משהו טוב לימים חמים:
הכנתי פשטידת קישואים קלילה עם גבינות,עונג אמיתי.
עוד מעט,, ככה לפנות ערב לפני השקיעה, נלך לבקר את הנכד החמוד בן השנתיים,
ונביא לו את הפשטידה שהוא הכי אוהב.
פשטידה הקלילה שכולם מאוד אוהבים,הגדולים והקטנים:
 
המתכון לפשטידת קישואים, הכי טעימה שיש, וגם קלה להכנה.
המצרכים הדרושים:
4 -קישואים .(זוקיני הכהים והגדולים.)
2 בצלים גדולים קצוצים - לטגן במחבת עם 3 כפות שמן-זית, (3 -4 דקות עד שיתרככו.)
מעט פלפל-שחור
1/2 כפית מלח.
1/2 כוס גבינה צהובה- מגוררת.
1 גביע -שמנת.
3 כפות גבינה מלוחה,במליחות מעודנת.
3 כפות גבינת ריקוטה, (או גבינה רזה אחרת,במרקם דומה.)
3 ביצים
3/4 כוס קמח-כוסמין
כפית אחת אבקת-אפיה
ההכנה:
להכין תבנית בינונית עם ניר- אפיה משומן.(להבריש בכפית שמן.)
לחמם מראש תנור ל 180 מעלות.
. לחמם במחבת 3 כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ,להוסיף למחבת ולטגן עד שמזהיב, מידי פעם לערבב עד שיתרככו, -כ-3 דקות על להבה בינונית.
 
במקביל, לגרד את הקישואים על החורים הגדולים של הפומפייה, לסחוט היטב מהנוזלים ,
ולהניח בקערה.
 
לבסוף,
פרט לקמח ולביצים ,נוסיף לקערת הקישואים את כל שאר המצרכים והגבינות,
וגם את הבצל שבמחבת,ולערבב היטב,ולטעום ,ובמידה וחסר מלח ופלפל להוסיף,
לאחר הטעימה והתיבול מוסיפים את הביצים ,לערבב היטב ,
לבסוף מוסיפים את הקמח ואבקת -האפיה ומערבבים עד שכול הקמח נבלע בתערובת
ויוצקים אותה מיד לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור.
אופים בחום בינוני 180 מעלות, כ- 45 – 55 דקות ,או עד להזהבה מ-2 הצדדים.
וזו כול העבודה!
 
מצננים את הפשטידה המוזהבת,
ומתענגים עלפשטידה מעודנת בטעמה ומאוד קלילה.
מאוד קל להכנה - וכול כך טעים!