בוקר טוב, יום טוב ורק בשורות טובות....

debi42

New member
בוקר טוב, יום טוב ורק בשורות טובות....

שבועיים אחרי, ירידה של 6 ק"ג ומרגישה מעולה !!! ( 10 ק"ג מתחילת התהליך )
סוף סוף אפשר להתחיל לאכול אוכל לא טחון (ישששש)
יש לי שאלה לגבי מרקים, כל מרק מכיל מים ומוצקים (ירקות וכ"ד) איך זה מסתדר עם ההוראה לא לשתות ולאכול ביחד???
אם יש לכם הצעות למתכונים אשמח לקבל ואולי נוכל לשתף את כולם.
 

אבשלום68

New member
כדאי לאכול

בגלל הכמות המוגבלת שאפשר להכניס מרקי קטניות.
ואם ירקות אז כמה שיותר ירקות...... ופחות מים.

מרק עדשים כתומות

החומרים:
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום קצוצות
3 גזרים גדולים מרוסקים/מגוררים
225 גר' עדשים כתומות שטופות וברורות (אין צורך להשרות)
1.5 ליטר מים רותחים (-+)
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
1 כף שטוחה מלח
פלפל שחור גרוס
כף כמון
4 חופנים אטריות ביצים דקות
2 כפות כוסברה קצוצה (ולמי שלא אוהב: פטרוזיליה קצוצה)
ואם אין לך בעיות - חבילה של קבנוס 3-4 מקלות לחתוך לחתיכות קטנות ולהוסיף
רוטב היקורי נעושן כף
אופן ההכנה:

1. לטגן בשמן זית בצל, שום, גזר עד לשקיפות והברקה.
2. להוסיף עדשים.
3. להוסיף מים+מל"פ+אבקת מרק. + קבנוס +רוטב היקורי
4. להביא לרתיחה ועל אש קטנה - כחצי שעה.
5. לרסק מעט במערבל ידני.
6. להוסיף אטריות לא מבושלות ולבשל יחד כ- 5 דקות
7. מכבים אש, מוסיפים כוסברה מערבבים ויש!

הערה: למי שלא אוהב או שאין לו כוסברה ופטרוזיליה - להוסיף כף כמון בשלב 3 ולותר על הכוסברה והפטרוזיליה
 

debi42

New member
היי אבשלום מה שלומך?? אנחנו באותו השלב

שבועיים אחרי. האם אחרי שבועיים מותר קטניות?
 

debi42

New member
גם אצלי כתוב ממרח חומוס

אבל כשדיברתי עם הדיאטנית היא אמרה ששאר הקיטניות רק בשלב מאוחר יותר
??????
 

אבשלום68

New member
אפונה נחשבת

לקטניה הכי עדינה מבין החנ"מ הקטנייתי
חנ"מ = חומר נפץ מרסק
 

ליבי3617

New member
מרקים

מרק שמכיל מים וירקות אסור לאכול בשלב שלך.
מצד שני תוכלי בהחלט לאכול מרקים טחונים (אחרי שטחנת את הירקות במרק שעשית).
יש שרשור של מתכונים ובכללם מרק כתום ומרק אפונה - שניים שאני מאד אוהבת.
 

debi42

New member
היי , אני לא מצליחה לפתוח את השרשור הזה !!!

מה לגבי שאר הקיטניות? גריסים , בורגול וכ"ד ?
יום טוב
 

הבודקת11

New member
למה אסור?

נבהלתי פתאום. אני 10 ימים אחרי הניתוח וכבר אכלתי מספר פעמים מרק עם ירקות מעוכים כגון בטטה וגזר.
אשמח מאוד להסבר וכמה זה חמור?
תודה
 

raven2000

New member
כי זה מתנפח וסותם את הקיבה.

אם את מסוגלת להתמודד עם זה אז כל הכבוד, אבל בשלב הזה את עלולה להקיא את האוכל החוצה.
 

גברת ע

New member
אני הכנתי

לאמא שלי אחרי הניתוח שלה מרק כתום טחון
דלעת, בטטה, פלפל צבוה/כתום וגזר, אפשר גם קצת בצל מטוגן .

מאוד קל להכנה מאוד כייפי וטעים לאכול (גם בלי קשר לניתוח)
אפשר להוסיף קצת גבינה לצלחת האישית.
 

debi42

New member
אני רוצה להכין פשטידה עם קישואים גבינות

ושיבולת שועל, אפשר אחרי 15 ימים מהניתוח לאכול שיבולת שועל?
 
למעלה