חמין ללא בשר
מכיוון שהבן טבעוני ואשתי כשהיא מכינה חמין זה גם למשפחת הבן וגם משפחת הבת, היא לא מכניסה בשר כלל וזה לא מפריע לאף אחד.
בגילנו יש רבים שלא מרגישים חייבים לאכול בשר, אבל לפי הצעת הרופאים, מעל גיל 65 מומלץ לאכול בשר לפחות פעמיים בשבוע, זה מוסיף כל מיני בסיסים שאי אפשר לקבל בדרך אחרת, וזה ענין של בריאות נטו.
כשאני בחו"ל, אני ממעט לאכול בשר אלא אם אני יודע שהמסעדה מצויינת בכך, או שאני אוכל דג על האש (לא תאמינו, אבל פעם ראשונה בחיים שאכלתי דג היה בשנה שעברה בכרתים), אבל רק על גריל, אשתי עשתה בכל מיני צורות ולא טעים לי, או שאני אוכל ארוחה על טהרת הירקות וזה מתחיל בקציצות קישואים, קלצוניה תרד וגבינה ומקנח בסטאמנאגאטי (עשב מההרים חלוט במים רותחים עם תוספת מלח ושמן), טעים מאוד.
באופן כללי אני לא אוכל הרבה. היום למשל אשתי הכינה מרק עגבניות עם גריסים, צלחת כזו עם פרוסה או שתיים לחם מספיק לי כארוחת צהרים (העיקר שיהיה בזה המון המון המון שמיר...)
.
בלילה למשל אני ער עד 0200-0300 אני לא מנשנש כלום אלא מכסימום מכין לי מרק מאריזת אינסטנט של "מרק בכוס" (קנור), וזה מספיק.