מאמר מאוד מרגש של גל ים ,
מעולם לא שאלתי שאלות גם מעולם לא חיפשתי תשובות בכל הקשור ליושב במרומים..תמיד ידעתי זה טאבו אסור לדבר פן אתבלבל ואולי בכלל לא אבין את ההסברים.. אבל הפעם חייבת לשאול ולא יודעת בכלל את מי?? אבל האם היתה פה יד הגורל או אולי חלילה נרדם לו האלוהים....? והרי אם נחשוב בצלילות הדעת ניראה כמה מסכן הוא היה בימים האחרונים...פיני גרשון החליט לאמץ אותו לאב אח ואולי הקמע בכדי שיעזור ולו במעט לצהובים לקבל את הגביע המוכסף .. ומי אם לא אני ואולי גם אתם ביקשתם זאת בכל לבבכם ומאודכם.. ואיך אשכח את הלילה ההוא כשהילד ככה בשקט לפני המשחק עובר כל רגע מביט על המסך ואומר לי אמא..נכון שהלילה אלוהים לא יישן? הלילה הוא יהיה איתנו ישמור מכל משמר שלא נעשה שטויות ..כי אני כל כך רוצה את הגביע לראות.... ואני מחייכת אומרת לו אל תדאג ילד יהיה בסדר..אלוהים מעולם לא ישן על משמרתו משגיח תמיד בעין פקוחה וכשהכל בסדר לוקח מעט תנומה.. ואיך יישן והרי המלאכה כל כך רבה..יש לשמור על הזאטוטים ההולכים לגן ..ועל ילדי בית הספר כשמשתוללים מזעם בגלל ריב מטופש...וכשהמורה טובה מחליטה ללמד את תלמידי בית הספר התיכון מה יקרה להם בצבא ואיך יצטרכו לרוץ על גבעות והרים והנה מה זה מה קרה אלוהים ישמור טלי כמעט נפלה לתהום ובשנייה האחרונה הצליחה להתייצב ולחזור אל השורה.. תודה אלוהים באמת שתודה שהצלת לי את הילדה כך ממלמלת בשקט המורה..ובליבה אומרת זהו בחיים לא יוצאת איתם לעוד מסע כזה אך האמינו לי שבעוד שנה היא תשכח את טלי ואת דובי וכתה חדשה תעמוד מולה והם יצאו לאותו הטיול כי ככה זה ואין ברירה.. וכשמביטה אל מסך הטלויזיה אל העיתונים ומנסה להבין איפה היה אותו האלוהים של טלי ומכבי ושל פיני גרשון רוצה כל כך לשאול לא בשקט אלא בזעקה... איפה הוא היה שלשום?? איפה הוא היה כשאותו המחבל ירה צרור בלי הפסקה...ורצח משפחה אחת שלמה ולו בגלל מה?? בגלל שהם היו יהודים?? בגלל שהם ישבו בגוש קטיף?? בגלל שהוא לא היה מסוגל להביא ילדים לעולם והחליט להעניש על כך את אותה המשפחה?? ואולי הוא חשב שצבע עינייה של הילה לא יפה?? ואיפה היה האלוהים שלי שהעניק לו את זכות החיים לקחת חיים מאנשים אחרים?? למה הוא לא עצר את השינאה שפיעמה בו בפנים?? והרי אתה הוא האלוהים שהענקת לבנך ישמעאל חיים אתה זוכר שהצלת אותו במדבר הנורא?? הצלת אותו ממוות כי ידעת שהוא בנך ובנו של אברהם שכל כך אהבת...אז היכן היית כשידו עמדה על ההדק וירתה ?? איך לא עצרת אותו כפי שעצרת את אשת לוט כשרק רצתה להביט אחורה אל בית הוריה בפעם האחרונה?? איך אתה שעשית ניסים לאבותינו במדבר בים וביבשה...נרדמת לרגע אחד על משמרתך?? ואולי לא נרדמת אולי רק עצמת עיניך כי חגגת כל הלילה עם פיני גרשון ומכבי שלנו האלופה.. ואולי לא נרדמת ולא עצמת עיניך אלא ראית במו עינייך את זו הזוועה...אך האם תוכל להסביר לי למה וכיצד זה קרה?? הם היו שם אימא וארבעה ילדים ותינוק קטן בבטן שלא ראה עדיין את יופי בריאתך..והרי היו שם ארבע נשים קטנות ממש כרחל לאה שרה ורבקה...ומה תומר אל בעלה ואיך תתנצל והאם יקבל הוא בכלל סליחתך... איני אדם דתי אתה יודע זאת והרי מכיר אתה אותי מיום היוולדי ..איני אוהבת את משפטך כי מעפר באת ואל עפר תלך ..איני גם מבינה כל כך את כל ניסיך הרבים והגדולים עוד מימים רחוקים.. אני רק אדם קטן ומאמין שיש למעלה יד שמשגיחה על כל הדברים ...אבל למה להם לא היה מגיע נס קטן אפילו נס פיצפון ?? לא יודעת לא מצליחה להבין לקלוט ולא מסוגלת לשתוק ..לכולנו הענקת חיים כל אחד בתורו ..קבעת יום חיים ויום מוות..אם ביד המאכלת ואם בשריפה ואם בתלייה ולפעמים כן גם בשיבה טובה.. אפשר להבין שהפושע הגדול נתלה ..אפשר גם להבין שהמרגל הכי מסוכן נכלא ....אך אי אפשר ואסור להסכים ולקבל שאדם שהתפלל וביקש סליחתך בכל יום ובכל שעה..אדם שהקפיד במצוות והלך אל מדרשך .. אדם שהעניק בסתר צדקה וריחם על יופי עולמך ...וילדים כל כך קטנים שבקושי ידעו לקרוא את הגמרא לקחת אותם אליך ולא הענקת להם עוד טיפה אחת קטנה של רחמים ואהבה....... ומה יעשה אותו יהודי היום איך ימשיך ללכת אל היכל מלכותך?? איך ימשיך לחיות את חייו ללא האוצרות שלקחת ממנו מבלי לבקש רשותו והרי גם מאברהם ביקשת רשות זוכר אז מה בעצם קרה?? הפסקת לבקש רשות החלטת לקחת בלי הודעה מוקדמת קצרה??? לפחות יכולת לתת להם להיפרד לומר שלום בשקט בצינעה...לפחות יכולת להתריע להסביר לו למה אולי מנוחתו בעולם הזה היתה יותר קלה... ואולי באמת נרדמת או עצמת עיניך לשנייה אחת קצת יותר מידיי ארוכה.. מה אבקש ממך אלוהים שלי בעצמי לא אדע..אין חפצה אני עבורי בדבר כי ניסייך כבר פעלו עליי ובהחלט אני מרוצה. אבל המשך להעניק את רחמיך על פני העולם הזה גם אם נדמה לך שהוא מלא רוע ועוולה...המשך לעשות ולנסות להביא מעט מסובלנותך הרבה אל ועל העולם הזה ולו רק כדי שנצליח להמשיך ללכת ולהאמין בדרכך ... ובבקשה עשה נס קטן ומלא ברחמים גדולים את צאציו של ישמעאל ידעו הם ויבינו שאחים אנו מאותו האם האם וילדיך שלך ... אתה שהענקת לו את חייו במתנה אתה ורק אתה עשה את הצדק ושפוט אתה מעשיו כי אין ביכולתנו להגיע איתו לשום הבנה..... גלי