בוקר טוב, יש פתגם בעברית שאומר

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב, יש פתגם בעברית שאומר

אל תדון את חברך, עד שתגיע למקומו!
לאחי יש בית מסחר לאינסטלציה - עצמאי!
העסק שלו תחילה הוגדר חיוני ולכן העסק המשיך לפעול
עד שבני ברק הוכרזה בהסגר וסגרו לו את העסק...
אחי בן 68, ואשתו בת 66 - נשארו בלי פרנסה - יש לו גם שותף בעסק, גם הוא.
למזלו, עם הסרת הסגר איפשרו לו לפתוח אבל עם הגבלות חמורות...
הבן שלי עצמאי ונותר ללא אגורה הכנסה הוא שייך לענף האומנים...
למזלו אישתו רופאה ולכן היתה להם הכנסה...
בתי הבכורה הוצאה לחל"ת
בתי הצעירה המשיכה לעבוד כל התקופה בעלה הוצא לחל"ת.
אז נכון, את ה-1000 ש"ח שקיבלנו מביטוח לאומי נתתי לבתי.
ועזרתי לה בקניות...
אך ליבי ניקרע למצבם של העצמאיים, אפשר להסתדר חודש...אבל תקופה
ארוכה כל כך כשאין הכנסות כלל?? אז כן אוכלים את הרזרבות, חסכונות..
מה הלאה??

הניה 8

New member
בקר טוב,,בהחלט צריך לעזור לעסקים קורסים

והדבר עצוב מאד, וליבי איתם מה שנכתב נכתב בקשר לשבוע שבועים לא מעבר לכך
בתי עסק שקורסים בהחלט זקוקים לעזרת הממשל, ליביב ליבי איתם

נימה3

New member
עצמאיים, בעיקר כאלה שנשארו עם סחורה

שהשקיעו בה את כספם ועכשיו אין למי למכור הכסף והסחורה יורדים לטמיון וגם אין להם כסף לתכנן ולארגן את העונה הבאה ואף יש כאלה שיש להם עובדים שצריכים גם לפצות אותם ולשלם שכר דירה ובקיצור זו מעמסה גדולה מאד ושנה ממש אבודה. אין ברירה הממשלה צריכה לעזור. הממשלה שלנו מתהדרת שהמצב הכלכלי מצוין אם כך בדומה למדינות אחרות שלא ממתינות ולא נותנות לבעלי העסקים הקטנים להוציא את הנשמה עד שמקבלים משהו. הביורוקרטיה הורגת אותנו

tamarsharoni

New member
יוליקה , בהקשר לעצמאיים את בהחלט צודקת .

&nbsp
&nbsp
רבים מהם משלמים את מחיר ההסגר , ולהם היה צריך לתת את 500 השקלים שניתנו לפנסיונרים שקיבלו 500 ש"ח , למרות שממשיכים לקבל פנסיה ובטוח לאומי ואין שום שינוי בהכנסותיהם . כרגע , במצב הנוכחי , כלתי פוטרה , ובני הוצא לחל"ת ,אבל למזלנו ליום אחד בלבד . למחרת ההנהלה הארצית עשתה חושבים וחילקה את העובדים לשתי משמרות . כעת עובד משמרת ערב .. הבת יצאה לחל"ת כשהתשלום יתחלק חצי על חשבון חופשה שנתית , וחצי על חשבון מקום העבודה . גם חתני בחו"ל חוייב לסגור את העסק , וקרגע אי להם שום הכנסה .. להם אעביר את ה1000 ש"ח שקיבלנו , ונקווה שיהיה לו לאן לחזור בגמר הסגר שם .
&nbsp
&nbsp
.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

הניה 8

New member
שמעתי עכשיו את אריה אלדד שאני

מעריצה אותו,אדם שלו וחכם
והוא אומר בדיוק מה שאני טוענת, לא מדברת על אנשים שהעסק שלהם קרס
מדברת על אנשים שלחסכון שלהם לא היה ערך,,והוא אומר קנו וקנו וקנו בילו בילו בילו
ולא חסכו,,ועכשיו עומדים בפני שוקת חרבה ויש המון כאלו
לא אשכח את גילה אלמור שבכתה בטלויזיה שאין לה כסף לשקית חלב
באותו רגע קיבלתי בחילה אני הקטנה, שאפילו פנסיה לא היתה לי
תודה לאל לא בוכה ויש לי כסף לאכול אולי אתרום לה שקית חלב וגם לחם ומעבר לזה

tamarsharoni

New member
אנשים הם לא מיקשה אחת.

יש את אותם שהיתה להם הכנסה חודשית נאה , וכל חודש שמו כסף בצד לטיול משפחתי בחו"ל , נופש באילת , צימר בצפון , מסעדות וכ"ו .. ויש כאלה שכל חודש שמו בצד כסף לימי סגריר ופנסיה . לאחרונים יש קצת יותר שומן , יוכלו לעבור תקופה בלי עבודה . ויש גם כאלו שההכנסה שלהם ,אם יש להם הכנסה , היא כה נמוכה שביומיום בקושי רב סיימו את החודש .וכעת כשגם שכר המינימום לא נכנס . . . . . , הם אלו שצריכים את ה500 שח .

