בוקר טוב, לגבי בנו של בעלי שמתחתן, זקוקה לעצה אמיתית

בוקר טוב, לגבי בנו של בעלי שמתחתן, זקוקה לעצה אמיתית

במצוקה מאד גדולה מאתמול בערב, וזקוקה לסיוע בניתוח אובייקטיבי. אולי באמת זו אני? אולי באמת אני מגזימה וממררת לו את החיים?

הרקע למי שלא מקשר, אני נשואה זו הפעם השניה לאחר שהתאלמנתי. בזוגיות הנוכחית כבר שמונה שנים. לי שלושה מנישואים קודמים, הוא גרוש, שלושה מנישואים קודמים. בנוסף יש לנו שניים קטנטנים משותפים.
מנהלים אורח חיים דתי לאומי.
היה מאד קשה ועשינו (כולל אני, הרבה אני) לא מעט טעויות ושטויות בדרך. בטיפול משפחתי זוגי אחת לשבוע מאז שהקשר נהיה רציני.היום, תודה לאל, יש סטטוס קוו ובית יציב ולרוב מאושר ושלו.

הגדול שלו, בעתודה, בן 20, החליט שהוא רוצה להתחתן. חשבנו שזה מוקדם מדי והבענו את דעתנו, אולם הזוג בשלהם, מכאן אין מה להתווכח אלא רק לתמוך.
בשוליים אציין שלבעלי זה אף קשה יותר כי הוא מרגיש שבנו חוזר בדיוק על הטעיות שהוא עשה בגילו, שהביאו לגירושין ולהרבה כאבי לב.

ישבנו בינינו וסיכמנו שאנחנו ניתן לטובת החתונה 20,000 ש"ח, מתוך תקווה שגם הצדדים האחרים (גם הורי הכלה גרושים) יתנו סכום דומה ואז הצ'קים של החתונה יילכו לזוג ותוכל להיות להם נקודת פתיחה טובה.
בנוסף, שני בני הזוג לא עובדים (וןגם על זה כבר היה ריב), סטודנטים למקצוע מבוקש ומכניס. אנחנו מממנים חצי מעלות לימודי הבן+כמה מאות שקלים עבור מחיה ומזונות. זה סכום שנמשיך להעביר עד תום הלימודים בעוד שנתיים וחצי.
הקונספקט של תקציב החתונה, קונספקט בו זוג שמרגיש בשל להיות נשוי צריך לקחת אחריות גם על החתונה- הוסבר לבן. אבא שלו הסביר לו שיהיה להם סכום כסף שבו יוכלו לעשות חתונה צנועה ומכובדת ולהשאר עם סכום כס, מסויים לתחילת חייהם המשותפים, או לעשות חתונת פאר ולהשאר בלי כלום.

כתבתי לכם לפני כמה ימים שאני פוחדת כי יש גם אמא של החתן, הגרושה של בעלי. שבדרך כלל מקבלת מה שהיא רוצה.

אני בכלל לא מדברת עכשיו על המקום שלי (אין לי מקום) בחתונת ילד שגידלתי פעמיים בשבוע וכל שבת שניה. שאני אבוא כמו אורחת ואתייצב מרחוק. שיהיו צילומים משפחתיים שלו ושלה עם שלושת הילדים כאילו מעולם לא התגרשו.

רק על הפן הכספי. ללי המליצה לא לתת לרגשות מקום. אפשר הוראוןת מדוייקות? הרי זה רק רגשות.

אתמול יצאנו לחגוג יומולדת. בדרך הוא סיפר שהוא ישב ערב קודם אצל גרושתו לדבר על החתונה - מזל שהיינו בנסיעה כי כמעט נפלתי מהכסא. מעולם בכל השנים שאני מכירה אותו לא היה תקדים כזה. אציין שהוא ביחסים מאד צוננים איתה, רק מה שנוגע לטיפול בילדים. הוא אבא מאד מסור ומעורב. לי אין איתה כלום. מטוב ועד רע. מי פעם הצעתי שיזמין לשמחות שלנו (הברית של הבן המשותף) או לשלוח משלוח מנות לפורים ונתקלתי בהתנגדות נחרצת. אין שום קשר חברי. הכל קונקרטי וטכני בלבד.

ואז הוא מבקש במסעדה עט ודף, ומסביר שהם עברו על העלויות, וכנראה ש20000 לא מספיק, נצטרך לשים לפחות 25000... ומתחיל לפרוט לי שחליפת חתן עולה כך וכך... צלם כך וכך... תזמורת כך וכך....כדי לכסות את החתונה נצטרך לשים יותר. לכסות את החתונה?! איפה דיברנו על כיסוי של החתונה?

