בוקר טוב לאמצע השבוע

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לאמצע השבוע

ריטה אושפזה בטיפול נמרץ בשל זיהום...
אולי חיידק אלים... אבל זה לא אומר שצריך כבר להספיד אותה...
בידיעות מפרטים את כל הקריירה שלה מתי התחילה, מתי התגרשה וכד'
את זה עושים כשבן אדם נפטר... שתחיה, אמן!!

מינהר

New member
רכבת העמק החדשה- מישהו יודע כמה זמן תיקח

הנסיעה מחיפה לבית שאן? כולל התחנות? ובאיזו תדירות?
אני קוראת ששר התחבורה וראש הממשלה שניהם לוקחים לעצמם את הקרדיט.

התמונות בכתבה יפות. תוואי נהדר.

http://www.haaretz.co.il/news/local/.premium-1.3053091

יוליקה

Member
מנהל
זה יתחיל לפעול רק בסוכות, ואז זה יהיה חינם

הדרך אמורה לקחת כ-50 דקות.
אני בטוחה שידידנו מאיר שפירא ידע להאיר את עיננו בנושא
למרות שאני גרה 500 מטר מהמסילה.

מינהר

New member
יוליקה, תודה. אשמח לעשות נסיעה בתוואי היפה של

רכבת העמק. את גרה 500 מ' מהמסילה? כיף לך, בזכות היופי של האזור.

מטרת "קו העמק" בדיוק כמו של "רכבת העמק" המיתולוגית של השולטא

הסיבה של השולטאן עבד-אל-חאמיד השני היתה להתחבר לים התיכון בחיפה שהפכה בזכותו מכפר קטן של דייגים ושודדי-ים לעיר, כאשר המטרה העיקרית היא שינוע סחורות מהחורן (בעיקר מאסם התבואה) לאירופה.

בעמקים (השם רכבת העמק לא מדוייק כיוון שהיא עברה במספר עמקים) לא היו ישובים.
התחנות הראשונות שנבנו (בסוגריים שמם המאוחר בעברית) =
תחנה ראשונה ב-"אום אל עמל" (חיפה, רק בחיפה היו 6 תחנות)
תל-אל-שמאם (כפר יהושע)
אל-פולה (עפולה, שם ראשון יזרעאל)
נוריס (עין חרוד למטה)
שאטה (שאטה)
חאן-אל-אחמר/קנטרה (בית שאן)
סמק (צמח)

יש המונים ברשימה גם את אל-חמה (חמת גדר) אולם היא לא היתה שייכת לרכבת העמק שתחנתה האחרונה ובית המכס וביקורת דרכונים, בתחנת צמח (אגב, אני מופיע שם כאסמכתא לקיום 48 תחנות רכבת לרכבת-העמק).

ולא סתם השמות בהתחלה היו בערבית, כיוון שהרוב המוחלט של התחנות קמו עם שם ערבי מקומי שהתחלף משך הזמן (תביטו בעיון ברשימה שאני מצרף).

התכנון הראשוני של "קו העמק" השם החדש להבדיל מ-"מרכבת-העמק " המיתולוגית, היה כבר בשנת 2005 כאשר התבקשתי להילוות לצוות ארכיטקטים שבדק את המסלול המקורי של רכבת העמק מצ'ק פוסט ועד תחנת בית שאן.
לא הצלחתי לקבל תשובה ישירה מדוע הקו לא ממשיך עד טבריה, כי אז משפחה מדימונה היתה יכול להגיע ברכבת לנופש בטבריה.....

רק אז התברר לי כי נושא הנוסעים הינו כסת"ח, מעולם לא נערך סקר כמה אנשים ירצו לנסוע ברכבת, אלא ממלאים אותנו בסיסמאות שדופות של קרוב הפריפריה לעיר וכו, והתברר כי המסילה מטרתה היא להתחבר לירדן ולבצע את מה שתוכנן לא לפני 111 שנים: שינוע סחורות מירדן לאירופה.....

גם היום המסילה עדיין לא הושלמה ולכן נסעו בה בנסיעת הפתיחה רק מכפר ברוך לבית שאן, האם כיוון ששר התחבורה בבעיות עם רא"המ וצריך להראות הישג ?
הכל פוליטיקה.
שימו לב שתחנות הרכבת רחוקות מהישובים:

התחנה הראשונה יוצאת מצ'ק-פוסט ולא מחיפה, למרות שיש לרכבת שטח בחיפה ששייך לה ועד היום נוסעות בו רכבות, וכך צריך תחבורה נוספת כדי להגיע לתחנת הרכבת.

