בוקר טוב, חברים - יש לי שאלה

בוקר טוב, חברים - יש לי שאלה

איך מתבצע שיתוף פעולה בין מעצב אתרים לתכנת ? אני אסביר את עצמי, כשרוצים לבנות אתר מרשים עם כל מיני אפליקציות ואפשרויות יפות שנמצאים במספר דפים. אם אני למשל תכנת שיודע לתכנת ולהכין את אפליקציות אבל לא מבין גדול בעיצוב, מה בדיוק עושה המעצב ? הוא מכין בדפי HTML את הדף ? הוא מכין את התמונות ושם אותם בדף ? האם המעצב מכין את כל הדפים מבחינת המראה החיצוני שלהם והתכנת כותב את כל התכנות הפנימי ? אשמח אם משהו יוכל להסביר לי איך בדיוק מתקיים השיתוף פעולה בין מעצב לתכנת בבנית אתר .. תודה

כל צמד והשיטה שלהם.

אבל בכללי יש כמה סוגי מעצבים. 1. העצלן שלא מקבל הרבה: המעצב בונה את מראה האתר בתור תמונה ואתה מתרגם לhtml. 2. המבין: התכנת בונה את האתר בצורה הכי בסיסית שיש(רק תכנות) אז לוקח את הדפים שהמעצב בנה ושם את הדברים שמשפיעים על העיצוב(כמו טפסים) בתוך מקומות מיועדים.

Mapisto

New member
יש גם את המתקדמים

שהם בונים לך את הכל מלבד סקריפטים וכיו"ב

זה לא קשור לעצלנות או הבנה

ממעצב אני מצפה להשקיע את כל זמנו בעיצוב נטו, ולא להתחיל לכתוב קודי HTML שיצטרכו לעבור שינוי לאחר מכן. אח"כ יש את ה-HTMLיסט - שכל תפקידו הוא לקחת את התמונות של המעצב ולהפוך אותן ל-HTML ו-CSS איכותיים. על ה-HTML הזה המתכנת מתחיל לבנות את האתר. קיצור הדרך יכול להיות שהתכנת יבנה גם את ה-HTML, למרות שאני תמיד מסרבת לעשות את זה. שונאת HTML. HTML שנכתב ע"י מעצב, לרוב כתוב בתוכנות כמו פרונפייג', וצריך להשקיע שעות כדי להפוך אותו לקוד נורמלי. ולפני שיקפצו כל המתמחים ב"עיצוב+תכנות אתרים" - אז לא, נדיר מאוד מאוד למצוא מישהו שיודע לעשות את שני הדברים ברמה גבוהה. לעיצוב ולתכנות דרושות תכונות אופי שונות לחלוטין.

חחח...

בדיוק באתי לכתוב הודעה שתוכנה הוא "אני שונא לעצב וhtml
". ועכשיו ראיתי את זה... כל כך נכון

Trranger

New member
אני אוהב הכל ../images/Emo13.gif

אבל את העבודות עיצוב שלי, רק אני אוהב

זה מאוד תלוי..

אני התחלתי בעיצוב לפני כחמש שנים.. התפתחתי והתפתחתי ואני חושב שמיציתי כבר את עניין הלמידה של העניין (העיצוב) - לפני כשלוש שנים התחלתי ללמוד ASP ואני מרגיש שיש עוד מה ללמוד ואני ממשיך עם העניין.. יגיע יום שאני אשלוט בצורה טובה גם בשפות תכנות בסביבת האינטרנט ואז אני חושב שאני יהיה זה שיוכתר גם כמעצב וגם כמתכנת.. אז אני חושב שהעניין הזה בר ביצוע.

למעלה