בוקר טוב, כבר יום שלישי...

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב, כבר יום שלישי...

הבת שלי נסעה לאילת אתמול עם שלושת ילדיה... עד שהגיעו אני הייתי לא רגועה.
גם השכנים שלי באילת...השאירו את הכלב (אסקי, גור בן כארבעה חודשים) בחצר, אני ועוד שכן בתורנות מאכילים ומשקים אותו... הוא שותה המון מים... הוא למד כבר
לטפס על המסלעה שביננו, ועובר לחצר שלי אז אני משחקת איתו... אבל גם שומרת
שלא יפגע במערכת ההשקייה שלי...
 

מינהר

New member
כל הכבוד, יוליקה, שאת בייביסיטר של

האסקי צעיר.
אני הכנתי מג'דרה מסורתית, אבל בתוספת גזר ואפונה, כדי להתרחק קצת מבשר עוף.
העוזרת ראתה ושאלה אותי אם אני יודעת להכין קיצ'רי עיראקי. שזו הגרסה שלהם למג'דרה.
 
בכרתים הפסקתי לאכול את רוב הבשרים

הם מבשלים הכל עם המון מלח כאילו אביו של הטבח הוא הבעלים של סדום.

הביאו לי בשר צלי על עצם וזה היה טעים להפליא, ובערב ראיתי שמתחילה לי "נזילה" מהרגל.
גם קציצות מלאות מלח גס שמרגישים אותו נטחן בפה, אפילו דולמדס (עלי גפן עם אורז) במסעדות מסויימות מלוחים.
מה שנשאר זה לאכול סלטים, וסלט עוף (עוף על גריל מתחרה עם סוליית נעל...) פרוסות לחם עם שמן ועל זה אורגנו, כמה שאני מבקש, הטבח מפזר על זה המון מלח.
מה לעשות ודג לא משביע ואני חושש מהעצמות...
חיים קשים.

הוזמנתי לאכול אצל חברים, והאשה הבטיחה לבשל בשר בנפרד עבורי ללא מלח.
היה מעולה.
המסעדות היחידות שלא שופכים שקי מלח לאוכל הן המסעדות הווג'יטריות (צמחוניות) ומסעדות עם היבט לאוכל בריא.
בבוקר אין בעיה, אגס אנד בייקון עם טוסט ומיץ תפוזים (אני שותה המון) אין מה לקלקל.
 
זהו חזרתי

אני לוקח שבוע לנוח ואחר כך לשבת לעדכן בספר את כל החומר שאספתי וצילמתי בשבועיים אלו.
כמו כן יש לי מספר ספרים לעדכן מהם חומר לספר על רכבת-העמק, (עד היום קניתי מאות ספרים שיש בהם אפילו משהו קטן על רכבת-העמק, ואני מתקרב למספר אלף, אבל אין שום ספר בארץ שמרכז מידע כה רב על הרכבת.

ואת כל זה אני צריך להספיק כיוון שבעוד חדשיים אני טס שוב.

המצחיק הוא שאני משתדל לא לטוס בשום חופש שהוא מבתי הספר, כי המצב במטוס מאוד לא נעים עם כל הילדים המתרוצצים, דופקים על גב המושב וההורים מתעלמים, תינוקות בוכים בלי סוף, והורים עם ערימות ענקיות של משחקים וצעצועים שקנו בזיל הזול בחנויות "גמבו".

זה לא עוזר לי.
גם במטוס בהלוך לפני שבועיים וגם כעת בחזור, היו המוני ילדים שאף פעם לא הבנתי איך ההורים מרשים לעצמם לקחת את הילדים, כי החופשה, יותר נכון הבטלה, חשובה יותר מהלימודים.....

אגב כלב כשיש חצר זה דבר נחמד.
אם מה להגן, חוסמים עם רשת נמוכה.
אפילו אני שראיתי את הכלב שלנו נטרף על ידי כלב פיטבול ללא זמן וללא רצועה , הגשתי תלונה במשטרה כיוון שכאשר ניסיתי להגן עליו ננשכתי ביד,
והבעלים נקנס בבית המשפט ב-5000 שקלים בסך הכל...
אם היתה לי חצר הייתי לוקח גם היום כלב.
 

