בוקר טוב, יש לי שאלה חטטנית קצת,

בוקר טוב, יש לי שאלה חטטנית קצת,

אם תרצו תענו ואם לא זה גם בסדר.

איך זוגות בגיל השלישי מגיעים למצב שאין להם דירה, מאיפה לוקחים כסף לשכור דירה, הרי בזקנתנו ההכנסות יורדות, ההוצאות לבריאות עולות, זה מאוד קשה להתנהל בצמצום.

השאלה הזאת מטרידה אותי מכיוון שעזרנו לאחותי לקנות דירה שעוברת עכשיו תהליך תמ''א שהוא מאוד קשה לגרים תוך כדי, ופתאום שמעתי ממנה שלאחר מכן היא מתכוונת למכור את הדירה ולקנות דירה יותר קטנה על מנת שישאר לה כסף לבזבוזים, אחותי היא בזבזנית כפיתית ואני דואגת שתוך כדי המכירה והבניה הולכים הרבה כספים לתיווך ועורכי דין והתאמת הציוד בדירה לצרכים ועל כן אני דואגת ששוב תישאל ללא כסף וללא דירה, כמה שאנחנו מדברים איתה הראש אטום, הבטחתי לאמי שנדאג שתישאר בדירה עד סוף ימיה, גם אמא עזרה בקניות הדירה לאחותי שעד אז בעלה ברח ממנה לאחר שהצליחה להכניס אותו לחובות ענקיות.

יוליקה

Member
מנהל
זו שאלה באמת מדאיגה

אנחנו תודה לאל מסודרים!
אבל ילדי שאננים וחושבים שהפנסיה שלהם עוד רחוקה מאד
הם לא מבינים שזה מגיע הרבה יותר מהר ממה שהם חושבים...
בתי הבכירה כבר בת 48 כמעט, אין לה דירה ויש לה ילד היא חד הורית
וכמו אחותך גם היא בזבזנית... גם בני גר בשכירות אבל הם קנו דירה
שתהווה להם ביטחון בעתיד... מאידך הם לא דואגים לקופות פנסיה...
ואני חוששת שלעת זקנתם הם ישארו דלפונים...

נימה3

New member
מסתבר שבגילים שונים היחס לדירה משתנה

אגב, נדמה לי שבמרבית העולם רוב האוכלוסיה גרים בשכירות. אחוז קטן יש לו בתים משלו. אצלנו השאיפה היא לדירה שנראית כבטחון בחיים. אבל כשאני רואה היום זוגות צעירים שנכנסים לקנית או בנית דירה נכנסים ללופ גדול מאד של חובות שמי יודע עד מתי ימשכו וצריכים לעמול קשה כל החיים.
באשר לאחותך יש לה כנראה צרכים משלה ודעות משלה ודרך התנהגות משלה והמחשבה לרכוש דירה קטנה היא מאד הגיונית כי אשה לבדה מה היא צריכה דירה גדולה? זה המון הוצאות. אני משל יש לי דירה קטנה אבל המון הוצאות כי בגילי אני קונה שרותים שפעם הייתי עושה בעצמי כמו גנן, כמו עזרה בבית, כמו תיקונים קטנים, זה מגדיל את ההוצאות אז דירה גדולה זה עוד יותר הוצאות.

אחותי יכולה להשכיר 2 חדרים בדירתה ואז יהיו לה גם

2 חדרים ועוד 2000 ש''ח לבזבוזים, נכון שזה עשוי לפגוע בפרטיות, אבל היא לא תהייה לבד וזה גם דרך שך הסתגלות, היא יכולה להשכיר לסטודנטים מבר אילן או ממכללת קריית אונו וגם תהיה לה הכנסה וגם נכס..

