בוקר טוב. כבר עשיתי הליכה וקניות

מינהר

New member
בוקר טוב. כבר עשיתי הליכה וקניות

מגוונות. מוקדם, לפני שהחום יבוא.
אחה"צ אני נפגשת עם חברת ילדות, שמתגוררת בלונדון, ובאה לארץ פעמיים בשנה. תמיד חביב להיפגש איתה.

מינהר

New member
מי ראתה אמש את הארוביזיון, ואיך היה?

אני הלכתי לישון. לא עניין אותי לראות את נטע חושפת את משמניה, ולא את מבול השירים. הזמר שלנו היה בסדר?

הדסהש1

New member
לא ראיתי ולא הראה זה כבר לא מה שהיה בעבר

אני חושבת שהנציג שלנו יופעי ביום חמישי..
כל ההצגה של מדונה לא עושה עלי רושם.
הגיעה עם טון של ציוד מטוס פרטי .ותשיר 2 שירים...
והמלון דן כמעט התמלא עם הצוות שלה הם קיבלו 3קומות כמדומני
והתשלום למדונה לא הישראלים משלמים איזה מיליונר משלם עבור הכל..
לנו החודש לא הולך טוב..מחר זה ה 30 לגילוי המצבות של בת דודתי ובעלה
נבצר ממני להגיע כי זה בסגולה ואין מי שיקח אותי ולהגרר ב 2 אוטובוסים ביום
שישי בבוקר זה לא עבורי.ולפני מספר שעות ביתי עינת הודיעה לנו שאביו של חתני נפטר לאחר מחלה קשה..ושוב אנו נוסעים ללוויה.הפעם בירקונים...כך שלא משעמם לי.ביתי הגדולה עזבה את העבודה לפני הכל ותבוא לקחת אותי ואות בעלי וביתי ליאת..

מינהר

New member
הדסה, מצער מאוד לשמוע על אביו של

חתנך. שלא תדעי צער.
מדונה- לא ידעתי את כל הסיפור שסיפרת.

משתפרת

New member
מקבלים פנסיה מקרן פנסיה ותיקה?

בחודש הבא הפנסיה תקוצץ. הסיבה: לא הועלה גיל הפרישה לנשים. כלומר אנחנו נשלם מקיצבאותינו עבור זה שהממשלה לא ביצעה את העלאת הגיל המתוכננת. אנחנו ולא הממשלה נשלם. בשבוע הבא מתוכננת הפגנה. אנא הפיצו את המידע ומי שיכול- שיגיע.

אדזה 900

New member
היי משתפרת

מתביישת להודות שאני לא מבינה שום דבר בנוגע לפנסיות?מה פירוש לא הועלה גיל הנשים?אודה לך מאד אם תסבירי אפילו בקצרה במה דברים אמורים.

אדזה 900

New member
הדסה

חייבים לקבל את העובדה שזו דרכו של העולם,עצוב לשמוע שדברים קשים עוברים עלייך,אנחנו צריכים תמיד לקוות שימים טובים עוד יבואו .

אדזה 900

New member
מינהר

ראיתי את האירוויזיון כי במילא אני לא נרדמת מוקדם ,וכמו בכל שנה היו מופעים יפים ופחות יפים אבל הסך הכל היה די מרשים,ההופעה שהכי הקסימה אותי היתה הופעתם של האוסטרלים-יפה ומיוחד,השיר ,אני לא בטוחה כל כך ביופיו כי היו יותר יפים אבל רעיון ההופעה היתה משהו.לא אהבתי את יציאתו של אחד המנחים על בעלו-לא שיש לי משהו נגד העניין כל זה לא ענייני,כל אחד בונה לו את חייו איך שהוא רוצה ומבין אבל לא חייבים להכריז בקולי קולות על מה שנעשה בחדר המיטות .מה לעשות אני עדיין אולד-פעשן.

מינהר

New member
אדזה, תודה על תאור הארוביזיון.

מי זה המנחה שיש לו בעל, וסיפר סיפורים על חדר המיטות?

משתפרת

New member
בעבר גיל הפרישה לפנסיה היה-

65 לגברים ו-60 לנשים. מגיל זה קרן הפנסיה משלמת גימלה (במידה והאדם לא בחר להוון את חסכונותיו, כלומר לקחת את כספו, לשלם את המס הנדרש ולממן בעצמו את המשך חייו). אורך החיים הממוצע עלה, מה שאומר שקרנות הפנסיה צריכות לשלם לזכאים במשך עוד כמה שנים, בעוד החיסכון נשאר כשהיה. כלומר נוצר איום שלקרנות לא יהיה כסף לשלם פנסיה.
מ- 2004 הועלה בהדרגה גיל הפרישה, עבור הגברים ל- 67, ועבור נשים ל- 62. זה אומר פחות שנתיים שהקרן צריכה לשלם פנסיה. זה כנראה עדיין לא מספיק, כי הקרנות הוותיקות נחסמו והפסיקו לקבל לקוחות, ונפתחו קרנות חדשות בתנאים אחרים.
האיזון הכלכלי של הקרנות הוותיקות היה תלוי בכך שגיל הפרישה של נשים ימשיך לעלות בהדרגה, וישווה לזה של הגברים. כך יהיה על הקרנות לשלם לנשים שתצאנה לפנסיה פחות שנים, ויש סיכוי שהכסף יספיק. הממשלה לא בצעה את העלאת גיל הפרישה של הנשים (אינני יודעת אם צריך חוק או שמספיק תקנות). אז את הקושי הכלכלי שנוצר מגלגלים על מקבלי הפנסיה.

מינהר

New member
משתפרת, כל הכבוד על ההסבר בעניין קיצוץ הפנסיות.

זה דבר מאוד אכזרי ומפלה. הרי מקבלי הפנסיות התקציביות לא נפגעים חלילה, כי קופת המדינה משלמת להם. גם לא חברי הכנסת וכל מי שצמוד אליהם. רק הקרנות ההסתדרותיות.
איפה ההפגנה? את תהיי בהפגנה? אשמח לפגוש אותך שם, אם תרצי.

למעלה