בוקר טוב כולם התאוששות מהירה לבימבו

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב כולם התאוששות מהירה לבימבו

בוקר טוב חברים, חבל שאני פותחת ולא בימבו אני מקווה שכבר מיד בימבו תקבל כוחות מחודשים וחדשים ותיכנס לפורום. כפי שסיפרתי אתמול הייתי בהצגה "הנאהבים והנעימים" בהבימה. זו פעם שניה שאני רואה את ההצגה הזאת, ובפעם השניה נהניתי אפילו יותר. מקווה לראותכם כותבים כותבים וכותבים, וגם לצופים בנו ושאינם כותבים, בואו כתבו על כל נושא (למען השם לא פוליטיקה) נשמח לאמצכם לליבנו, ונשמח להיות מאומצים על ידכם. כתבו, תמיד מעניין לקרוא יעלי

maxima

New member
בוקר טוב יעלי וכולם......./images/Emo24.gif

לבימבו החלמה מהירה ולכולם יום ניפלא

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב מקסימה לא ראיתי אותך../images/Emo6.gif

שלום לך מקסימה
כשכתבתי לא היית, פתאום היתה לי הפתעה יעלי

yaely2

New member
מנהל
|פסח../images/Emo162.gif ../images/Emo157.gif../images/Emo161.gif../images/Emo116.gif

שלום חברים יקרים שלי,
פסח מתקרב וכמו שכל אחד תורם בפורום בבדיחה בפרוזה בשירה ועוד, גם אני רוצה לתרום את חלקי כחברה בפורום. אני לא אחדש מאום אם אספר לכם שהייתה מכת בכורות. כל בכורי מצרים מתו ואילו בכורי היהודים ניצלו בזכות הדם שהיה על המשקוף ומלאך המוות פסח על הבתים המסומנים. (הכל מסופר בשמות פרק י"ב). מכאן יש מנהג שהפך לחובה. כל בכור בישראל צריך לצום בערב פסח עד היום הזה, כדי להודות על הנס (תינוק שנולד לאחר הפלה או גרידה אינו בכור.רק "פטר רחם"). כדי שלא יצומו הבכורים בערב פסח הנהיגו לקרוא משניות ולסיימן. כשמסיימים ללמוד משנה או תלמוד עושים חגיגה וקוראים לזה "סיום". עכשיו נעשה אחד ועוד אחד, מצד אחד צריך לצום, מצד שני יש סעודת מצווה סעודת "סיום" וגוברת מצוות הסעודה. ואין צום. תחשבו שזה תיכמון לדעתי זו דרך לעודד לימוד. קודם כל הוא לומד כדי שיוכל להשאיר את הסיום לערב פסח, ובערב פסח האכילה קשורה שוב בלימוד זה מן חצי פרס. כי אם לא ילמד יהיה חייב לצום. ועוד דבר בהרבה בתים הבכור הוא הסגן של האבא ומהווה דמות חיקוי לאחיו הקטנים מקווה שהצלחתי להעביר לכם מעט מעט מן האווירה בבית הדתי בערב פסח. יעלי

../images/Emo42.gif בוקר לכולם ואחולי החלמה

מהירה לבימבו שלנו
תודה יעלי על האינפו. פעם ראשונה שאני שומעת על עניין הצום והלימוד, תודה יעלי באמת תודה שאת מחלקת עימנו את הידע העצום שלך כל הכבוד
ואני, מה אספר לכם? השבוע לא היינו בהצגה וגם לא בקונצרט, אבל הייתי עם חברות בסרט קנדי דובר צרפתית בשם "שיחות נפש" קולנוע כמו שצריך להיות קולנוע - פשוט נפלא ומהחומרים הטובים של החיים.... ואתמול נסענו קצת צפונה בכביש החוף מלווים בפריחה צהובה נהדרת...אביב הגיע - פסח בא וארצנו כל כך יפה

emmy5

New member
בוקר טוב ונפלע../images/Emo24.gif../images/Emo42.gif../images/Emo96.gif

החלמה מהירה לבימבו , מחכה לך קפה חם של הבוקר ...בוקר טוב ידידי ,אני מחכה לכולם ,יותר נעים לי לראות את החיוך שלכם כאן עם סיפור ,שיר בדיחה ...יעלוש האם בן בכור פטור מצום לפני הפסח , עם אימו כוהנית?????????? לפדיון הבן ...אמא כוהנית פטורה מפדיון הבן ...

emmy5

New member
אולי כולם יספרו משהו על פסח .

דרך האור - פסח מה המסר המואר המוצפן במשפט "בכל דור ודור חייב אדם לראות את עצמו כאילו הוא יצא ממצרים"?! כיצד יכול כל אחד ואחת מכם הקוראים אשר יבחרו בכך, לצאת מעבדות לחירות ומאפלה לאור גדול! מה הוא ה"נס" שיאפשר לכל אחד מכם לחצות את נהר חייו הגועש ולהגיע לחוף מבטחים?!!!

