בוקר טוב חורזים, והבוקר נדבר

מקסים 45

Well-known member
על קלית ירקות
בצורה טעימה ויפה, שתפו טיפים להצלחה.
בוקר טוב, כך קולים אצלנו ירקות

ירקות בתנור

פורסים את הקישואים חצילים גזר לפרוסות עגולות או ארוכות, לבחירתכם.
מכינים בקערה שמן שום פטרוזליה
משמנים קלות בשמן זית ניר אפיה .

מסדרים את הירקות בתבנית , מורחים את הירקות בתערובת.

אופים בתנור החם במשך 17 דקות, עד שהירקות רכים וזהובים.
 

Harrington

Well-known member
מנהל
אפשר להבין פעם אחת ולתמיד זה מה זה בדיוק קלייה?
 

Harrington

Well-known member
מנהל
הירק מקבל צבע שחום יפה.
תודה. את החלק הזה הכרתי. גם יודע שזה נעשה בדרך כלל על-ידי זמן קצר בתנור או על מחבת. רק לא יודע מה הפעולה 'המהותית' שמתרחשת. אגב מכיר את זה בעיקר באגוזים, פחות בירקות.
 

Harrington

Well-known member
מנהל
הירקות הללו נקראים בעברית צחה אנטיפסטי.
עובד גם עם רבעי פלפל, בטטות, פרחי כרובית. ירקות, רבותי. ירקות! טעים ובריא.
קודם כל תודה. אבל מה התהליך שקורה לירק? מה הקלייה (שאם אני מבין נכון בגדול היא בעצם אפיה קצרה ברוב המקרים) עושה לירק?
 
למעלה