בוקר טוב חברים.

lizard

New member
בוקר טוב חברים.

############################גרסה 1.0 ################################ רציתי לדבר איתכם על משהו שמציק לי לאחרונה. בזמן האחרון מופיעים פה המון אנשים חדשים כאלו ללא נסיון בלינוקס וההודעה הזו מיועדת בשבילם
זאת לא הודעת תוכחה והאשמות, רק חומר למחשבה. דבר ראשון, מזל טוב על החלטתכם הנבונה להתקין את מערכת ההפעלה המענינת בעולם (טוב נו אני משוחד...
) מה שמפריע לי זה הדבר הבא. וניקח את נושא הכרטיס רשת הסורר והX שהיה לנו בשרשור קודם. הבחור (שאני מתכתב איתו במייל ובצורה כלשהי אחראי להכשרתו...) נתקע עם בעיה בX ובעיה בכרטיס רשת. סבבה,מקובל וקורה. עכשיו, במקום להתחיל לפתור את הבעיה הוא מחליט להתקין מחדש את המערכת. זה חברים מה שאני לא מבין. מה הקשר בין יצירת מחיצות דיסק לX ? למה צריך להעתיק מחדש את כ הRPM´S בשביל לתקן כרטיס רשת ? זה כמו שבביתכם אתם לא שוברים את הקיר ובונים חדש כל פעם שמוציאים מסמר של תמונה ככה לא מתקינים לינוקס (ודגש על לינוקס) מחדש. בניגוד למערכות הפעלה אחרות (מייקרוסופט...) כל חלק במערכת ניתן לטיפול ושדרוג עצמאי. יש קשר כמובן בין התוכנות אבל הוא לא בצורה כזו שלא מאפשרת שדרוגים והתקנות חוזרות לחלקים מהמערכת. למה לבזבז שעות על התקנות (שלרוב מסתבכות כשלעצמן) כאשר כל מה שצריך זה להתקין RPM אחד או קבוצה מצומצמת יחסית ? לא חבל על הזמן שלכם ? תראו,אני לא מדבר על נסיון בהתקנה,זה משהו אחר, בשביל זה תתקינו ותפרמטו ותתקינו ותפרמטו...כמה שבא לכם. אני מדבר על תקלה פשוטה יחסית (או שלא) במערכת. תקלה שאפשר לבודד ולתקן מבלי להתקין הכול מחדש. זאת לדעתי "רוח" הלינוקס/יוניקס. לדעת שהכול אפשרי (כמו שהראל אמר, אפילו להתקין קרנל מרחוק,שזה התקנת לינוקס מרחוק בעצם) תחשבו על זה, לא להתייאש ולחזור למנטליות של לא מצליח התקנה מחדש, ככה אולי תהיו תותחי התקנות אבל לא תבינו כלום בערכת עצמה. בברכת תיקון מוצלח (say no to re-install...חחחח) מיכה נ.ב אם יש באגים בהודעה...גרסה 1.1 תצא בקרוב....

ezaton

New member
גירסאת העז, 1.001B

הסכמה מלאה. הראש של מיקרוסופט איננו הדבר ההולם כאן. בזמן שמרבית הבעיות במערכות חלונאיות נמצאות היכן שהוא, נסתרות מהעיין, מסיבה זאת או אחרת, ברמת הסתרה זאת או אחרת, ולך תבין את הלוגים של המערכת (ומה לעזאזל אומר קוד התקלה, ומשמעותה לגבי שאר המערכת), והתקנה מחדש בטח תפתור, בלינוקס המצב הוא אחר. אין לכם מושג עד כמה מערכת לינוקסית יכולה להיות יציבה ועמידה. קשה לשבור דברים בלינוקס. אפשר לקלקל, ואפשר אפילו לגרום נזק ממשי (צריך להשקיע, אבל אדם מיומן יכול לדפוק לינוקס תוך חמש שניות. יורגש ב boot הבא, אבל יורגש מאוד... - מותנה בהרשאות root), אבל הכל ניתן לתקן מרחוק (ואני מתכוון לכך שאחד השרתים שלי, שנמחק לו חלק מכונן קשיח באמצע הלילה, שוחזר בלי שעזבתי את כיסאי, מהמחשב שלי), למעט תקלות חומרה. במערכת שמבוססת על חלקים אוטונומיים קטנים, שכל אחד מהם עושה את תפקידו, ניתן להרגיש כשל באחד החלקים, אבל החלפה / תיקון הגדרות / הפעלה של החלק הבעייתי מאפשר עבודה חלקה ומהירה שוב עם המערכת, כאילו לא קרה דבר, וכל זאת, ברוב המקרים, לא רק שלא תוך התקנה, אלא אפילו ללא צורך בהפעלה מחדש. צאו מהראש של חלונות. זאת מערכת לאנשים חושבים. מערכת שמספרת מה היא עושה. מערכת שנכתבה ע"י אנשים בשביל אנשים (ולא ע"י חברות בשביל חברות).מערכת שניתן להגן עליה רבות (שהרי, אנחנו יכולים לדעת בדיוק מה קורה איפה, מה מושך את מה), ולהבין אותה עמוקות (בדיוק מאותן הסיבות). מערכת שאנחנו בוחרים כיצד תראה, תעבוד, תתפקד (לא הייתי מתקין שרת פרוקסי על מחשב חלש, אבל אם בא לי להפעיל שירות כזה בין שתיים לארבע, אני יכול, ואני *יודע* שזה יעבוד בזמן שרציתי, ויפסיק בזמן שרציתי, תמיד). עולם אחר. אם אתם רוצים ללמוד, הדרך היא לא להתקין מחדש (מה למדתם מהתקנה? יצירת מחיצות? כיצד "מתקין" נראה? וזהו?) אלא לפתור בעיות (תוך פיתרון בעיות X, לומדים כיצד נראה קובץ ההגדרות של X, ופותרים בעיות כאלה, מאפשרים ריבוי עכברים, ומיני שטיקים אחרים בקלות אח"כ). למידה היא התמודדות. יש לכם כלים להתמודד (תיעוד), יש לכם את קולה של המערכת מקונן באוזנייכם (לוגים), ויש לכם את המוטיבציה ללמוד. אם לא, חבל לכם על הזמן. חזרה לחלונות ולהתקנות מחדש (ואמרנו הפעלות מחדש ללא סוף?) תפיסה אחרת. עולם היוניקס. Ez

