בוקר טוב יקירי

bimbo.

New member
בוקר טוב יקירי../images/Emo141.gif

קראתי את כל הברכות והתודות שכתבה ננה, ואם תרשי לי ננה, אני מצטרפת אליך עם תודות חמות לכל הכותבים והמשתתפים. כיף לי להכנס לפורום. זה כאילו אני נכנסת לבית שלי: מוכר, חמים אהוב. תודות וברכות לכולכם
מכל ה-

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב פורים שמח לכולם../images/Emo154.gif../images/Emo152.gif

שלום לכם חבריי
למעשה היום חג פורים. היום הילדים מתחחשים למסיבות בית הספר. בימים הבאים ירצו יתחפשו, לא ירצו לא יתחפשו. אני עוברת ברחוב בפרט בשעה שלפני שמונה, כמה השקעה!!! כמה דמיון!!! מדהים. הייתה לי פעם מניקוריסטית שהייתה באה אלי הביתה לסדר לי את הצפורניים ושמה היה יפו. (לא יפה) אישה מבוגרת, בודדה, ילידת קזחסטן, שלא ידעה עברית כהלכה. לפעמים אפילו הייתי צוחקת מהצרוף של המילים שלה. יום אחד אמרתי לה "יפו, החיים קשים" והיא השיבה " חיים לא קשה, אנשים קשה" לו רק נתנו לחיות בארץ הזאת. ואף על פי כן פורים שמח. יעלי

נֵנָה

New member
בקר טוב ופורים שמח ../images/Emo151.gif

הו יעלי, כמה שיפו שלך צודקת. הארץ שלנו נהדרת והחיים יכולים להיות יפים וקלים יותר, אילו לא היו אנשים "קשים" שמכערים אותה ... הבעייה אצלנו היא שהכל מתחיל מלמעלה בלשון עדינה (לא רוצה להתבטא באימרה הידועה לכולנו...). ובכל אופן, שנמשיך לחיות ולשמוח, להתעלם מהרע והמכוער ולהשתדל לראות רק את הטוב והיפה ... כי בכל חצי כוס ריקה יש גם חצי כוס מלאה
שלכם

bimbo.

New member
ORA11 ../images/Emo49.gif לבתך יערה../images/Emo140.gif

אני מאחלת לה חיים ארוכים ומאושרים, עם המון יצירה

ora11

New member
תודה לך בימבו יקרה../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

