בוקר טוב לאמצע השבוע

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לאמצע השבוע

מה יהיה על שלטון החוק - מי ישמור על מוסדות המדינה??

מבקר המדינה מבצע פוליטיזציה בוטה של שלטון החוק וכללי האתיקה
אנגלמן עושה זאת ללא בושה, מבלי להניד עפעף. הוא עושה זאת כי הוא יכול, כי זה מה שמצופה ממנו, כי לשם כך הוא מונה לתפקיד - וכי הציבור אדיש
בן כספית 13/08/2019 06:00
בענין ביטול האירוע של החרדים בעפולה של הפרדה מגדרית, להלן החלטת
בית המשפט:
ההחלטה אומרת שגם אם המגזר רוצה אירוע בהפרדה, החוק גובר על הרצון. אפשר לעשות הכול, אבל לא בכספי ציבור ולא במרחב הציבורי. אם יש חוק, אז אני כאשת חוק לא יכולה לתת לעבור עליו. לראיה, גם ראש העירייה בבית המשפט אמר שיש חוק, והם לא יודעים איך לאכוף אותו, אז השופט נתן להם כלים. החוק אומר שהפרדה לא אפשרית באירוע ציבורי שממומן בכספי ציבור".
וביבי השפן פחד לפטר את סמוטריץ שדוחף בכל הכח את המדינה למדינת הלכה...
אגב למי שאינו יודע, בשום מקום בהלכה לא כתוב - על מדיניות ההפרדה המגדרית, זוהי פרשנות של חרדים שמנסים להעביר זאת בחקיקה!!!

נימה3

New member
יוליקה הרבה דברים לא כתובים

אלא שבשנחים האחרונות ישנם רבנים שמערימים עוד ועוד חוקים מגבילים הם פשוט מפחדים מהמודרנה. כשאני היתי בתנועת הצופים ראיתי חברים בבני עקיבא שאת כל הפעולות עשו יחד בנים ובנות גם ריקודים גם טיילו יחד ברחובות לא חששו משירת נשים ולא חששו משמירת נגיעה . ובאשר לביבי מיותר כבר להכביר מילים הגיע הזמן שילך הביתה.הוא עושה הרבה נזקים לעם הזה.

הדסהש1

New member
בוקר טוב אני מקווה שיבוא הקץ לשילטון

של הרודן ביבי.איך יתכן שאין מי שיאמר לו בפרצוף את מה שרובם חושבים.עכשיו לפי המינוי של המבקר ביבי יקבל תשלום עבור כל עורכי דינו שזה כסף רב.ולו יש מספיק שיכול היה לממן בעצמו את חליפותיו ועורכי דינו אך למה להוציא מכיסו כסף? לבניו תשאר ירושה שמנה.ממש בושה שכך נוהג רטש ממשלה.הציבור לא מעניין אותו בכלל.מבטיח ולא מקיים.ואם לא יכשה מעשה אנו צפויים לחוקים חדשים.כבר היו אמש הופעות בהפרדה.ולא בערים דתיות
בחיפה היתה הופעה לגברים בלבד.ובלוד הופעה בהפרדה.זועה ממש.ילדות עם האמהות ובנים עם האבות.

שרון א77

New member
הדסה כול מילה בסלע!

אגב,
בחברה הישראלית אנשי "בני -עקיבא" של פעם ,מתברר שבשנים האחרונות התחילו להתחרד.
זה התברר לי כשהוזמנתי לחתונה של בן השכנים שהם מ"בני עקיבא",
אימו של החתן שהיא השכנה שלי,הזמינה אותנו לחתונה של הבן,ובאותו משפט אמרה לי מראש ,כי בחתונה תהיה הפרדה של מחיצה, כך שאני אשב עם קבוצת נשים שאינני מכירה, כאשר בעלי יצטרף לגברים שמעבר למחיצה.
כמובן שלא אהבתי את רעיון ההפרדה בין הזוגות שיוזמנו ,ולכן בעלי ואני החלטנו למסור לה מעטפה עם שי לכבוד הזוג המתחתן ,וציינתי בפניה כי לא אהבתי את הרעיון של המחיצה ואת ההפרדה ביני לבעלי באירוע המשמח שלהם, כי לנו זה יהיה לא נוח ולא משמח כאשר מחיצה תפריד בינינו.
&nbsp
לשמחתי ,היא לא נסתה לשכנע או להסביר את המנהג ,אלא קיבלה זאת בהבנה.
&nbsp
לאחרונה ההתחרדות הגיעה גם לפלג הפחות חרדי,שלא התנהג בהפרדה המינים עד כה.
&nbsp
&nbsp

שרון

הצחקת אותי כשכתבת שהיא קיבלה בהבנה שלא תבואו, את מעטפת השי כבר נתת,
היא חסכה שתי מנות, מה יש פה להבין, היא שמחה.

tamarsharoni

New member
גם אנחנו הוזמנו לחתונה חצויה ,

והחלטנו כן להצטרף , ולתת כבוד ושי לחתנכלה , ובעיקר להורים שלו . זה היה לא בדיוק לטעמי , אבל שרדנו . הנהיגה למרכז וחזרה היתה החלק קשה .

tamarsharoni

New member
יוליקה , תודה על ההסבר ,

קראתי , הפנמתי ואשתדל להתנהג בהתאם .