נֵנָה

New member
אני בהחלט יכולה לאמר ../images/Emo45.gif../images/Emo157.gif

שאכן קרה לי נס ויצאתי השנה מעבדות לחרות ומאפלה לאור גדול ... הייתי כמו התולעת בתפוח הרקוב שחשבה תמיד שהיא בגן-עדן, והנה לפתע אורו עיני ומצאתי את גן העדן הפרטי והאמיתי שלי
מאחלת לכולכם לחיות תמיד בחירות אישית ולראות את נקודות האור שבדרך, תאמינו לי הן קיימות, רץ צריך להסתכל לכיוון הנכון
ותרגישו שאתם בחוף מבטחים

ננה שמחה בשבילך שאת נהנית

ושלא ייגמר הכיף הזה לעולם
מצרפת לך ולאחרים קישור למשחק חמוד ולא רק לנכדים - גם אני שיחקתי קצת (
ערב טוב לכולם, פעם ראשונה מאז הפרישה שתפסתי חרופ רציני אחרי הצהריים, אוחח זה ממש כיף, אף פעם לא ישנתי באמצע השבוע אחה"צ....וזה כיף!!!! http://www.publi-sons.fr/flashor/moutons/moutons_park.htm

נֵנָה

New member
הלוואי וגם אני הייתי מסוגלת לישון

לישון בצהריים. אבל כמה שניסיתי לא מצליחה להרדם. פעם ביובל הצלחתי, ככשהייתי עייפה ותשושה במיוחד. אולי עכשיו עם הזמן אנסה שוב. שנת צהריים זה דבר מאד חשוב ובריא, בעיקר שרגילים ללכת לישון מאוחר בלילה
אז, הנה חזרתי מבתי ואני כאן אתכם. מה אומר לכם? לגדל תאומים זו באמת חוויה מיוחדת ונפלאה, אבל קשה ... קשה ... לא יודעת איך מסתדרים כאלה שמגדלים שלישיה

ננה, באמת קשה לשנות הרגלים....

וקשה שבעתיים לשנות הרגלי שינה בגילנו... היום למשל אני יכולה לקום ב-8, אף אחד לא רץ אחרי, ובכל זאת אני מתעוררת כמו שעון לכל המאוחר ב-6 בבוקר... ולעניין התאומים, זה באמת לא קל, והשלישיות על אחת כמה וכמה...ואתמול קראתי בעיתון על הולדת חמישיה... שאלוהים יהיה בעזרה של האם המאושרת ושיתן לה כח

maxima

New member
ובכן אמי אני למדתי בקבלה

"חייב אדם לראות עצמו כאילו הוא יצא ממצרים" הכוונה לנשמתו של אדם, שלא יהיה מכור לחומר לא הבית הגדול או המכונית החדשה יביאו לאדם שלוות נפש אלא אם ילך בעקבות הרוח ואז הוא יוצא מעבדות לחומר לחרות של הרוח שימו לב רוח = חרו-ת אותן אותיות בהיפוך.

נֵנָה

New member
בקר בהיר של יום נפלא ../images/Emo42.gif

בימבו היקרה, אנא החלימי במהרה, חסרה לנו בבקר ברכתך המקדימה
נהניתי וביליתי אתכם אתמול בכיף, אם כי האצבעות משום מה התעצלו על הקלידים לטופף
טיפסתי עם מקסימה על הגבעות הירוקות בשבילים המתפתלים בין עצי הורש. ראיתי מתוך עיניה את הפריחה היפיפיה והנוף הנפלא כאילו עמדתי שם לידה. משם הצטרפתי אל אורה בנחל התנינים ונהניתי אתה מפריחת הסחלבים. ביקרתי עם אופי בתערוכות האמנים והבחנתי דרך עיניה בכל הפרטים. קראתי עם יעלי קצת ספרים ואכלתי מאכלים טעימים, וכמעט שהלכתי אתה בערב להצגת הנאהבים והנעימים. שמחתי לראות את מנורה מציצה אלינו בקריצה ומכבדת אותנו בכוס קפה מוקצף ממש כמו במסעדה, ואממי המקסימה שכרגיל שירים יפים משמיעה. כמובן שדני כרגיל ממונה על הבדיחות, וחונה לרגע מלאה עידוד ותשבוחות
והכל הכל כשאני כאן יושבת ליד מסך המחשב, בערב אחד מהנה ובלב אוהב. זו אני כאן אתכם ידידים יקרים

נֵנָה

New member
והנה קבלנו בונוס נהדר../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif

עם השירים היפים שהביא לנו רדרד

למעלה