בת חן191

New member
להשכיר חדר לפחות אני לא היתי משכירה

לעולם,,למרות שיש לי דירה גדולה לגבי אדם אחד 128 מר"
זה מגביל את הפרטיות,,,לפעמים פרטיות יותר חשוב מממון,
אבל אני זה לא דוגמא לכולם,

מינהר

New member
יוליקה, זה נכון. גם אצלי באופן יחסי הילדים

מתקשים להגיע לדירה, ולא כולם מסודרים מבחינת פנסיה. לדור שלנו היה יותר קל לקנות דירה, וגם נושא הפנסיה- ההסתדרות דאגה איכשהו גם למי שלא היה עובד מדינה, שתהיה לו קצת פנסיה. אצל דור הילדים שלנו זה ממש לא פשוט, כי לא תמיד הם עובדים במקום מסודר, אלא פרי -לאנסרים.

מינהר

New member
שפירא, מי שצריך את הכסף חודש בחודשו לא ממהר

להפקיד כספים בביטוח מנהלים או בקרן פנסיה או מה שלא יהיה.

ואחר כך הוא פושט יד......

יש לי חבר שהיינו שנים ביחד במילואים ובמלחמות.
פעם כששמע את המשכורת הנמוכה במשטרה (1970- 400 לירות). הציע לי לעבוד איתו - "כל היום אני רץ רץ ועושה כסף", לא הסכמתי,
אני בפנסיה מסודרת כבר 18 שנה ואילו הוא עדיין ממשיך ללכת (כבר אין לו כח לרוץ) ולעשות קצת כסף.....

מינהר

New member
ניצת, שאלה נכבדה. במקרה שלכם, עשיתם טעות

שלא רשמתם את הסכומים שנתתם, את ואמך, לאחותך בתור הלוואה , עם רישום של ההלוואה בטאבו. עכשיו עוד לא מאוחר לקרא לה לסדר, ולהחתים אותה על המענקים שנתתם לה בתור הלוואה. כך יהיה לכם בטחון, שכל צעד שהיא תעשה בעניין מכירת הדירה יהיה באישורכם.

בת חן191

New member
אם לא היתי חושבת על בני היתי הולכת

לדיור מוגן, אני רואה את חברותי ואחותי שיש להן משפחות
ביחסים נהדרים וילדים טובים והן מאד נהנות בדיור מוגן
הבקר שמעתי ברדיו על התעללות של שלשה נערים כנראה מבני מעוטים על התעללות באשה בת שבעים אונס וסחיטת כספים זה מעציב ומדאיג

הכספים נתנו לאחותי בלב שלם ולא כהלוואה.

מתפללת באמת שלא תעשה שטויות, לא תהיה לה הזדמנות נוספת להשתקם אם היא תעשה טעויות.

בת חן191

New member
ניצת אני חושבת שאנשים לא משתנים שמא אני טועה

אבל ככה נדמה לי, הלואי וטעיתי

מינהר

New member
ניצת, ברור שבלב שלם. אבל את תרצי לתת שוב,

או חלילה שאחותך תיזרק לרחוב בגלל בזבזנות? לכן נוקטים בצעדי זהירות, ורושמים- הלוואה. ונו נו נו אם תתנהג בחוסר אחראיות. הרבה עושים כך בימינו.

אין בעצם מה לעשות

זו תופעה עולמית בין אם זה קלושארים מתחת לגשרים בפריז או יושבי הקרואנים להשכרה באר"הב.....

בישראל השלב הבא של מי שלא רוצה לקחת אחריות על חייו, זה להפוך לחרדי, ואז יעשו מה שהרב אומר ויהיו חיילים בצבא החרדי שכל עיסוקו הצקה לחילוניים.

לא ? תביטו מסביב על כל "המתחזקים" למיניהם, על שחקנים ה-"חוזרים בתשובה" כביכול ואחרים.

oritta17

New member
הזכרת את הגשרים בפריז, אני ראיתי ש -

באמסטרדם הרבה צעירים פתרו את בעיות תשלומי שכר -הדירה הגבוהים,כאשר
חסרי -האמצעים מתגוררים בסירות /יאכטות קטנות,אשר עוגנות בקביעות בתעלות-המים.
ובתנאי שכירות מאוד נמוכה.(שם אין ארנונה ומיסים כמו בישראל.)
בישראל עדיין אין לנו תעלות מים ויאכטת למגורים ,כך שזה לא בר -ביצוע.
&nbsp

אתמול בתכנית "בא לחדש",זוג עם ילדים החיים באוטובוס

גם הם לא משלמים מיסים וארנונה, וכאשר הם רוצים, צמניעים ונוסעים למקום אחר...