נימה3

New member
לא לזלזל באנשים שאומרים שקשה להם

לא שמעתי את גילה אלמגור קשה לי להאמין שאמרה שאין לה כסף לשקית חלב. אבל חישבו על משפחות עם ילדים קטנים שהבעל פוטר או יצא לחל"ת והם חיים מיום ליום זה קשה ויש עוד דוגמאות רבות וקשות צריך לתמוך בהם כמו שתומכות ממשלות אחרות. ביבי מתהדר שאנחנו ראשונים לזהות את הקורונה זה ממש לא מדויק אבל אם כבר שיקח דוגמא מממשלות כמו ניו זילנד למשל משלמת 80% משכורת לאנשים שנאלצו להפסיק את עבודתם..

tamarsharoni

New member
בעיתון ידיעות של סוף שבוע , עמודים האחרונים ,

כל שבוע יש קטעים קצרים על הסלבס ואמנים .על ימי הולדת , שחגגו בחו"ל מסיבת טרום חתונה , חתונות עם אין ספור אורחים , טיולים בעולם . אז אני אומרת , כסף שהרווחתם ביושר תעשו בו כרצונכם . אבל אל תשכחו שמחר יש יום חדש , ועד שהשמש תזרח , לא נדע אם זה יום אסל או יום בסל . שימו משהו בצד ליום סגריר .
ועוד לא הזכרנו את הקורונה .

הניה 8

New member
תמר אני בדעתך,,יש אומנים אולי לא כולם שהרויחו מליונים רבים ו

ובוכים עם כולם,,

הניה 8

New member
נימה יקרה לא מדובר על המצב העכשוי

מדובר על אנשים שכל החיים שלהם לא חסכו רק בילו לפני הקורונה ולא חשבו על היום השחור שיבוא וסבותינו ואימנו לימדו אותנו לעשות הקינפל שמעת על זה?? לכל אמא
היה בכל דשי בגד קניפל זא" כיס קטן ושם היו שמות כסף לשעת צרה,
בתוך עמי אני יושבת ורואה את הבזבוז של האנשים אכול ושתו כי מחר נמות,
אף פעם זה לא כולם. אבל הרבה מאד ובודאי שיש אנשים שחסכו אלו יכולים לעמוד בשבוע אחד של חכוי של שבוע ל500 שקל אני מדברת על המעמד הבינוני
לעיתים גם הבעל וגם האשה עובדים, שלא יספרו לי ששבוע מהוה להם בעיה
גם לא על עצמאים שאיבדו את מקור פרנסתם,אלו באמת מסכנים לא קל,
אני לא מביאה לידיעה דברים שלא ראיתי ושמעתי באוזני ,קשה להאמין אבל זה נאמר כן כן,,אני לא שקרנית,,באמת מאד קשה להאמין ,וחבל שאני יוצאת שקרנית נחנקתי כששמעתי אותה מדברת,,את יכולה להאמין או לא,,מה שאני ראיתי ושמעתי לא יזיז אותי משם אולי בגוגל כתוב עליה
בודאי שיש אנשים עניים שלהם צריך לעזור ולחשוב עליהם לא עליהם אני מדברת על המסכנים האומללים,,אני מדברת על המעמד הבינוני שבעל עובד יש פנסיה,

tamarsharoni

New member
הניה , אני חושבת שלא הבנת את מה שגילה אלמגור אמרה .

מיכיוון שהיה לי קשה להאמין את ה שכתבת , נכנסתי לאינטרנט , ומצאתי את המקור. הנה המקור .
&nbsp
בתום דיון בבית המשפט בנוגע לחובות הכבדים של תיאטרון "הבימה", הטיחה השחקנית המוערכת באוזני הנוכחים כיצד אמרה לה אחת העובדות: "אין לי כסף לתת חלב לילדה שלי". השופט יחליט ביממה הקרובה כיצד לטפל במשבר - ועלול להורות על סגירת התיאטרון
יונתן ריגר | החדשות 12 | פורסם 24/11/19 18:45

הניה 8

New member
תמר זה אותו דבר ,,אם אין לה כסף לחלב לתת לילדה שלה,,אז אין

לה כסף לשקית חלב, ואני שמעתי שאמרה שאין לה כסף לשקית חלב,,
לא משנה אם אין לעצמה או לילדה שלה,,בסופו של דבר אין לה את הכסף לשקית חלב,

tamarsharoni

New member
הניה , נראה לי שפיספסת את כל הפואנטה .

