../images/Emo48.gif../images/Emo48.gif../images/Emo48.gifיין יחמם לבב אנוש,מומלץ!
בחורף כיף להיכנס למטבח ולחמם את הידיים מול סיר יין חמים, ולשובב את הנפש המיוסרת במשקאות חורפיים חמים על בסיס יין ואלכוהול. לא על היין לבדו החורף הישראלי הוא שעתו היפה של היין האדום. הרבה יותר נעים להתענג עליו מאשר על יין לבן צונן. כולם כבר יודעים שהחלוקה הדידקטית והמיושנת בהתאמת אוכל ליין (לבן לגבינות ולדגים ואדום לבשרים) אינה תקפה, ואפשר להתאים יין אדום כמעט לכל מנה. יין אדום מאוחסן ומוגש בטמפרטורת החדר, וחדר קריר ואפל בחורף ישראלי עונה על דרישה זו. בעונה זו מומלץ להצטייד ביין אדום כליווי לאוכל וכמשקה עצמאי מניח דעת, מערסל מחשבה, משכיח צרות קודמות ומשמן עצמות דאובות. אפשר לחמם את היין כמו שהוא או בתוספת מקל קינמון, מסמרי ציפורן, תרמילי הל וכדומה. יש להוסיף את התבלינים לכוס המלאה, לאחר שיוצקים לתוכה את המשקה החם. בחימום יין ומשקאות אלכוהוליים אחרים חשוב להקפיד על שני כללים: לא להביא את היין לרתיחה, אחרת האלכוהול מתנדף, ולא לחממו בכלים מאלומיניום. כמו כן, אם מוזגים את המשקה החם לגביעי יין, מומלץ להשתמש בטריק הישן ולהניח כפית בגביע לפני המזיגה. קוקטיילים חמים כמו פונץ' וסיידר הם דרך נעימה להעביר ערב נינוח בחברת חברים, אבל כיוון שמדובר על צירוף טעים ומפתה של סוגי משקאות שונים, מתכון בטוח להשתכרות מהירה ופתאומית, הקפידו לשתות ממנו לאט ובמתינות. אפשרויות צירופי המשקאות, התבלינים והתוספות הן אינסופיות ותוכלו לבחור את המשקאות והתוספות החביבים עליכם. פונץ' וקוקטיילים כאלה הם דרך חסכונית ומוצלחת להשתמש במשקאות אלכוהוליים לא יקרים. במקרה שאתם מחליטים לתת דרור לדמיון היצירתי שלכם בערבוב משקאות, מומלץ לעשות זאת תחילה בכמות קטנה כדי לבחון ולשפר את התוצאה במידת הצורך. דרך מהירה ופשוטה ליהנות ממשקה כזה היא פשוט להוסיף לקפה או לתה שלכם מעט ליקר בטעמים שונים. לקפה אפשר להוסיף גם שמנת מתוקה. פונץ' בסיסי החומרים לארבע-שש מנות: 1 בקבוק יין אדום 1 תפוז מקולף, חתוך לקוביות 1 תפוח ירוק, חתוך לקוביות 3-2 מקלות קינמון קורט אגוז מוסקט אופן ההכנה: שמים בסיר את כל החומרים, פרט למקלות הקינמון ולאגוז המוסקט ומחממים על אש נמוכה. כשהפירות רכים מוסיפים את מקלות הקינמון ואת האגוז המוסקט, מערבבים ומסירים מהאש. סיידר תפוחים החומרים לארבע-שש מנות: 1 כוס שנפס תפוחים או 1/2 כוס שנפס תפוחים ו-1/2 כוס מיץ תפוחים 1 כוס רום בהיר 1/4 כוס ליקר תפוזים 2 תפוחים ירוקים, חתוכים לקוביות 1/4 כוס סוכר 3-2 מקלות קינמון 6-4 מסמרי ציפורן אופן ההכנה: שמים בסיר את כל החומרים, פרט לתבלינים ולסוכר, ומחממים על אש נמוכה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסתו. כשהנוזל מגיע לסף רתיחה מוסיפים את מקלות הקינמון ואת מסמרי הציפורן, מערבבים ומסירים מהאש. יין חם מתובל (1) החומרים לארבע-שש מנות: 1 בקבוק יין אדום, רצוי מסוג מרלו 3 תרמילי אניס 1 מקל קינמון 4 גרגירים שלמים של פלפל אנגלי 1/4 כוס סוכר 1/4 כוס מיץ פסיפלורה לקישוט: 5 פלחי תפוז, חצויים לרוחב אופן ההכנה: שמים בסיר את היין, האניס, מקל הקינמון והפלפל האנגלי ומחממים על אש בינונית כחמש דקות. מכסים את הסיר ומסירים מהאש. מניחים בצד למשך כ-20 דקות כדי לאפשר ליין לספוג היטב את כל הטעמים. מערבבים את הסוכר עם מיץ הפסיפלורה עד להמסתו. סמוך להגשה, מחממים את התערובת, שמים כמה חתיכות תפוז בכוס ויוצקים את היין. יין חם מתובל (2) החומרים לארבע-שש מנות: 2 כוסות מים 1/2 כוס סוכר 10 מסמרי ציפורן 2 מקלות קינמון גרידת לימון מלימון שלם 1 בקבוק יין אדום 1/4 כוס ברנדי אופן ההכנה: שמים בסיר את המים, הסוכר, מסמרי הציפורן, מקלות הקינמון וגרידת הלימון ומחממים על אש נמוכה כ- 10 דקות. מוסיפים את היין, מערבבים וכשהנוזל מגיע לסף הרתיחה, מוסיפים את הברנדי. מערבבים ומסירים מהאש. (מתוך אתר ifeel)