בוקר טוב, שבת שלום וחג שמח../images/Emo149.gif

איזה כיף להכנס על הבוקר לפורום ולהזין את העיניים ולשמח את הלב בברכות והאיחולים. ממש נפלא, מחר נחגוג עם חברים מסיבת פורים כדת עם תחפושות וקריאת חלק מהמגילה, האמת, שנים מאז שהבן גדל לא מתעמקת בסיפורי החגים, כבר לא צריך לספר לו סיפורים, אז השנה הלכתי וחיפשתי תקציר של סיפור המגילה - ואם גם אתם רוצים לרענן את זיכרונכם בסיפור שבגינו אנו חוגגים את חג הפורים אז הנה הוא מצורף לכבודכם. מאחלת לכולם חג שמח, בריאות ונחת, לא מזכירה פרטנית את שמות החברים- ע"מ שלא אשכח חס וחלילה אחד מהחברים
תקציר המגילה
מגילת אסתר/ ע"י מ. סגל ויהי בימי אחשורוש. הוא אחשורוש המולך מהודו ועד כוש. שבע ועשרים .ומאה מדינה בימים ההם עשה המלך משתה לכל העם הנמצאים בשושן הבירה למגדול .ועד קטן. בחצר גינת המלך. גם ושתי המלכה-עשתה משתה נשים ביום השביעי, כטוב לב המלך ביין- אמר להביא את ושתי המלכה בכתר ,מלכות. להראות את יופיה. והמלכה ושתי מאנה לבוא. והמלך קצף מאוד ויאמר לחכמים: מה לעשות במלכה ושתי? ויאמרו לפני המלך: אם לא תבוא לפני המלך אחשורוש, ייתן מלכותה לרעותה הטובה ממנה. והמלך .עשה כדברם איש יהודי היה בשושן הבירה, ושמו מרדכי. והוא היה אומן את אסתר בת דודו. כי אין לה אב ואם. והנערה יפת תואר וטובת מראה, וכמות אביה ואמה לקח אותה מרדכי לו לבת. והיא נושאת חן בעיני כל רואיה. ואסתר נלקחה אל בית מלך אחשורוש. והמלך אוהב את אסתר, ושם כתר מלכות בראשה. והמליך אותה תחת ושתי. והמלך עשה משתה גדול, את משתה .אסתר .בימים ההם קפצו שני שומרי הסף, ובקשו לשלוח יד במלך אחשורוש .והדבר נודע למרדכי, והוא הגיד לאסתר המלכה, ואסתר אמרה למלך ,ושניהם נתלו על עץ. והדבר נכתב בספר לפני המלך. אחר הדברים האלה ,גידל המלך אחשורוש את המן. וכל עובדי המלך כורעים ומתחוים להמן ומרדכי לא יכרע ברך ולא ישתחוה. והמן ראה כי אין מרדכי כורע ומשתחוה .לו, ונמלא המן חמה. ומרדכי לא יכרע ולא ישתחוה והמן ביקש להשמיד את כל היהודים. והמן אמר למלך אחשורוש, והמלך .שלח ספרים אל כל המדינות - להשמיד, להרוג ולאבד את כל היהודים מנער ועד זקן. ביום אחד. והמלך והמן ישבו לשתות ומרדכי ידע את כל אשר נעשה. ומרכי קרע את בגדיו ולבש שק ויצא בתוך העיר. וזעק .זעקה גדולה ומרה. ובא עד לפני שער המלך ושרות אסתר באו והגידו לה. והמלכה התחלחלה מאוד, ושלחה בגדים להלביש את מרדכי ולהסיר את שקו מעליו, ולא קיבל. ומרדכי הגיד לה את אשר קרה. וציוה עליה לבוא אל המלך ולהתחנן לו לבקש מלפניו .על עמה ותאמר אסתר: כל איש ואישה אשר יבוא אל המלך ולא ייקרא- אחת דתו להמית. לבד מאשר יושיט המלך את שרביט הזהב- וחיה. ואני לא .נקראתי לבוא אל המלך לך כנוס את כל היהודים בשושן וצומו עליי. ואל תאכלו ואל תשתו שלושה ימים, לילה ויום, גם אני ושרותיי אעשה כן, ובכן אבוא אל .המלך, וכאשר אבדתי אבדתי ויהי ביום השלישי לבשה אסתר מלכות. ועמדה בחצר בית המלך, והמלך יושב על כיסא מלכותו נוכח פתח הבית. ויהי בראות המלך את אסתר המלכה עומדת בחצר- נשאה חן בעיניו, ובמלך הושיט לאסתר את שרביט .הזהב אשר בידו. ואסתר קרבה ונגעה בראש השרביט ויאמר המלך: מה לך, אסתר המלכה, ומה בקשתך? עד חצי המלכות - ויינתן .לך ותאמר אסתר: אם על המלך טוב, יבוא המלך והמן היום אל המשתה אשר .עשיתי לו .ויאמר המלך: מהרו את המן, לעשות את דבר אסתר והמלך והמן באו אל המשתה אשר עשתה אסתר. ויאמר המלך לאסתר :במשתה היין מה בקשתך? עד חצי המלכות - ותעשה. ואסתר ענתה ותאמר: בקשתי, אם חן בעיני המלך ואם על המלך טוב לעשות את בקשתי- יבוא המלך והמן אל .המשתה, אשר אעשה להם מחר והמן היה ביום ההוא שמח וטוב לב. וכראות המן את מרדכי בשער המלך, ולא .קם וזע ממנו - ונמלא המן על מרדכי חמה והמן התאפק ובא אל ביתו, ושלח והביא את אוהביו ואת אישתו, והמן סיפר את כל אשר גידלו המלך. ויאמר המן: אף לא הביאה אסתר המלכה עם המלך אל המשתה אשר עשתה, כי אם אותי. וגם למחר אני קרוא לה עם המלך. וכל .זה איננו שווה לי, בכל עת אשר אני רואה את מרדכי היהודי יושב בשער המלך ותאמר לו אישתו וכל אוהביו: יעשו עץ גבוה, ובבוקר תאמר למלך, ויתלו .את מרדכי עליו, ובוא עם המלך שמח בלילה ההוא נדדה שנת המלך, והוא אמר להביא את ספר הזיכרונות. והם היו נקראים לפני המלך. ונמצא כתוב אשר הגיד על שני שומרי הסף, אשר בקשו לשלוח יד במלך אחשורוש. ויאמר המלך: מה נעשה יקר וגדולה למרדכי על זה? ויאמרו נערי המלך: לא נעשה עמו דבר. ויאמר המלך: מי בחצר? והמן בא .אל חצר בית המלך, לאמור לתלות את מרדכי על העץ. אשר הכין לו ,ויאמרו נערי המלך אליו: הנה המן עומד בחצר. ויאמר המלך: יבוא. והמן בא :ויאמר אל המלך: מה לעשות באיש אשר המלך חפץ ביקרו? ויאמר המן בלבו למי יחפוץ המלך לעשות יותר יקר מבני? ויאמר המן אל המלך: איש אשר המלך חפץ ביקרו יביאו לבוש מלכות אשרה לבש בו המלך וסוס אשר רכב עליו המלך. וילבישו האיש אשר המלך חפץ ביקרו, וירכיב אותו על הסוס ברחוב העיר ויקראו לפניו: ככה יעשה לאיש אשר המלך חפץ ביקרו. ויאמר המלך להמן: מהר קח את הלבוש ואת הסוס כאשר דיברת, ועשה כן למרדכי היהודי, והמן לקח את הלבוש ואת הסוס, והלביש את מרדכי והרכיב אותו ברחוב העיר וקרא לפניו: ככה יעשה לאיש אשר המלך חפץ ביקרו. ומרדכי שב אל שער המלך, ומן נדחף אל ביתו, אבל וחפוי ראש. והמן סיפר לאישתו .וכל אוהביו את אשר קרה עודם מדברים עמו, ורצי המלך הגיעו להביא את המן אל המשתה אשר עשתה אסתר, והמלך והמן באו לשתות עם אסתר המלכה. ויאמר לאסתר גם ביום השני, במשתה המן: מה שאלתך, אסתר המלכה ותינתן לך, ומה בקשתך, עד .חצי המלכות ותעשה ,ואסתר המלכה ענתה ואמרה: אם מצאתי חן בעיניך, המלך, ואם על המלך טוב ,תינתן לי נפשי בשאלתי ועמי בבקשתי, כי נמכרנו אני ועמי - להשמיד .להרוג ולאבד ויאמר אחשורוש לאסתר המלכה: מי הוא זה ואיזה הוא אשר מלאו לבו .לעשות כן? ותאמר אסתר: המן הרע הזה. והמן נבעת מלפני המלך והמלכה ויאמר אחד מהשרים לפני המלך: גם הנה העץ אשר עשה המן למרדכי - עומד בבית המן. ויאמר המלך: תלוהו עליו. ואת המן תלו על העץ אשר הכין למרדכי. והעיר שושן צהלה ושמחה. ליהודים הייתה אורה ושמחה וששון .ויקר .ולימים האלה קראו פורים, והימים האלה נזכרים ונעשים בכל דור ודור משפחה ומשפחה, מדינה ומדינה. ועיר ועיר. וימי הפורים האלה לא יעברו .מתוך היהודים