שרון א77

New member
לא בדיוק ,,,

היא הזמינה אוטובוס לקרובים המוזמנים, ומאוד ביקשה שם אנחנו נבוא,(שכנים אחרים פחות עניינו אותה,) אך אנחנו היינו בשכנות מאוד טובה,היא הגיעה לאירועים שנחגגנו במשפחתנו.
אם הייתה רוצה עוד כסף ,היא הייתה מזמינה עוד שכנים ,אך היא לא רצתה.
הבינה שנושא ההפרדה אינו מתאים לנו.
מעניין מי המציא את השטות הזאת ודרש לחצוץ כול אירוע במחיצה .
&nbsp
&nbsp
&nbsp

יוליקה

Member
מנהל
יש גם אחרת...

המשפחה של בעלי הם דתיים כיפה סרוגה... בני עקיבא...
בכל החתונות של הילדים, היתה הפרדה... אבל היתה
גם אפשרות למי שבוחר לשבת יחד... כי יש גם חילונים במשפחה...
לא רק מהצד שלי, גם מהצד של גיסתי ע"ה ...
בריקודים כמובן שלא היו ריקודים מעורבים, אבל לשבת סביב
שולחנות היו שולחנות לגברים, לנשים, ומעורב...

שרון א77

New member
טוב שאלה לא יתחרדו עדיין לגמריי,ושיש אפשרות בחירה.

הלוואי שיהיו תמיד שמחות שמתחשבות בחילוניים,ללא כפייה דתית.

שרון א77

New member
כאשר הנכדים הצעירים מתארחים בביתכם,,

האם אתם מאפשרים להם לצפות בתוכניות ילדים בטלביזיה?

שמעתי סבתות שמאפשרות ,ויש שאומרות שנגרם נזק מהקרינה,ולכן לא מאפשרות צפייה בטלביזיה.

מה דעתכם בנושא זה?

יוליקה

Member
מנהל
את צודקת, אני ניכנעת למרות שלא מרשים להם

הנזק מהקרינה נגרם אם צופים שעות ארוכות וכל יום...
אבל אם צופים שעה ביום ולא ברציפות, לא נגרם נזק...
השכבתי כרגע את הנכד לישון, הוא בכה שהוא רוצה את אבא,
נתתי לו את הטלפון שלי עם סרטון יו-טיוב...למשך עשר דקות....

tamarsharoni

New member
שרון , המוטו שלי , חייה ותן לחיות .

, בעלי השמחה הם אלו שקובעים את התאריך את רשימת המוזמנים ,מתי , איפה וכמה להשקיע . והם גם קובעים את הסגנון כפי שמתאים להם . לדעתי , אין כאן שום כפייה דתית .
הייתי בחתונה של כיפה סרוגה וחילונים . הכיפה סרוגה היו מבני ברק , היו להם אורחים חרדים ,דאגו שלהם יהיה שולחן פינתי רק של גברים .והכל התנהל על מי מנוחות , ובשמחה רבה .
במדינה הקטנה שלנו המון עדות מגזרים ותתי מגזרים . אם אנו רוצים שהמדינה תמשיך להתקיים צריך : 1] להחליף את ראש הממשלה 2]לכבד האחד את השני .

שרון א77

New member
ברור שסבתות נוטות להיכנע ,אבל זה גם תלוי בגיל של הנכד,,

אתמול בשעות אחה"צ לקראת השקיעה,היינו עם הנכד בגינת המשחקים,בגינה היו ילדים מגיל שנתיים עד 4 ,אשר בעידוד הסבתות שהיו שם,הם עשו תחרות בבניית מגדל מכוסות קרטון, שאותם הערימו בשורות זה מעל זה ,ומי שהצליח להגיע למגדל 5 קומות,הוא היה המנצח,וקיבל מהסבתות חטיף שוקולד.
הסבתות היו מאושרות מכך שהצליחו להעסיק את הנכדים בלי טלביזיה או הסלולארי.
&nbsp
גם לנכד שלנו הוריו לא מאפשרים בכלל לצפות בטלביזיה וכתחליף יש לו ספרי-ילדים והמון משחקים שמעסיקים אותו.
אבל כול זה זמני בדור הטכנולוגי שכול הזמן הולך ומשתכלל ,כאשר לנכדים מגיל ביה"ס יש כבר מכשיר -סלולארי בו הם משקיעים מזמנם במשחקים שיש להם שם,ולהורים אין אפשרות למנוע זאת ,וכבר לא מענינת אותם קרינה.
.

למעלה