בוקר טוב יש לי שאלה כדי לצפות בבצק

בוקר טוב יש לי שאלה כדי לצפות בבצק

סוכר עוגה מרובעת בגודל 40*25 איזה כמות של בצק סוכר צריך. ודבר נוסף איך אפשר לרדד את הבצק לעוגה מרובעת. תודה מראש, לאה.
 

brownie65

New member
בוקר טוב../images/Emo42.gif

אני מעריכה שתזדקקי לכ 900 גר' בצק סוכר. לושי את הבצק ותתחילי לרדד מההתחלה לצורת מלבן. פשוט "תמתחי" את הבצק עם המערוך לכוון צורה מלבנית ולא עגולה. לפני שאת מעבירה את הציפוי המרודד לבצק, שימי לב שהוא מרודד לגודל התבנית + הדפנות + "תוספת בטחון".
 

haiavered

New member
חוטים להצלה../images/Emo3.gif

מישהי בפורום הציע למדוד בחבל דק או בחוט אורך ורוחב כולל דפנות או בעוגה עגולה קוטר ולמדוד אח"כ את הבצק המרודד לפי החוטים האלה.אני לא זוכרת מי ועל כך אני מודה לה שיטה נהדרת החיים קלים יותר בשיטה הזו נסי ותראי
 

t a l talim

New member
חיה, את אותו רעיון ניתן ליישם גם

בעזרת המערוך, איתו מודדים את מידות העוגה. במקרה שאינך יודעת מראש כמה בצק לרדד, כדאי לרדד מעט יותר ממה שתכננת מראש, למדוד- ולחתוך מראש אם יש עודפים גדולים מידי (לפני שמעלים על העוגה) בכדי למנוע את לכלוך הבצק בפירורים.
 

haiavered

New member
נכון, אבל למערוך אין את הגמישות של

החוט. אני גוזרת לפי הגודל הרצוי. כך גם יהיה לי לעוגות נוספות מאותן תבניות.על כך פנים תודה על הרעיון
 
למעלה