בוקר טוב -יש לי שאלות צביעה בסיסיות

peteltut

New member
בוקר טוב -יש לי שאלות צביעה בסיסיות

בפעם האחרונה שצבעתי על עוגה קצת הסתבכתי. אז ככה: 1. עבדתי עם משטח לציור מפלסטיק לבן(עם שקעים), וקרה ששמתי יותר מדי צבע ולא השתמשתי- האם אפשר להשתמש בו באיזו דרך או פשוט לשטוף אותו? 2. הוצאתי צבע מהקופסאות בעזרת קיסם אבל יוצא ממש מעט בכל פעם- בעזרת מה אתן מוציאות צבע? 3. שמתי מעט אלכוהול בכוס כדי לשטוף את המכחולים בין צבע לצבע ולדלל, והאלכוהול התלכלך מהר והייתי צריכה להחליף כל הזמן- יצא שבזבזתי איזה רבע בקבוק. האם צריך לעבוד עם כמה כוסות כאשר כל כוס תהיה מיועדת למשפחת גוונים? 4. כשדיללתי עם אלכוהול- כמה שערבבתי עדיין הצבע לא היה הומוגני ונראו בו "איים" של אלכוהול. ואשמח לקבל טיפים נוספים לצביעה נכונה תודה

michahz

New member
תשובות חלקיות....

1. הבנתי ששימוש חוזר נטע עושה עם זהב וכסף, לא יודעת לגבי הצבעים הרגילים. 2. אני מוציאה עם סכין או חלק אחורי של כפית. 3. אני שוטפת את המכחולים עם מים. 4.כדי לעשות צבע הומוגני אני מערבבת עם לבן. (אבקה)

net the jet

New member
אני מבינה שאת מתכוונת לצבעים

רגילים... אני לא "ממחזרת" צבעים רגילים, ואכן לפעמים יש ביזבוז. צבע מתחיל כאבקה, ( זהב\כסף\ אבקות איבוק וניצנוץ ) אפשא אחרי שהאלכוהול מתנדף והכל מתיבש להחזיר לקופסית. אני לא חושבת שאפשר עם צבעים על בסיס ג'ל כי הרי הם מלכתחילה לא יבשים לגמרי. אני גם מוציאה עם קיסם, או אם אני צריכה הרבה-כמו שאמרה מיכל עם הידית של הכפית. כשאני צובעת אני מנקה את המכחול עם מים ולא אלכוהול-ומחליפה לעיתים קרובות את המים. אני גם מחזיקה על יד מטלית לחה לספוג עודף מים מהמכחול, וגם עובדת עם הרבה מכחולים. לגבי ה"איי אלכוהול" אולי פשוט היה יותר מדי ? עם מה עירבבת ? עם מערבבים עם המכחול עצמו זה יותר אחיד ( אולי מקלקל קצת את המכחול, אבל מערבב יותר טוב ) מקוה שהתשובות עזרו לך.

peteltut

New member
תודה רבה על תשובותיכן

כנראה הטעות שלי היתה ששטפתי את המכחולים באלכוהול עצמו ולא במים, מחשש שהמכחולים יספגו את המים ויאטו את תהליך הייבוש.. נטע- רעיון מצויין לעבוד עם מטלית לחה ליד - תודה. אולי אם נשאר הרבה צבע כדאי להוסיף אותו לכדור בצק סוכר ולהשתמש אחר כך? או שאין מה לטרוח?

למעלה