גילה אלמגור ציטטה את דברי אחת העובדות בתאטרון . היא הוציאה לאור מה שאותה עובדת סיפרה על מצבה הכלכלי . היא , גילה לא התלוננה על מצבה הכלכלי שלה . זה גם לא כל כך מתקבל על הדעת .
1] היא מתנדבת בעמותות למען ילדים חולי סרטן , תורמת הרבה מזמנה וכספה .
2] בעלה היה מנכ"ל הבימה ובמאי ,ופנסיה בהתאם.

נימה3

New member
כמובן שיש אנשים שיש להם צרור לימים קשים

אבל יש המון שאין להם שלא הספיקו לצבור למשל סטודנטים שמשלמים שכר דירה שמשלמים מסים שכר לימוד והם צריכים גם לאכול לפעמים שעבדו למשל כמלצרים ועכשיו המסעדה סגורה ואין עבודה אז הם במצב מאד קשה שמעתי היום בחורה אחת שהיא עבדה כליצנית בארועים קטנים ימי הולדת וכד' התפרנסה כמה שהתפרנסה ודאי זה לא מליונים אבל עכשיו אין ארועים אז אין לה במה להתקיים אין לה אפשרות אפילו לשלם שכר דירה. אני מדברת על אנשים כאלה שנשארו בלי שום גב או אפשרות של פרנסה מהיום למחר. חיבים לתמוך בהם ומהר.

הניה 8

New member
בקר טוב, בהחלט נימה וגם כתבתי על כך שיש כאלה גם סטודנטים

גם אנשים שחלו ולא היתה להם יכולת לעבוד,,או עניים בכל דרך שהיא חיבים לעזור,
אבל המדובר פה בעיקר על הגיל השלישי,,שהיה להם מספיק זמן לחסוך ולא עשו זאת,או סלברטיאים רבים ,שהרויחו מליונים קנו וקנו ובילו ובילו לא חסכו ועכשיו מתבכינים ,,אני זוכרת בזמנה שושנה דאמרי עליה השלום שאהבתי מאד אחרי שנפטרה הבת שלה בכתה שנשארו בלי כלום ואין כסף למצבה,,נדבו לה וחכ"
התברר שאישאירה שש מליונים,,כנל נמצה וילה מפוארת נחצ,ה גם עליו השלום כנראה גם כסף בבנק אדם לבד ,שימכור את הוילה היה כבר זקן כמה שנים עוד יחיה?? ויוכל לחיות על מי מנוחות, אבל יותר קל לבכות שאין ולהשאיר את הוילה של כמה קומות, לילדים , בזאת אינני מצדדת,,,כנל גם גילה מצטערת שלא הבנתי כראוי אבל לא משנה שקית חלב או לא ,היא התבכינה בטלויזיה על מצוקתה , בזמן שיש לה המון כסף ,בעלה והיא כבר גובלים לשנות ה 90כמה זמן יחיו ,יש להם המון כסף מליונים ,בעלה היה מנהל הבימה וגם לה לא חסר הרויחה יפה על עבודתה, על מה הבכי?? לא מקובל עלי ,,ושוב על בתי עסק שקרסו ונלקחה מהם הפרנסה לעזור,,אלו שלא קרסו וחודש לא עבדו וחזרו עכשיו לתפקדת בחודש אחד השמים לא נפלו, אני מדברת על אלו שהרויחו מליונים על גבי מליונים חודש אחד בלי עבודה לא יגרור אותם לחיי עוני

judithedna

New member
למה להעביר ביקורת על אחרים? כרגע רבים

מאוד מובטלים, ורובם לא כאלה שיכלו לאגור ולחסוך. וגם אם חסכו - חודשיים! וזה עדיין לא נגמר. ושוב גילה אלמגור לא אמרה שחסר לה אלא דיברה על עובדת בתיאטרון!!! והאם עברת על סיפריהם של כל העסקים האלה ואת יודעת שהרוויחו מיליונים על מיליונים? שנאה וטינה לא יעזרו לאיש.

הניה 10

New member
ראשית ,מתי תסכילו להבין שבפורם
הבעת דיעה זו לא ביקורת??זה פשוט דיעה שונה, ככה צריך לקחת את הנכתב איש איש ודעתו, ואם זה נשמע בקרת,חבל שככה מתיחסים לדיעה בפורם

ואני נשארת בדעתי הפסקת חודש אחד ללא הכנסות עדין לא הורידה משהוא לקרשים, ואם כן,,העסק שלו כושל וצריך הדרכה איך מנהלים עסק, גם לא אותי ,שאין לי פנסיה וסכום חודשי לא גדול וקצוב,לא הורידה לקרשים

הניה 10

New member
תפוז הורידה אותי לקרשים דיעה או, בקרת?? לא אפשרה
לי להכנס והיתי צריכה להמיר את שמי מהניה 8 ל-10 אותה הגברת
בשינוי האדרת,,,לתיבת מסרים אינני יכולה להכנס,,ובכלל תעתע בי רבות
חבל שכל קשה ומסורבל כל העסק שנקרא תפוז,ואולי עקב המצב חסרים להם עובדים,??

למעלה