בעפולה ציר תנועת הרכבת שמור ללא בניה עליו כיוון שהתוואי שיך לרכבת, וניתן היה לחפור את המסילה ולהקים תחנה המרכז עפולה בלי שום בעיות, ולא שאנשים שירצו לנסוע ברכבת יצטרכו לתחבורה נוספת מהעיר לתחנה הנמצאת ליד בית החולים.

בבית שאן התחנה רחוקה גם מהתחנה המיתולוגית ומצריכה תחבורה נוספת להגיע לתחנה. למשל, לבנות תחנת באתר הסמוך לכנסיית מארי קירי עם גשר בן 500 מטר העירה.

אחרי שיפור הכבישים שנעשה בעמק בלי תיאום עם בניית המסילה, אם אני צריך לנסוע מבית שאן לעפולה, כאשר לא יהיו יותר מאות משאיות מירדן כיוון שהכל ישונע ברכבת, אעדיף לנסוע ברכב הפרטי שלי או באוטובוס.

בקו העמק החדש ייפתחו בשלב הראשון רק חמש תחנות :
צ'ק-פוסט
כפר יהושע
כפר ברוך
עפולה
בית שאן

בשלב השני:
נשר,
תל יוסף
ואולי גם יגור.

למיטב ידיעתי לא תוכנן לוח נסיעות מסודר (אני לא מצאתי כזה) אולי יהיה לפני הפתיחה הרשמית, וכמובן שיש להניח שהתדירות תיקבע לפי מספר הנוסעים הצפוי או המציאותי.....

בתרשים מסומנות 7 התחנות הראשונות

מינהר

New member
כל הכבוד על ההסבר המפורט. אז המטרה היא

מטענים, ושחרור הכבישים מן המשאיות הירדניות?

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, לתחנה של כפר ברוך קוראים כעת מגדל העמק

ונדמה לי שהם משקיעים בהקמת התחנה....
בכלא שאטה (בית השיטה) לא מקימים תחנה בשלב זה
חשבנו שתהיה תחנה בתל יוסף/עין חרוד אך עדין לא חושבים על זה...
בין בית שאן לעפולה לא מתוכננת עדין אף תחנה... למרות שהתואי
הולך לאורך הכביש.... בנו מחלפים בצומת בית השיטה, כפר יחזקאל,
וצומת נבות.

ברכבת העמק ההיסטורית היתה תחנה למגדל העמק

בנפרד מתחנת כפר ברוך, קראו לה "אל מוג'יידל" על שם הכפר הערבי שישב על ההר במקום שאחר כך הקימו את מגדל העמק.
יש לי תמונה של ג'נקה רנטנר (מהנדס יהודי שטייל בארץ על אופנוע) כשהואעומד ליד השלט של "אל-מוג'יידל" על המסילה.

גם שם הישוב נגזר מהשם הערבי אל-מוג'יידל (המגדל).
כאשר הישוב הוקם רצו לקרוא לו "מגדל חיים" על שם הכפר הערבי והנשיא ויצמן, אולם המוסדות המיישבים התנגדו כיוון שיש כבר ישובים רבים בשם חיים (ראה היום המקבילה רבין) ולכן מכיוון שהיא משקיפה על העמק, יקראו לה "מגדל העמק".

אגב, הישוב הערבי היה ערבי נוצרי ועד היום מאחורי המשטרה עוד קיימת הכנסיה של הכפר, כמו ש-"מעלול" היתה כפר ערבי נוצרי ושתי הכנסיות שלה נשארו, על שמה נקראה נהלל, אלא שאחרי כמה שנים הישוב נהלל עבר ל-"גבעת הכיבוש" הוא מקום הימצאה היום.

ראיתי את המחלפים החדשים שמסדירים את התנועה על כביש העמק, ולכן למעשה כבר אין צורך ברכבת כיוון שאין פקקים בצומת עין-חרוד.....
כמו שאמרתי, מורחים אותנו.

יוליקה

Member
מנהל
אני סקרנית לדעת כמה זמן לוקח

להחליף רכבת בחיפה לתל אביב...
אני "מתבגרת" זוהי מילה מרוככת למזדקנת...
ואולי אעדיף לנסוע ברכבת מעפולה לתל אביב דרך חיפה....

אם לא יהיו שביתות,עיצומים ויתר מרעין בישין.

הכל תלוי בתדירות הנסיעות, לרוב זה לא צריך לקחת יותר מחצי שעה.

בדקתי באתר רכבת ישראל

קו העמק לא מופיע שם ולא אף אחת מתחנותיו.
העיקר שהשר חגג כדי להראות לרא"המ מה זה.....

יוליקה

Member
מנהל
ג'ין ויילדר הלך לעולמו - שחקן שאהבתי

את האישה באדום ואוכפים לוהטים, ראיתי עשרות פעמים....
מענין שאינני זוכרת אותו בבוני וקלייד....
יהי זכרו ברוך.

למעלה