אני עצמי מזמן תכננתי אוטובוס כזה למגורים, רק שהצד השני התנגד בתוקף.

למעשה שאלת שתי שאלות: ספציפית וכללית

איך מגיעים למצב של חוסר כסף? - הכל מתחיל..... בהתחלה.

אנשים רבים מידי חיים באויר בלי לחשוב על העתיד.
לא סתם אמרו לנו זקנינו:"תלמד שיהיה לך מקצוע ביד", לא סתם דחפו אותנו לעבוד במקום עם בטחון עתידי (פנסיה מסודרת).

היום רבים מידי עם מה שנקרא "נפש חופשיה", ואז כאשר מגיעים לזקנה, נשארים בלי שום דבר, וכך רואים זקנים רבים נאלצים לעבוד בעבודות פשוטות על הכנסה מתחת למינימום רק כדי להתקיים.

סיפור דומה לאחותך היה גם לנו במשפחה, והיה ברור ששום דבר לא ישנה את דרך התנהגותו, וכאשר נשאר לבד, מכר את הדירה וכך נשאר בעצם הומלס.
אנשים כאלו זה כמו נרקומנים: כל הכסף הולך לביזבוז/סמים, אותו הדבר, וכל סיוע להם יהיה רק זריקת כסף לפח.

הבן שלי סוג כזה של מי שלא רואה את העתיד.
הוא בוגר אוניברסיטה, מדבר/כותב/קורא סינית, למד חשמלאות באופן רשמי, למד טכנאות מחשבים - אני קראתי לו "התלמיד המתמיד".
במה הוא עובד בסופו של דבר? - בשירות לקוחות של חברת טלפון.....

הם חיו בדירה אצל חמותי והיא מתה ואשתי נתנה להם את שליש הדירה שלה (למרות שאנחנו גרים בדירת עמידר) ומכיוון שמדובר בשיכון בן 50 לפחות, הם גייסו כסף מהמשפחה בסין לשלם לשתי האחיות את חלקן , וכך יש להם דירה.

אבל אין לו בטחון תעסוקתי ואשתו מתעקשת לא לסייע בכלכלת הבית. כבר אמרתי לו שלמרות כל העזרה שלנו, ביום שהוא ישאר ללא עבודה, הם לנפשם, כיוון שאני לא צריך לרדת לפת לחם כשהוא לא אדם אחראי ואשתו מסרבת לצאת לעבוד (הבת שלהם בת 14).

יש אנשים עם אופי כזה ולא יעזור כמה שיעזרו להם, להיפך הם מרגישים בטוחים שיהיה להם תמיד מאיפה לקבל כסף. הבן שהיה גר אצלנו, הפסיק לחפש מה ללמוד בלי תכלית כל מיני מקצועות ויצא לעבוד (בכל מיני עבודות, כאלו שתמיד כשירצו, יפטרו אותך ותישאר ככלי ריק) רק ברגע שאשתי פוטרה והתברר לו שהתמיכה בו כעת תרד למינימום.

אין לזה שום פתרון, כי תמיד ידעו שיש מי שידאג להם, אז למה להם להתאמץ ?
גם אשתי שהיא איננה בזבזנית, מסוממת כאשר זה קשור לילדים ולנכדים, מסוגלת לבזבז את כל הכסף שלנו עליהם ולהשאיר אותנו ככלי ריק, למרות שהם כל הזמן אומרים לה שלא צריך ושתשמור על הכסף שלה, היא ממשיכה.

