בוקר טוב. יום חדש. העוזרת הגיעה. ואני בחדר

מינהר

New member
בוקר טוב. יום חדש. העוזרת הגיעה. ואני בחדר

עבודה עם העיתון והמחשב, כדי לא להפריע לה. עוד מעט הליכה, השמים די בהירים.

הדסהש1

New member
בוקר אור לגבי ביקור של ביטוח לאומי..

אני לא יודעת לשחק..ומה שעשיתי זה אמיתי..היא ראתה שאני לא יכולה להרים את הידיים לגובה..וקשה לי עם אצבעות הידיים..נכון שכלפי חוץ אני נראת בסדר רק צליעה ברגל..והולכת הם מקל..ושהייתי צריכה לחקום מהספה הבת שלי עזרה לי להתרומם..אז כבר פרצתי בבכי..כי השאלה למה אני הולכת למרפאת כאב? לא מבינים שכאבים כרוניים לא נראים???אני כבר עברתי כמה ביקורים כאלה וגם ערערתי..זה לא תענוג אך זה דבר שאנו צריכים..עכשי במיוחד שבעלי עבר ארוע מוחי ושיחזור הביתה אני לא אוכל לעזור לו והוא יצטרך עזרה גדולה יותר.שפירא אני מאחלת לכם שלא תזדקקו לעזרה של ביטוח לאומי..אך יש מצבים שזה חייה להעשות...

בת חן191

New member
הדסה זה לא נקרא לשחק , פשוט להשתמש בהגיון,,הם משחקים

בכסף שלך,,,ל אנשים כאלו,,,צריך להחזיר באותו מטבע,
הלואי שתקבלי כבר את השעות המגיעות לך בזכות לא בחסד

נימה3

New member
הדסה, את צודקת בענין הבטוח הלאומי

אי אפשר להגיד לעולם לא אזדקק. אדם לא יכול לדעת מה צפוי לו. ואנחנו משלמים כל החיים לבטוח הלאומי זו זכותנו לצפות שניעזר בהם בשעת הצורך. זו לא בושה.
לי החליטו לא להאריך את המטפלת כנראה לא אגיש ערעור.

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לכולם

זהו זה ינואר מסתיים... בשבילי עכשיו מתחילה השנה החדשה...
אתמול הזמינו אותי למרפאה למעקב תחלואה... האחות תחקרה אותי
על מצב הסוכר, לחץ הדם ומצב כללי... הכל היה תקין אמרה שניפגש שוב
בעוד חצי שנה...

מינהר

New member
יופי, יוליקה, תמשיכי כך. אתם מבלבלים אותי עם המשך

הדיונים מיום אתמול. באידיש היו אומרים ---דער נעכטיקער טאג.
כלומר-- יום אתמול, כי עבר--- כמו שאמר שלום עליכם.
נימה, את מספרת לפעמים את סיפורי שלום עליכם?

נימה3

New member
מינהר, עד עכשיו לא הזדמן לי לספר מספורי שלום עליכם

חיפשתי ועדיין מחפשת סיפור של י.ד. ברקוביץ שהיה החתן של שלום עליכם. שם הסיפור "אותו שם". על בחורה שהגיעה מפולין או מרוסיה, שהתאהבה בבחור אמריקאי עד שהתברר ששמה של אמו הוא כשם אמה. וזה אסור באיסור חמור. סיפור יפה שפעם שמעתי אותו אבל לא זוכרת את הפרטים. אולי מישהו מכיר?

מינהר

New member
נימה, אם זה חשוב לך יש ביום ששי תכנית של

חיפוש ספרים ישנים. רשת ב ב- 1600 נדמה לי.
אסור ששם האם ושם החמות יהיה זהה? רק אצל אשכנזים?

יוליקה

Member
מנהל
מאיפה זה בא??

שמי אביבה
ושם חמותה של בתי גם אביבה...
לנכדי יש שתי סבתות עם השם אביבה...
למה זה אסור???

מינהר

New member
יוליקה, את גם יוליקה. אז הכל בסדר.

בת חן191

New member
אני מכירה את זה שמי היה כשם חמתי אומרים שזה לא טוב

אך מאחר שקראו לה גם שם לועזי מנצי אמרו שזה בסדר

נימה , מאוד מענין [אותי ] מה שסיפרת !

שם אימי ושמה של חמותי , שתיהן ז"ל , זהה . מעולם לא שמעתי על איסור כזה . ומה הרעיון שעומד באחורי האיסור ?

נימה ומינה, זה נשמע קצת כמו צילי וגילי .

תוכנת הרדיו ביום שישי היא של איתמר לוי , אספן ספרים , בעיקר ישנים . הוא גם מחזיק מספר חנויות של ספרים ישנים במספר מרכזים בארץ אחת מהן בזכרון יעקב . אחרת בנגב הצפוני , ויש עוד . אני מאמינה שאם תכתבי באינטר...........חנות הספרים של איתמר לוי , תמצאי משהו , בהצלחה .
ד.א. בילדותי , הסופר אהרון מגד היה חבר בקיבוץ שלנו . כבר אז היה סופר . בתקופת היותו קיבוצניק כתב את ההצגה "אינקובטור על הסלע" , שהוצגה באחד התאטרונים בארץ וכתב ספר ילדים בשם " אל הילדים בתימן" . את ההצגה כל הקיבוץ נסע לראות , את הספר לא קראתי , אבל זכרתי את שמו . כשיצאתי לפנסיה , לפני כ15 שנה נסענו , בעלי ואני לטיול . הגענו לזכרון ובעלי מאוד רצה לראות את החנות של איתמר לוי . חפשנו ונכנסנו , [היא במרכז המושבה ]. למזלנו איתמר היה שם , ושאלתי אותו על הספר . תוך 5 דקות מצא אותו , ואני התכבדתי ושילמתי עליו 50 ש"ח , מזכרת מילדותי .

מינהר

New member
כל הכבוד תמר על הידע בספרים של פעם,

ועל איתמר לוי. אהרן מגד- על מה התפרסם?

מינה , אהרון מגד היה סופר.

התפרסם בסרטים , איי לייק מייק , חדוה ואני , ועוד הרבה סרטים ,מחזות וספרים , ויותר מכל היה חתן פרס ישראל . אהרון מגד הוא אביו של הסופר איל מגד .

נימה3

New member
רק עכשיו נכנסתי לאינטרנט ומצאתי את

הדיון המענין על סוגית "אותו שם " אני באמת לא יודעת או לא זוכרת את הסיבה למנהג הזה כנראח רווח בין עדות אשכנז . את התכנית של ירון אנוש שבמסגרתה יש פינה גם לאיתמר לוי על ספרים אני מכירה. לא פניתי אליו אולי זה רעיון. ואם כבר, בדרך כלל אני שומעת אנשים מבוגרים מחפשים ספרים שעניינו אותם בזמנו, עבור נכדיהם. כספרנית בספרית הילדים אני יכולה להגיד להם שבכלל לא בטוח שהנכדים יתענינו בספרים האלה, אבל לנסות תמיד כדאי ויש לברך ולהוקיר את הסבים והסבתות שמשתדלים כל כך להנחיל משהו ספרותי לנכדיהם.

למעלה