גרסת דורון אופק (כמובן "קוד פתוח")

עומד בעוז מאחורי 2 האדונים המכובדים .. כל מילה שלהם ... חרוטה בסלע ! בקיצור, לשבת ללמוד ולא לחשוב שמדובר ב windows .....

הראל

New member
גירסת הזקן ../images/Emo61.gif

כאחד שאינו מומחה, ובקושי מסוגל ללמוד, אני רואה זאת בצורה קצת שונה. כמו בצה"ל כל נושא מתחלק לשלושה חלקים. ובפורום מקצועי כמו פורום לינוקס, אנחנו רואים 3 סוגי אנשים. 1. המומחים
2. הלומדים
3. המתעניינים
כולם היו רוצים להיות מומחים, ויותר מכל היינו רוצים לראות בינינו רק מומחים כמו שנאמר בהגדה של פסח : "כולנו חכמים, כולנו נבונים, כולנו יודעים את התורה" ... אבל מה לעשות, יש הרבה סוגים של אנשים. כפי שאני רואה את הנושא, עיקר השואלים הם המתעניינים ועליהם נאמר בהגדה של פסח "את פתח לו". על המומחים להתיחס אליהם בסלחנות ובהבנה, לא להפחיד אותם, עם הזמן יהפכו ל"לומדים" ואולי אפילו למומחים. אם רק תפנו אותם לכל מיני FAQים או MAN לא תשיגו כלום. בסך הכל תפחידו אותם ותגרמו לנסיגתם חזרה למיקרוסופט. עדיף להסביר להם הכל, מהיכן צומחות הרגלים, ואפילו למה הן מסריחות
ודי לחכימא ברמיזא ...

פשוש2K

New member
*תגובה*

היי מיכה, ראשית, מעל דפי פורום זה אני רוצה להודות לך על התמיכה בי (ובמחשבי הכושל). כמי שמתעסק בחלונות החל מגירסה 2.0 (לא חושב שמישהו יודע שהיתה גירסה כזו אי שם בשנת 88) ומתעסק בתמיכה, התקנה, תחזוקה, תחזוקה, תחזוקה ותחזוקת חלונות כבר הרבה זמן, המעבר ללינוקס הוא דיי טראגי. מסתומרת לא צריך להתקין שוב? זה הרי ברור שכן! מסתומרת אפשר לתקן הגדרות במקרה של נפילת המערכת? בנפילה יש רק אופציה אחת - format c:/q/s כל המעבר הזה הוא מוזר, וצריך כנראה להפנים גישות שונות למערכת. כשהתקלה קרתה, חשבתי שכדאי להתקין מחדש, והפעם ללא כרטיס רשת (או עם כרטיס אחר). זו גישה של בנאדם שעוסק בחלונות (ובחלומות) אבל ראשית שאלתי כאן לעצת מומחים שהסבירו שלא כדאי להמתין. מדוע אני כותב את כל זה? לעיתים יש דברים שכל כך ברורים מאליהם, עד כדי כך ששוכחים להסביר אותם... מידי פעם צריך, בנוסף להסברים הכללים והטכניים לכל השאלות שעולות כאן, גם להסביר את "רוח המערכת". את כל אותם דברים ש "בין אדם ללינוקסו". אני את שלי הבנתי, ואני אגיע בסופ"ש הבית, חמוש במיטב הספרות ומצוייד בטלפון של "יודע דבר" ואתגבר על הבעיה. אני מניח שאכתוב כאן לא מעט, עד שאוכל בעצמי לענות על שאלות... ליל מנוחה! ~פשוש~ [חלונאי לשעבר?]

