כבר ערב טוב... 'ברוך משיב אבידה לבעליה'
סיפור מהחיים:
הבת שלי חזרה בשבת מביהכ"נ עם שרשרת זהב שמצאה בדרך. הפכתי בה והפכתי אותה ולא מצאתי סימן שזה אכן זהב למרות שהיא הבריקה כמו זהב. ביום ראשון בבוקר בתי הכינה שלטי השבת אבידה ותלתה בבניינים הסמוכים וגם ליד המקום שבו מצאה את השרשרת. היום התקשרו אלי, למספר שרשמנו, ונתנו את פרטי השרשרת. זאת בת של שכנים שאיבדה והגיעה כולה נרגשת לקבל את השרשרת חזרה (דרך אגב, זה אכן זהב). אמרה תודה רבה, אמרתי לה שבתי מצאה ופירסמה. הרגשתי איך בתי מתמלאת נחת מכך שהאבידה מצאה את בעליה.
כל היום הייתי תחת הרושם הטוב הזה.
בערב הלכתי לקניות.
בכניסה לסופר, ליד המקום שלוקחים ממנו עגלות צדו את עיניי שני שטרות של 20 ש"ח. הרמתי אותם והתבוננתי סביב לראות האם מישהו מחפש אותם. לא ראיתי אף אחד שנראה כאילו איבד משהו אז לקחתי אותם ואז גם גיליתי שבתוך אחד מהם יש עוד שטרות. הרבה כסף יחסית (המקסימום שפעם מצאתי היה מטבע של 10 ש"ח והרגשתי כאילו זכיתי בלוטו...). נהייתה לי בחילה. שמתי את הכסף בתיק והרגשתי שהכסף בוער שם. ממש עולה באש. הרגשתי כמו גנבת. לקחתי משהו שלא שייך לי. מישהו יכניס באיזשהו שלב את היד לכיס ויקבל את הבעסה של הערב. אוף!!! תאמינו לי שחבל שמצאתי את זה.
השארתי שם ומספר טלפון בקופה הראשית (אמרתי רק שמצאתי סכום כסף יחסית גדול, אם מישהו ידווח אז שיתקשר אליי). אני מקווה שיתקשרו כי אני מעדיפה לא להגיע למצב שהכסף הופך להיות ברשותי.
אני מקווה שאוכל לברך גם על מציאה זו 'ברוך משיב אבידה לבעליה' כמו שבירכתי על השרשרת היום אחרי שבתי מסרה אותה חזרה.
לילה טוב לכולם
והעיקר שכל מי שצריך- ימצא את האבידה שלו