בוקר טוב, ישראל. מה מבשלים היום?

קישלורן

New member
אוכל לשישי ושבת

אני הכנתי מרק עוף לצהרים + בורקס פטריות ותפו"א (מיחזור) בערב אוכלים בחוץ למחר אני צריכה עדיין להכין את החמין עוף של ארז קומרובסקי שיוגש עם סלט ירקות וסלט חסה ברוטב ויניגרט חרדל ואגוזים קצוצים. לקינוח שאריות של מוס שוקולד שנשאר מעוגת כרמלה בנחלה על מרנג אגוזים שקדים וקוקוס.
 
ו-אני ../images/Emo26.gif

שניצלים פריכים שיצאו מ-צויין-אני הכינותי וזה היה "תיקון" לשמן שהשפריץ עלי מהשניצלים לפני כמה שבועות (כוויות ובלאגן
)ומאז פחדתי
עוגת הביסקויטים (ע"ע אתמול) ניוקי ברוטב עגבניות שרי ושמנת שהמהמם שלי מכין
ולא מוכן לגלות כיצד
בהשראתכם- ניגבנו יחד בצהרים צלחת חומוס וטחינה מעשה ידיו של המהמם
(רק הטחינה- מכין מעולה!)
והמון פירות מהם יוכן סלט עם רוטב וחיזוק ליקר דובדבנים
שבת ענוגה חמה ובטוחה לכולכם
 

נופר א

New member
שעועית ירוקה גדולה ושטוחה../images/Emo153.gif

הירקן בחצי חינם סידר את השעועית הזאת ושאל אותי מה אני עושה עם הארטישוק הירושלמי שלקחתי, שאל אם זה מהעדה שלי,אמרתי לו שזה מהבטן שלי, אני עושה מה שטעים ולא לפי עדות, אז הוא התעקש על העדה שלו והמליץ על השעועית הגדולה והשטוחה הזאת אמר שזה של טורקים ,ועמד וחתך והסביר לי איך לעשות ואמר לי לקחת קצת, מה יכול להיות, אז אני לא יודעת איך קוראים לשעועית החייזרית הזאת, אבל בישלתי אותה עם עוף,בהתחלה טיגנתי 2 בצלים פרוסים ו-4 עגבניות חתוכות לקוביות +שום,והוספתי את השעועית החייזרית ,תבלינים,ועוף,ולא מעניין אותי של איזה עדה זה, יצא ממש ממש טעים!!!! השעועית רכה כזאת וטעימה. אז אני
על החייזרית הזאת......
 
לא חייזרית אלא זברה../images/Emo6.gif

בעדות הבלקן לא מכירים שעועית אחרת אלא רק את זו. היא באמת טעימה וארוכה כך שצריך לנקות מהצדדים את החוטים ולחתוך לחצי. מה שחשוב הוא שהיה טעים לך. שבת שלום
 

נופר א

New member
אין לה לא נקודות ולא פסים......

זאת שעועית ירוקה, ארוכה נורא,רחבה, ושטוחה כאילו דרסו אותה..... או שמכבש מרח אותה.....
 

oisdvib

New member
את מתכוונת שהיא רחבה פי 2 מהרגיל

ומאוד שטוחה , נכון?
 
למעלה