זו הסיבה שאני לא מגלה לה כמה כסף יש בבנק וכן אני קונה מט"ח שיהיה "כסף לבן ליום שחור" ולנסיעות לחו"ל, וככה היא חושבת שיש כסף בבנק רק לכיסוי כרטיסי האשראי והחשבונות השוטפים, והקופה הקטנה להוצאות, וגם לשם אני צריך להעביר כל הזמן כסף.
כמובן שאם תבוא הנכדה ותבקש לקנות ממני יורו לטיול בחו"ל, אתן לה בלי לקחת ממנה כסף, אבל אני שומר על התנהלות הגיונית, כדי שלא נישאר ככלי ריק.

ההחלטה היא קשה אצלכם בהחלט, אבל אם מי שמתנהל ככה ולא מענין אותו מה אומרים עליו, אין לו פתרון אלא אם חושבים שיש בעיה רפואית..... שאז יש לפנות לגורמים מקצועיים.

oritta17

New member
זה הכול בגלל מדיניות לקוייה,כול השנים שלא דואגים לפנסיונרים,

בכול מדינות -אירופה ,הפנסיונרים מקבלים פנסיה בסכום ראוי,לאחר שעבדו כול חייהם ושלמו מיסים ממשכורתם -למדינה.
בעת הגיעם לגיל פנסיה מחזירה להם המידינה- 15,000-שקל ומעלה-לחודש, בכדי שיספיק להם הכסף לקיום בצורה מכובדת, לכול שארית חייהם.
אבל,,,בישראל הפנסיונרים מקבלים סכום זעום- מביטוח לאומי,
שהוא בושה וחרפה לממשלה,ותעודת-עניות לכול ממשלות ישראל,הדואגות רק לתת פטור -מס לעשירים,וכך מאפשרים להם להתעשר עוד ועוד, ויוצרים פערים חברתיים של עשירון עליון ועשירון תחתון.
&nbsp
למי שלא עשיר גורמים לו להתדרדר לעת זקנה לעוני ,ולגור בתנאי מחייה מחפירים.
מדי פעם מספרים לנו שישנו דיור- מוגן -ציבורי,שבעבר נבנה רק לחלק מהנזקקים הקשים ,וגם שם המקומות מוגבלים לכמה מאות דיירים בלבד .
&nbsp
יתר על כן, לאלה שהלכו צעד קדימה בצעירותם, וחסכו לעצמם לפנסיה,לחלק גדול מהם כספם ירד לטימיון, בגין חוסר- פיקוח ממשלתי על כספי ציבור, שהתנהלו בחברות הפנסיה, וכתוצאה מאי-פיקוח ההתנהלות הייתה קלוקלת הרבה אזרחים דהשקיעו חלק ממשכורתם בקופות -פנסייה והכסף נ ע ל ם:
כספם ירד לטימיון כאשר נרכשו על ידי קופות- הפנסיה מניות ולאחר כמה שנים התמוטטו המניות בבורסה כתוצאה מחדלים של המדינה :
אין מי שיפקח על כספם ועתידם של האזרחים משלמי המסים,ואין דאגה לזכויות לפנסיונרים,ואף אחד לא לוקח אחריות,אז נוצר במדינה מצב של עשירון בינוני -
שהתדררר וירד להיות עשירון תחתון ,לקראת הגיעו לגיל- הפנסיה.
&nbsp
חבל שהגענו למצב בלתי נסבל ,שאין לאזרחי ישראל פנסיה ראויה ,שתספיק לחיות בכבוד כראוי -לפנסיונרים.
אי -אפשר לסמוך על המדינה,שמשליכה את אזרחיה - לעת זיקנה,
מצב שלא קורה באירופה,,שם האזרחים שיצאו לפנסיה מקבלים זכויות לפנסיה מכובדת ולכבוד ראוי.

מינהר

New member
אורית, מעבר לזה, קראתי שאחת מארצות צפון

ארופה מציעה משכורות לאנשים בלי שיעבדו, כי אין די משרות לכולם. אבל משלמים להם, שיהיה להם ממה לחיות.

למעלה