אמרתי לו שהוא לא צריך לקבל ממני רשות או אישור, אבל זה שינוי של התפיסה. זה אנחנו לוקחים אחריות על החתונה. ואז הוא כעס ושתק.
וכשניסיתי לדובב אותו ואמרתי שאם זה מה שהוא רוצה אז אני אזרום איתו כל עוד יש גבול עליון לסכום שאנו שמים הוא כעס. ואמר שאני לא תומכת בו, ושיש לו המון על הראש והוא צריך להתמודד עם המון לחצים וגורמים ואני נהייתי גורם מפריע שצריך להתמודד גם איתו.

הוא אמר שיש משא ומתן ובמשא ומתן הוא תריך להקשיב לטענות ולפעמים לשנות עמדות. ושבסופו של דבר הוא סיכם עם הגרושה שהוא מבין שצריך לשים יותר מ20000 כנראה 25, אבל לילד נגיד 20 ואם צריך להוסיף - נוסיף כמה שצריך. אז למה "קיבל את כל החרא לפרצוף הערב"? - בעלי לא מדבר ככה לעולם. שרק מראה באיזה מצוקה הוא היה שרוי.

ארוחת הערב עברה בשתיקה (שלו) ובדמעות (שלי).די מהר ארזנו את האוכל.

הוא ביקש שאגיד מה מפריע לי ואמרתי שזה לא הכסף אלא שינוי התפיסה שמפריע לי. אני מרגישה כאילו יש איזה ברית בינו לבין גרושתו ואני מהעבר השני של נמתרס.

הוא ממש נפגע מהמאמירה הזאת.

היה כעס ודמעות. אוף.

בלילה ישנו מחובקים. בבוקר נפרדנו בנשיקת בוקר טוב. אבל הרבה עצב ותסכול מן הקצר בתקשורת היה בחדר. ואני ממש עצובה. מרגישה נבגדת. איך היא נהייתה הנשמה הטבה והחכמה שיודעת מה עושים ואני נהייתי הגורם המפריע?! אנחנו זוג שבדרך כלל מאד בא לקראת השני, תקשורת מעולה. זה היותר מן הכלל וזה מאד קשה לי. לא יודעת איך להתקדם מכאן.

האם להבין שעליי להגביל סכום וזהו. כל שאר התפיסות והקוננספטים ועלות חליפת החתן והצלם זה לא ענייני?!

האם אני מגזימה?!

עצתכם האמיתית בבקשה, hit me

33

עד עכשיו אני בוכה

ניסינו לנשק לילה טוב ו

השאלה שלך

היא שאלה של זוגיות.
יש פעמים כאלה בזוגיות שיש חוסר הסכמה על משהו מהותי.
לפעמים אחד הצדדים משתכנע
לפעמים מצליחים להגיע לפשרה
לפעמים זה או מה שאחד רוצה או מה שהשני רוצה (נניח השאלה אם רוצים עוד ילד, אין כאן פשרה, או שיש עוד ילד או שאין)
&nbsp
אז השאלה שלך היא כנראה איך מנהלים כאן את הדיאלוג על משהו שהוא מהותי לשניכם.
לא שיש לי תשובה על זה, כי זה מאוד תלוי בדינמיקה הזוגית.
אני חושבת שדיון כזה יכול להתארך, יכול לקרות בכמה "סיבובים"
כיוון שאולי את יכולה לשקול - בואי ותגידי לו אנחנו זוג, אנחנו אוהבים ויש לנו תקשורת מעולה. בוא נצא מנקודת הנחה שנצליח להגיע להסכמה, גם אם אנחנו לא יודעים כרגע על מה נסכים. ובוא נתחיל לדבר על מה שאני רוצה ומה שאתה רוצה, מה שמטריד אותי ומה שמטריד אותך, נקשיב אחד לשניה קשב רב, וננסה לחשוב ביחד עד שנגיע למשהו שמקובל על שנינו.
&nbsp
בינתיים, תני לעניינים קצת לשקוע גם אצלך. למשל, התחושה שלך שההסכמה שלו עם הגרושה היא סוג של בגידה בנאמנות שלו כלפייך וכלפי מה שהסכמתם ביחד. רק שימי לב לתחושה הזו, אני לא באה להגיד שהיא לא נכונה, אלא שהיא מבעירה אותך מבפנים. שימי לב למה את מרגישה וגם למה את רוצה.
אני מאמינה שככל שהעניינים ישקעו וירגעו אתם תצליחו לנהל דיון ולהגיע למשהו משותף.