ezaton

New member
ראיתי כבר חלונות 1.0

אבל למרות שזה גימיטק חמוד (חבר שלי אוסף את הדברים הנוראיים האלה) זה לא הנושא. הנושא הוא שרוח הדברים אכן צריכה לעבור הבהרה לחדשים. אתה בא ממנטליות מסויימת, וזה לגיטימי לחשוב בדרך ההיא, אבל מתפקידך אתה לקלוט את רוח הפורום, ולראות שלמעט מהחדשים (שלא מכירים את המערכת עדיין), לא נשמע הביטוי "התקנה מחדש" כלל. אתה תשמע "שידרוג", אתה תשמע "ניסיתי בטא, וקרע לי את ה XYZ", אתה תשמע הרבה דברים, אבל "התקנה מחדש" לא. נסה להעביר חמש דקות בפורום חלונות, ונראה אם לא תמצא מולך זרוק את הביטוי האסור הזה. אסור, כי למידה מתבצעת דרך פתרון בעיות, ופעמים רבות, התקנה מחדש תפתור את בעיה אחת, ותיצור אחרות (כמו חבר שלי שהתקין Jbuilder על לינוקס, ומסיבה כלשהיא התקין מחדש, ומאז אי אפשר להתקין jbuilder שם. מוזר...) אתה צריך לזכור ש"תפקידך" כחדש למערכת, בנוסף ללשאול שאלות, גם לקלוט את רוח המערכת, דרכנו. בכל זאת, אני אתן מספר נקודות מפתח לנושא הלינוקס, כקהילה, וכאחד על אחד - אתה מול המחשב: 1) התקנות מחדש מומלצות רק במקרה אחד - פרצו למחשב. אין לך דרך מספיק טובה (אלא אם הכנת אחת מבעוד מועד, ואז קשה להניח שהיו מצליחים לפרוץ) לבדוק אילו קבצים הוחלפו, ומה רץ ברקע (שתוכניות הדיווח מסתירות). 2) שאלות הן דבר מצויין, אבל אחרי שחיפשת לבד וקראת את האינפורמציה הרלוונטית לבעיה שלך. 3) השאלה הראשונה שלך בנושא מסויים צריכה להיות (אם בכלל) "איפה ניתן למצוא מידע על XYZ?" 4) בעת תיאור בעיה, כדי לפשט (ולקצר) גם לך, וגם לאלו שמנסים לעזור, תאר בדיוק את הסימפטומים של הבעיה - מה עשית, מה בדיוק נכתב על המסך (לא בערך, בדיוק), האם הבעיה חזרה, וכן הלאה. כל מה שנראה רלוונטי. 5) הכר את הלוגים שלך. יש ערימות על ערימות של לוגים בתוך var/log/ - השתמש בהם, הכר אותם, דע לעקוב אחר הודעות בהן בעת תקלה, או בדיקה. שים לב שבדרך כלל, ההודעות הן באנגלית קריאה (לא תמצא הודעות בסגנון error #13423...) 6) הכר את קבצי הקונפיגורציה שלך - כשכלים גראפיים כושלים, או שאינם נמצאים בכלל (במעבר בין הפצות יתכן וישתנו הכלים הגראפיים, ואף בין גירסאות של אותה הפצה) המערכת עדיין נתונה לשליטתך. קבצי קונפיגורציה כתובים באנגלית, ומלאים בהערות שנועדו לעזור לכל איש סיסטם חדש (או מנוסה - בתוספת אפשרויות). 7) המערכת שלך תבוע עם מספר לא מבוטל של מגות של מידע על תוכנות, ספריות (לא "תיקיות", אלא libraries),קריאות מערכת, ומה לא. כל מה שרצית, אם רק תחפש. אה, והמלצת היום שלי - בזמנו כתבתי משהו כהרצאה למועדון הלינוקס החיפאי. הנה לינק - יש מידע והסברים שאמנם טכניים למדי, אבל נועדו לקהל הרחב, ולא למבינים בלבד.

ezaton

New member
כי זה מסמך doc

אם אתה כותב לאנשי לינוקס, לפחות תעשה את זה ב rtf Ez

matam haifa

New member
אי אפשר להעלות קבצים. לא עובד.

התפוז מקולקל .... ה-doc הזה גם לא נפתח אצל יוצרו ...

matam haifa

New member
נו מה יהיה????../images/Emo4.gif../images/Emo88.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif

לאאאאאאאאאאאאאאאאא עובבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבד !!!!!!!!!!!!

למעלה