המפכ"ל הנוכחי הוא לא שוטר
ולא יעזור כמה שייפו אותו.
אי אפשר להיכנס למשטרה ותוך חודש לנהל אותה, זה בניגוד לכל הגיון נורמלי.
המשטרה זה מקצוע מיוחד הדורש לא רק רצון, אלא רמת יידע בכירה ונסיון רב.
לא יכול להיות שהמפ"כל יידע פחות משוטר שנמצא בתחילת קורס שוטרים......
חוסר ההתייחסות שלו לממצאי מח"ש ולהחזיר לשירות מי שנחשד בעבירות פליליות כאשר יש ראיות נגדו, זהו פשע. קצין כזה מקומו בבית סוהר ולא בחזרה לתפקיד.
סרוב שלו לקדם קצינים מעולים ביותר זה פשע נגד המשטרה ונגד הציבור. הסרוב לקדם את אשד ואת נוימן הוא פשוט חרפה. אני מכיר אותם מקרוב ואני יודע שהם מקצוענים ברמה שהייתי שמח לעבוד איתם כתף אל כתף במלחמה בפשע ואנחנו כולנו מהדור הישן של המשטרה עם קבלות על התיפקוד.
אז לפגוע בהם כי אתה רוצה להביא חברים שלך מהשב"כ שגם להם כמוך אין שום מושג במשטרה, זה עלוב ממש.
וההיפך עם ריטמן שהוחזר ל-433, גם אותו אני מכיר מהימ"ר, ואין לי אף מילה טובה לאמר עליו.....
לטווח הקרוב אלשייך מלהיב ציבור (שלא מבין מה זה להיות מפ"כל) על תקן "מטאטא חדש מטאטא טוב", כאשר לטווח ארוך הוא רק יגרום נזק למשטרה, נזק בלתי הפיך כשיסתבר שהוא היה בסך הכל "מטאטא כביש משומש".....
גם ההוראה למילוי השאלון בן מאות שאלות אישיות, הוא חרפה, כאילו אמר לקצינים: כולכם עבריינים, לא מאמין לאף אחד מכם, אתם תמלאו את השאלון או שתעופו.....
משהו בסגנון הזה.
אילו אני הייתי קצין בכיר והייתי מקבל הוראה למלא שאלון מחפיר כזה, הייתי עונה על כל שאלה פרטית "זה לא עניינך", או מתפטר ומפנה מקום לעוד פליט שב"כ, שיוציא עוד לבנה מבנין המשטרה.
כי הרי המפ"כל הנוכחי לא רואה בעין לא רק את מח"ש , אלא גם לא את 72 הקצינים הבכירים במשטרה, אנשים שעשו רבות למען בטחון הציבור.
לפני שנים, הצעתי לשני מפכ"לים ששניהם לא ממש שוטרים בדיוק כמו הנוכחי, להקים קונסוליום, מעין "מועצת זקנים", חבורה של גימלאים בדרגות רנ"ג, לישיבה פעם בחודש ולשמוע את דעתם בנושאים שונים.
אפשר רק להשכיל מזה, אבל זה ממש לא ענין אותם, לשמוע דעתם של אנשי מקצוע ותיקים שמאחורי כל אחד מהם 30 שנות שירות.