בוקר טוב כבוד הרב

guliver182

New member
בוקר טוב כבוד הרב

ברצוני לשתף אותך ואת חברי הפורום במשהו שדי מציק לי. קורה לי הרבה פעמים מצב שנקרא "קרי לילה" או "מקרה לילה", שמצב זה מביא אותי גם לידי עבירה הקשורה לזה, ואני חרד מהמשכיות המקרה. מה ניתן לעשות?

איתי179

New member
שלום וברכה!

בס"ד.
עצם זה שזה מפריע לך, זה כבר דבר טוב כשלעצמו.
אכפת לך מזה ואתה מעוניין להימנע מזה, זו כבר מעלה.
אשרייך.

בשאלתך יש להפריד בין שני דברים:
א.מקרה לילה
ב.עבירה ביום

אני חושב שבתור התחלה אתה צריך
לעבוד על עצמך ולהימנע מהעבירה שביום,
שזה דבר שיותר "בשליטתך" כרגע לדרגתך
ומעמדך הרוחני.

צעד צעד -
כתבת שמקרה לילה גורר אותך לעבירה ביום.
צריך לבדוק מדוע זה מביא אותך לעבירה גם ביום,
האם בגלל שאתה אומר לעצמך, טוב נפלתי
אז אמשיך לפול או שזה נובע מעצבות?
בכל אופן, העבודה שלך זה כרגע להימנע
מעבירה ביום, פשוט להתאמץ יותר להימנע מזה,
ואם קרה לך מקרה לילה פשוט תתעלם מזה.
זה אומנם נראה צעד קטן, אבל כשתתחיל להימנע
מעבירה ביום זה יעלה אותך בדרגתך. ושמירת הברית
זה דבר גדול כשלעצמו.

כדרך אגב: מקרה לילה -
אתה צריך לבחון את עצמך, האם זה נגרם ממחשבות
אסורות. אם זה נגרם ממחשבות אסורות,
אז זה אומר שאתה צריך לשמור את עצמך ואת עיניך
ביומיום כדי שלא תגיע ל'מקרה לילה' בלילה.

בהצלחה!
נשמח לעדכונים.
אנחנו פה תמיד לעזור ולייעץ.

guliver182

New member
תודה על המענה המהיר.

בס"ד
שלום, באופן עקרוני העבירה ביום אצלי נובעת אכן מעצבות ביום יום, ואפשר לומר שזה "בא לנחם אותי". אני יכול להעיד על עצמי שעצם המעשה בסופו של דבר ממש לא מנחמת ונהפוך הוא - רק מדכאת עוד יותר.
ניסיתי גם בעבר "להיגמל" מעבירות ביום על מנת שלא יקרו מקרי לילה וגם על מנת שאוכל לשמור את הברית, אך הדבר לא הועיל לי ולכן אמרתי לעצמי שגם ככה מצב הרוח שלי ביום יום לא הכי טוב אז לפחות אוכל להתנחם בעבירה ביום, שבנוסף הפחית ממני את האמונה כמעט לדרגה 0.
אף על פי שאני לא עושה "עבירות ביום" באופן אובססיבי אני יודע שזהו דבר האסור בתכלית האיסור ושזה הורס את הנפש, וייתרה מזאת שמעתי מרב מפורסם שאמר שזה מקצר את תוחלת החיים.
בנוסף, אני משתדל לשמור על העיניים כמה שניתן, ואולי בלי שאשים לב זה לא מצליח כ"כ - אנסה להשתדל יותר.

איתי179

New member
תגובה

בס"ד

ישנם כמה עצות שיעזרו לך להימנע מעבירה זו:

1.ידיעת הנושא – צפייה בסרטונים או קריאת מאמרים/ספרים בנושא שמירת הברית .
ע"י הבנת מעמיקה של הנושא: כמה חשוב לשמור על הברית, מהם ההשלכות של זה מבחינה רוחנית,עצות, מהו השכר השומר על הברית וכו'...הידע הזה מקנה לך כוח להתמודד ועוזר לך להימנע מעבירה זו. ידע זה כוח. באינטרנט ישנם הרבה חומרים בנושא הזה, כמו לדוגמא האתר הבא: http://www.shomreybrit.com/

2.תורה ומצוות – אדם המתחבר לתורה, הולך לשיעור תורה או הולך לתפילות בבית כנסת בהחלט זה מחזק אצלו את הקדושה ואת רמתו הרוחנית, דבר שעוזר לו להימנע מפגם הברית.
כמו שנאמר: אין יצר אין מחשבת עריות מתגברת אלא בלב פנוי מן החכמה , וגם: אמר להם הקדוש ברוך הוא לישראל, בניי, בראתי יצר הרע ובראתי לו תורה תבלין, ואם אתם עוסקים בתורה אין אתם נמסרים בידו. לימוד התורה נותן לאדם כוח להתגבר על יצרו הרע.

3.לברוח מבטלה ושעמום – "הבטלה מביאה לידי שעמום, והשעמום מביא לידי חטא"
הבטלה והשעמום אלו אחד מן הגורמים לפגם הברית. טוב שאדם ימצא לעצמו עיסוק על מנת שלא יגיע למצבי בטלה ושעמום.

עצה טובה:
אתה יכול לקחת לעצמך לוח שנה וכל פעם שאתה נופל פשוט תסמן את זה בלוח שנה , תבדוק את עצמך כמה פעמים זה קורה ושזה מבוקר אתה גם תשתדל להימנע פחות, אתה יכול גם ככה להציב לעצמך מטרות ולראות את ההתקדמות שלך יותר טוב, לדוגמא: "השבוע נפלתי פעם אחת, לעומת שבוע שעבר שנפלתי פעמים". ככה זה יעודד אותך כשאתה רואה את התוצאות בעיניים.

guliver182

New member
אני מקווה שזה יצליח

אני מודה לך על התשובות המפורטות ... שיהיה חודש טוב לכולם!

למעלה