שרון א77

New member
משהו טוב לימים חמים:

הכנתי פשטידת קישואים קלילה עם גבינות,עונג אמיתי.
עוד מעט,, ככה לפנות ערב לפני השקיעה, נלך לבקר את הנכד החמוד בן השנתיים,
ונביא לו את הפשטידה שהוא הכי אוהב.
פשטידה הקלילה שכולם מאוד אוהבים,הגדולים והקטנים:
&nbsp
המתכון לפשטידת קישואים, הכי טעימה שיש, וגם קלה להכנה.
המצרכים הדרושים:
4 -קישואים .(זוקיני הכהים והגדולים.)
2 בצלים גדולים קצוצים - לטגן במחבת עם 3 כפות שמן-זית, (3 -4 דקות עד שיתרככו.)
מעט פלפל-שחור
1/2 כפית מלח.
1/2 כוס גבינה צהובה- מגוררת.
1 גביע -שמנת.
3 כפות גבינה מלוחה,במליחות מעודנת.
3 כפות גבינת ריקוטה, (או גבינה רזה אחרת,במרקם דומה.)
3 ביצים
3/4 כוס קמח-כוסמין
כפית אחת אבקת-אפיה
ההכנה:
להכין תבנית בינונית עם ניר- אפיה משומן.(להבריש בכפית שמן.)
לחמם מראש תנור ל 180 מעלות.
. לחמם במחבת 3 כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ,להוסיף למחבת ולטגן עד שמזהיב, מידי פעם לערבב עד שיתרככו, -כ-3 דקות על להבה בינונית.
&nbsp
במקביל, לגרד את הקישואים על החורים הגדולים של הפומפייה, לסחוט היטב מהנוזלים ,
ולהניח בקערה.
&nbsp
לבסוף,
פרט לקמח ולביצים ,נוסיף לקערת הקישואים את כל שאר המצרכים והגבינות,
וגם את הבצל שבמחבת,ולערבב היטב,ולטעום ,ובמידה וחסר מלח ופלפל להוסיף,
לאחר הטעימה והתיבול מוסיפים את הביצים ,לערבב היטב ,
לבסוף מוסיפים את הקמח ואבקת -האפיה ומערבבים עד שכול הקמח נבלע בתערובת
ויוצקים אותה מיד לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור.
אופים בחום בינוני 180 מעלות, כ- 45 – 55 דקות ,או עד להזהבה מ-2 הצדדים.
וזו כול העבודה!
&nbsp
מצננים את הפשטידה המוזהבת,
ומתענגים עלפשטידה מעודנת בטעמה ומאוד קלילה.
מאוד קל להכנה - וכול כך טעים!
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
קישואים בלי שום דבר

יש לי חבר מסעדן בכרתים (שגילה את בית הכנסת כשהיה חורבה) שמכין קציצות קישואים טעימות מהירק עם קצת תבלינים, מטוגן במחבת.
מסעדן אחר פורס את הקישואים פרוסות לאורך או מקלונים, ובטיגון עמוק, וזה טעים שאני יכול לגמור צלחת.....
 

שרון א77

New member
לשפירא, על הקישואים:כל המרבה באכילתם הרי זה משובח:

אתה צודק,להכנת קישואים יש המון סגנונות ,ודרכי הכנה ,
והם גם מאוד מועילים לבריאות:
ב-100 גרם קישואים יש רק 22, קלוריות ,לכן מעולים לדיאטת הרזיה.
הקישואים עשירים באשלגן, ברזל, אבץ, מגנזיום,
בויטמינים C, PP, B1, B2, B3, B6 וקרוטן, סידן, זרחן.
הזן הכהה שנקרא "זוקיני " -מתאים יותר לאפיית פשטידות כי הוא מכיל פחות נוזלים, מאשר הקישוא הבהיר המלא בנוזלים,שמתאים לבישול.
בתקופת ילדותי זכורים לי הקישואים שהתבשלו ברוטב -עגבניות ,או שהוכנסו למרקים,
או שהוכנו מהם -לביבות .
כיום יש המון שיטות לבישול לקישואים,וכול המרבה באכילת קישואים- הרי זה משובח.
 
וכעת סיפור מצחיק

בילדותי בשעורי הגיאוגרפיה בכתה היתה מפה של ישראל והיא מודפסת על בד כדי שתישמר שנים רבות.

באחד הימים שמעתי כששאלו חבר'ה במחנה גד"נע מי אתם? (הכוונה מאיפה אתם) ענו "אנחנו קישואים"). כולנו הבננו מיד למה הכוונה.