נֵנָה

New member
לחונה היקרה תודה על המגילה ../images/Emo149.gif

עוררת נוסטלגיה מהימים שהייתי מקריאה אותה לילדים

yaely2

New member
מנהל
קריאת המגילה בנשימה עצורה../images/Emo18.gif

שלום לכולם
מילדותי אני זוכרת כמה חששתי שקורא המגילה לא יעמוד במטלה המוצבת לפניו. עליכם לדעת שאת כל עשרת בני המן חייבים לקרוא בנשימה אחת. בתור ילדה זה נראה לי משימה בלתי אפשרית. כמה פעמים ניסיתי ותמיד נשמתי באמצע, לכן הייתי מקפידה ללכת לבית הכנסת ולראות אם קורא המגילה אכן מצליח,
הוא הצליח. לא רק אני הייתי שם כל חברותי בנות ה 8 - 10 היו שם. מאחלת לכולם הרבה שמחה בפורים. יעלי

יעלי לא ידעתי שצריך לקרוא את עשרת

שמות בניו של המן הרשע בנשימה עצורה... תודה על האינפו. האמת אף פעם לא שמעתי בבית הכנסת את קריאת המגילה במלואה... מה שמשך אותי כילדה זה הרעש של הרעשנים בכל פעם שהוזכר של של המן הרשע...
חג שמח לכולם ושבת שלום

yaely2

New member
מנהל
חונה חמודה../images/Emo122.gif../images/Emo4.gif../images/Emo3.gif../images/Emo2.gif../images/Emo5.gif../images/Emo6.gif../images/Emo7.gif

שלום חונה, אם יש לך תנך פתחי את מגילת אסתר פרק ט' פסוק 7 ואילך, ותראי שאת כל 2-3 הפסוקים הבאים הקורא צריך לקרוא בלי לנשום. זה לא פשוט כי השמות מאוד מוזרים לנו, ולכן תמיד כשקראתי בתור ילדה, תמיד נאלצתי לנשום באמצע. שלך אוהבת יעלי

emmy5

New member
בוקר טוב פורום 60+../images/Emo140.gif../images/Emo154.gif../images/Emo154.gif

משלוח מנות , אהבה מכל

נֵנָה

New member
איז מתוק ומקסים ../images/Emo6.gif אממי ../images/Emo51.gif

והנה אחת גם ממני
חג פורים חג פורים חג גדול ליהודים מסכות, רעשנים שירים וריקודים הבה נרעישה רש רש רש 3x ברעשנים

emmy5

New member
מקסימה,../images/Emo49.gif../images/Emo65.gifיום הולדת של בתך

שרון, פעמיים מזל טוב . ליום הלדתך וגם שיש לך אמא כל כך מתוקה ... חג שמח ..

emmy5

New member
מקסימה ,מזל טוב ליום הולדת של בתך

מזל טוב וחג שמח

yaely2

New member
מנהל
מזל טוב לשרון ../images/Emo77.gifממני../images/Emo49.gifעד 120

emmy5

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo79.gif ../images/Emo49.gifליום הולדת של

הולדת של הבנות... וגם לפורום 60+ יהיה בקרוב תינוקת במזל טוב .. לך אפרת בקרוב יש לך יום הולדת
שיר
עבורכן ,בנות !!!!!

למעלה