תודה. ../images/Emo140.gif
קשה מאד לנחות וקשה יותר להתחיל למצוא את המילים המתארות את המראות, הריחות והצבעים שראינו שם בטיול. בטיולנו זה, היינו גם בבודפסט, שם שהינו, וגם יצאנו לשלוש גיחות מחוץ לעיר זו. הטיולים מחוץ לעיר, הרשימו אותי בנופים הירוקים, בשדות החמניות והתירסים שנראו עד למרחוק, המישורים הנרחבים בחלק מהאיזורים אליהם הגענו, השקט הזה, הירוק בעיניים לאורך של שעות נסיעה ארוכות כשנסענו לטיול לכוון דברצן. התרשמנו מאד מהחוות הקטנות שנקרו בדרכנו, קבוצות של בתים קטנטנים בין כל השדות המעובדים. בדרך עברנו בעיירה קטנה (ממש לא זוכרת את שמה) וראינו שם שוק מקומי.. כישראלית מצוייה - הייתי חייבת לבקש מהמארח שלנו לראות שוק מקומי אותנטי. ואכן זה היה כזה.. קנינו שם מטחנת בשר אותנטית מצועני כבן ארבעים, שניצב שם בדוכן שלו עם ילדיו וניסה לשכנע אותנו לקנות עוד פריטים ולזכות במחיר זול יותר.. הסתובבנו בשוק זה שכלל כלי בית, כלי עבודה שונים ובגדים. הגענו בצהריים וחלק מהמוכרים החלו לארוז את מרכולתם ולהעלם מהשוק. היעד המקורי בנסיעה זו היה ספה עם מעיינות חמים ליד דברצן (עם שם שמתחיל ב- ה... פשוט לא זוכרת שמות). מקום מדהים עם מרחצאות כשהמים חומים בגלל ריכוז הברזל הגבוה שבתוכם. הטמפרטורה הגבוהה של המים והחום של למעלה מ-30 מעלות ששרר בחוץ הבריח אותנו תמורת עוד 200 פורינט לאדם לבריכות המקורות. בדברצן, הסתובבנו במרכז וליד הכנסיה הגדולה במרכז העיר ראינו חתונה. כמובן שלא התאפקנו ונכנסנו פנימה לשמוע את העוגב מנגן את מארש החתונה ולראות את הכלה נכנסת כשהשושבינות אוחזות בשולי שמלתה- ממש כמו בסרטים מלבד הברכות והתפילה שנאמרה בהונגרית. כדוברת השפה הבנתי את הנאמר. יצאנו כפי שנכנסנו, בשקט, כי הרי פלשנו לאירוע לא לנו.. בטיול בעיר ראינו אפילו את מפעל "טבע" השוכן בעיר.. אה- שכחתי לציין כי כשהייתי בדברצן שוחחתי עם אמי בטלפון וסיפרתי לה שאני בעיר שאת שמה שמעתי משחר ילדותי בעיקר בגלל השיר.. על ההליכה לדברצן וקנית התרנגול.. מובן שהיא שרה לי את השיר וההתרגשות הייתה אדירה. בחזרה - עברנו לצערנו מאוחר מידי בעיירה בה נערכים אירועי רודאו וניתן לצפות בה במגוון חיות ועופות נדירים. אך מלבד כמה דוכני קניות כבר לא נותר שם דבר בגלל השעה המאוחרת, מלבד מסעדה מדהימה באופייה ובאוכל הנפלא שהיה שם. רק אציין כי אכלתי שם לראשונה בחיי בן פלצ'ינטה ממולא בבשר עם רוטב מדהים.. השעה הייתה כבר לפנות ערב ולשבת בחלק הפתוח והמקורה של המסעדה, לשמוע את נגני הכינור והאורגן מנגנים יצירות קלאסיות ברקע- חוויה מדהימה. לאחר סיור בנוף המדהים ששם, כולל הגשר המיוחד שהשתקף במים, נפרדנו ממקום זה וחזרנו "עייפים אך מרוצים" לבודפסט. אם מעניין- אנסה לכתוב על הנקודה היהודית בטיול זה... ביי בינתיים חגית