שלום לך חומת העיניים ../images/Emo140.gif
קודם כל, כל הכבוד לך
על דאגתך לאמך הבוגרת. הואיל וגם אני עומדת במצב דומה ומפסיקה לעבוד ב-31.12.03 אני יכולה להבין את מצבה של אמך, את הרגשת חוסר הישע ו"חוסר המעש" הצפוי לה כביכול ... הדבר הראשון שאני יכולה להמליץ עליו, זה לדאוג שיהיה לה מחשב ורצוי גם מדפסת לחבר אותה לאינטרנט ולאפשר לה לעבור קורס בסיסי בשימוש באינטרנט ... אם לך יש את הידע הזה, את יכולה בקלות להסביר לה דברים בסיסיים ואת היתר תלמד בעצמה עם הזמן, או מתוך התיעצות עם חברים אחרים בפורומים הרבים. כפי שאת רואה באינטרנט יש פורומים שונים, שבודאי כמה מהם יתאימו לצרכיה ונטיותיה של אמך ... אין כמו האינטרנט לבילוי זמן נעים בחברותה, אפילו מהבית ובודאי שגם להכיר ולהיפגש עם אנשים חדשים ולהעשיר את חייה ... מעבר לזה, אפשר להתעניין באפשרות של התנדבות לצורך תרומה קהילתית כלשהי שקרובה לליבה... לפחות פעם אחת בשבוע. בכל עיר יש עמותות רבות שעוסקות בפעילויות כאלה ואפשר גם לברר במתנ"סים ובמועדונים ...שם היא יכולה גם להתעניין בקורסים שונים שהיא יכולה ללמוד בנושאים שמעניינים אותה והמבחר גדול ... אולי להצטרף למקהלה ... לחוגים, טיולים, להרצאות בנושאים שונים, זו היא גם הזדמנות לחדש את הקשר עם חברויות ישנות מביה"ס, הצבא, ובכלל... אם יש לה בת כמוך שבאמת דואגת לה, הרי שתוכלי לעזור לה ולהנחות אותה... אני מדברת כבעלת נסיון, אפ שגם לי אין בכלל נסיון וגם אני עצמי בתחילת הדרך, גישורים ובדיקות ... ונעזרת בכך עם חברות ותיקות וחדשות גם באינטרנט שממלא חלק מאד מעניין בחיי, גילה לי עולם ומלואו וזיכה אותי בחברויות חדשות ונפלאות
מקווה שעזרתי לך במעט, כי בזאת למעשה, גם עזרתי לעצמי לסדר קצת את מחשבותי ותוכניותי
מאחלת לאמך הצלחה בדרך החיים החדשה שמתחילה אצלה עכשיו
בברכה