מי שהדפיס את המפה רצה להכניס כמה שיותר יישובים שהמפה לא תיראה כארץ מדבר, וכך ישובים רבים זכו לקיצורים.
אחד מהם היה כפר יהושע כשעל המפה נרשם "כ.ישוע", ומכאן שתושביו הם כישועים.....
 

שרון א77

New member
למינה, זו כמובן כתוספת לארוחה ולא במקום.

למשל,אפשר לאכול את הפשטידה כתוספת לסלט ודג ויש ארוחת ערב מושלמת.
מנה של פשטידה בלבד לא תשביע.
 

tamarsharoni

New member
כעת יש פרסומות בהישרדות , ואני בלחץ אטומי .

מצד שני , אני לא סובלת את שמחה שהעזרה והתמיכה שהיא מקבלת , העלתה לה את השתן לראש , ונשפך לה מהאזנים , מהאף ומהפה . הגיעה לאן שהגיעה לא בזכות אלא בחסד . יותר מהכל אינני יכולה לסבול את נעמה השחצנית והסופר השקרנית . ולמרות זאת הן תגענה לגמר עם ג"ובני רוסו, שהוא בן אדם מקסים לדעתי . אם אני הייתי צריכה לבחור את השורד האחרון , הייתי בוחרת במני נפתלי , שהוא גם מקסים , נשמה טובה ,אדם סופר ישר , נאמן ובעל ידים טובות , שתרם המון לכל הקבוצה .
 

נימה3

New member
לא רואה את התכנית הזאת

וגם לא ריאליטי אחרים מלבד חתונה ממבט ראשון שאהבתי. לא מכירה את כל השמות שזורקים בכל מקום. כנראה שאני כבר ממש דור ישן נושן.
 

יוליקה

Member
מנהל
נימה, את לא לבד

אני הפסקתי לצפות בכל תוכניות הריאליטי... למעט מאסטר שף
המירוץ למליון שעתיד לעלות בקרוב בעלי מאד אוהב לצפות...
 

judithedna

New member
אין לי מספיק ריאליטי סביבי

שאני צריכה גם בטלביזיה? אני נמנעת לגמרי מתוכניות כאלה.
 
נכון את לא לבד

אני רואה מסטר שף וראיתי פרקים נבחרים מחתונה ממבט ראשון, בעיקר את הפרק על שירי ולירן שהסתבר שהם הזוג האמיתי ביותר וכל היתר שחקנים או מוזרים בהתנהגות.
אני מתפעל מהסבלנות שלו וההבנה שמשהו כנראה גרם לה להיות נעולה, עד שהחלה לתת בו אמון ולהיפתח. אני רק יכול לאחל להם המשך והצלחה בחיים כי הם ראויים זה לזו.

לגבי תוכניות ריאליטי כמו הישרדות ודומיהם, הכל חרטא ומכור. לא הישרדות ולא נעלים וכל מטרת הסידרה להתעמר באנשים ולסכסך ביניים ואז לגלות מי הסכסכן הגדול ביותר והרמאי והנוכל, והוא שמקבל את הפרס.

זו איננה הישרדות אלא מערכת משחקים ומבחנים קצת לכושר, קצת לכושר עמידה בגועל נפש וקצת משחקי חברה ובעיקר משחקים טיפשיים.
הפעם היחידה שהם נדרשו לבצע משהו שקשור להישרדות היה להדליק אש באמצעות מגנזיום, מה שכל ילד בתנועת נוער יודע, ורק אחד הצליח.....

בכלל בכל הכביכול ריאליטי (איך זה יכול להיות ריאליטי כשהכל משחק מול מצלמות ?) איננו אלא תוכניות מעובדות היטב עם המון התערבות של ההנהלה והטיית המשחק כל הזמן לכיוון הרצוי.
 

שרון א77

New member
כבר ראיתי את הסרט בעבר,זה סרט עם תוכן מעניין ,,

חברתי שגרה בקרבת היישוב סביון, עידכנה אותי שהיא הולכת לצפות בסרט,
מכיוון שזכור לי שהוא סרט מרתק ומעניין ,שראיתי כבר לפני כמה שנים,ומאוד מצא חן בעיניי
-ראיתי לנכון להמליץ עליו אתמול בפורום זה.
בכול מקרה ,כיום אין כבר סרטים טובים ומרתקים שכאלה עם הרבה תוכן ועניין ,
כמו שהיה בסרט הזה.
&nbsp
 
למעלה