

ככל שאתה יותר כלום , אתה מכיל את הכל.

איך עושים זאת ? - שאלה טובה שגם אני מתחבט בה

5. אל תבחר רק במחשבות שעושות לך טוב , תבחר להיות פתוח ולקבל את כל מי שאתה.
חלקי התודעה שלך הם כמו הילדים שלך.
אתה צריך לקבל אותם , ולא משנה מה הם , טוב או לא טוב.

פרויד טען (ויש בזה אמת מרובה) כי מה שגורם לנוירוזות הנפשיות זה מחשבות ש"לא עושות לנו טוב" (מחשבות מביישות , מאיימות , לא מוסריות וכו').
מרוב הפחד לקבל אותן ולהיות מודעים להן , אנחנו דוחפים אותן אל מחסן חשוך בתודעה. וזה מה שנקרא "הדחקה".
והבעיות הנפשיות נוצרות דרך המאבק בין החלקים שרוצים "להשתיק" אותן , לבינן.
כך שהדרך לריפוי היא דווקא קבלה באהבה של ה"לא טוב" שבתוכינו.

דווקא ככל שמטפל מסוגל להכיל אצלו את החלקים הכועסים , המאויימים , הנאשמים , המבויישים וכו' וכו' , הוא מסוגל להכיל אותם גם אצל אחרים.
ככל שמטפל מסוגל להכיל את חוסר השלימות שלו , הוא מסוגל להכיל אותה אצל אחרים.
ככל שאתה מתרגש פחות מ"מחשבות לא נעימות" , ואתה מסוגל להכיל אותן בשיוויון נפש מדיטטיבי , יש להן פחות כח עליך.

ואז האנרגיה שלך היא כזאת שהיא מסוגלת להכיל את חוסר השלימות של מטופליך ולהביא להם ריפוי עמוק מעצם נוכחותך.
וזה משהו וודאי עבורי שזה שביל הזהב להתקדמות אמת.

אני אישית פשוט לא מאמין שהסרטון הנ"ל נכון , וגם אם כן , לפעולות כוחניות כאלו יש מחיר אנרגטי כבד.
במיוחד אם הן נעשות בקביעות. זה כמו עיסוק בכישוף.

אז בקיצור מה שבאתי להגיד -
אל תבחר רק ב"מה שעושה לך טוב ונעים" , תבחר בכל מה שבא.
תבחר לחיות את החיים בכל רגע כפי שהם.
להכיל את כל המוזיקה והצלילים בהרמוניה שלך - צלילים גבוהים וטובים , וגם את הצלילים הנמוכים והמאיימים.
לכולם יש מקום , ומוזיקה ללא צלילים נמוכים , איננה מוזיקה !

קבלת הכל באהבה - זה עושה רק טוב

בטח מצויין מאוד....

בעניין בחירת המחשבות:
1. כשאני בוחר באלו שעושות לי טוב, אין זה אומר שאני לא מקבל את אלו שלא עושות לי טוב.
2. כשיש כאלו שעושות לי לא טוב, אני מקבל אותן בטוב
. ואז, הפלא ופלא - הן הופכות לטובות. מעבר לכך - אני מאמין שהכל נכון וטוב.
3. לפעמים אני בוחר במחשבות "טובות" אבל עולות ההפוכות להן - אני איתן, ומתוך ההכרה בהן, בוחר את הטובות. אנחנו בני אדם בעלי זכות בחירה, שהיא ייחודית לנו. בין אם אנו רוצים ובין אם לא, אנחנו בוחרים. עדיף שזה יהיה במודע.
4. מעבר למחשבות - הבחירה להרגיש טוב, היא כשלעצמה - להרגיש טוב כשאתה כועס, עייף, עצבני, חלש ועוד.
5.כפי שהמורה שלי אמר (ואתה כבר קראת בטח ) : יש לנו מחשבות - הן עושות לנו טוב או לא טוב - בריאות או חולי. למשל - השמחה (ביסודה) מביאה בריאות הכעס (ביסודו) חולי...עדיף לבחור בשמחה. עדיף לחשוב שמחה.
אתה בטח מסכים עם זה...או שלא
.

ינוקא1

New member
אני בעיקר מסכים עם 2.

הגישה שלי היום שונה משלך , למרות שעבר גם חשבתי כך.

מה שגרם לי לראות דברים בצורה אחרת זה ספר שהבאתי לך בזמנו "מעבר המכשפים" של טאישה אבלאר - ויש שם תרגיל מדהים שנקרא "שחזור".

אומנם אני עשיתי אותו טיפה שונה מהמתואר שם , אבל התרגיל הזה הוא המפתח לחופש , בה' הידיעה.
שום תרגיל או תרגול אחר לא יכול להחליף אותו.

ואם תעשה אותו קצת תבין למה אני בגישה קצת שונה , ותבין גם למה נתתי לך את הספר

(זה אחד הספרים שאני חייב להם תודה ענקית . ..)

למעלה