ומוסיפה, שהמצב שבעלך נמצא בו לא פשוט

חתונת ילד זה אירוע שמעורר הרבה מתח גם במשפחות רגילות, ואצלנו במשפחה מורכבת זה מוסיף. אתם נשמעים זוג, שיודע איך לעבוד יחד. תרגעו, תזכרו ביכולות הזוגיות שלכם, ובמשברים קודמים שפתרתם יחד, תדברו ותפתרו את זה.
אם הבנתי נכון- לשניכם יש מתח סביב החתונה- לחתן ילד בפעם הראשונה, לתאם עם הגרושה, הבחירה של הילד להתחתן כל כך צעיר. זה שלא ברור מה יהיה מקומך בחתונה של הילד שאת חלק חשוב בחייו. זה שחתונה זה אירוע חיים חשוב שמדגיש את השונות שלנו כמשפחה מורכבת.
לפני שיצאתם הסתבר לבעלך שהמצב לא סגור.כנראה הגרושה ביקשה שייפגשו והוא בא, שמע ממנה את עמדתה והיה מו"מ מסויים ואולי הוא השתכנע קצת לכיוון של מה שהיא העלתה.
זה לא שאת לא בתמונה.
נכון שהיה נוהג בחכמה לו עידכן אותך לפני הפגישה. אבל הוא עדכן אותך מייד כשהתראיתם, בפרטים- סיפר לך מה נאמר( צלם עולה ככה...שמלה עולה ככה) ועדכן אותך לאן הגיעו במו"מ ביניהם. סהכ מה שהוא דיבר עם הגרושה די קרוב למה שהתכוונתם.
את נורא נפגעת. ואז הוא אמר לך דברים פוגעים. נשמע שהוא חשב שאיתך יש לו הסכמה, הבין שטעה, והתאכזב.
שהוא כנראה מרגיש בלחץ גם מהגרושה וגם מהבן וגם מעצמו ואולי נדהם קצת שמשהו שהוא ראה כניטרלי פוגע בך כל כך - והנה, עכשו יש עליו לחצים גם מכיוונך.
אני בטוחה שתדברו והכל ייפתר. אם תדברי איתו על מה שחשוב לך- העקרון של סכום קבוע מראש לפי היכולת ולא לפי העלויות, המקום שלך בחתונה. אבל אני חושבת שכדאי לך להשאיר מקום גם למו"מ מסוים וגם למחשבה, ששיתוף פעולה עם הגרושה יקל על כולם ובמיוחד על הבן המתחתן.
ומזל טוב.

הרי לא הכסף הוא הבעיה...

לא התלוננת שההפרש משמעותי.
נראה שמה שמפריע לך זה שאת סיכמת דבר אחד והגרושה שברקע כביכול שינתה לדבר אחר.
משום מה נראה הגרושה חיה בתוך חייך ואת מייחסת לה משקל רב , עד כדאי כך שהגיע לבכי לחוסר תאבון וכולי.
בדברייך ציינת שיחסי בעלך עם הגרושה קרירים , אז למה בכלל לתת לה משקל?
על פניו נראה שאת משחקת כאן איזה משחקי כח שמכבידים על בעלך ובמיוחד עליך.
ממה שכתבת לא ברור לי למה זה כך, אבל עצתי, השאירי את העבר לעבר ואל תכנסי לדברים טפלים.
יש חתונה , יש שמחה , תהני.
אהה ועצה אחת קטנה, בחתונה , תהיי גם את במרכז הבמה, בהחלט יש לך מקום ואל תתבטלי , את אישתו של בעלך ומקומך לצידו, תמיד !

תודה לכולכן

במיוחד לכוכבית 101 על הכנות.

מאד עזר לי. נשב לדבר הערב ואני מקווה שנצליח להגיע למקומות בונים ומקרבים.

דיברתי איתו קודם הטלפון והוא היה נשמע כל כך עצוב ורחוק. כואב לי עליו. הוא איש טוב. אני הבטחתי לעצמי שאחרי החוויות הקשות שעבר בנישואים הקודמים, הפעם הגיע למנוחה ולנחלה, רוצה להיות בשבילו בית טוב ושלו ושקט.
מזכירה לעצמי את זה.

תודה רבה :)

mother cat

New member
קבלת תשובות יפות וטובות

אני מודה שבכוונה לא עניתי לך מיד כשקראתי את ההודעה שלך, כי התרגזתי יחד איתך ולא חשבתי שהתשובה שלי תועיל...
אני מניחה שכשהחלטתם על 20000 ש"ח זה היה לפי הכסף שיש לכם ויכלתם לתת ולא לפי צרכים, ולכן הרגיז אותי שהסכום גדל - הרי כלום בעצם לא התשנה ביכולם שלכם.... אבל ההבדל יחסית קטן ואם את חושבת שתוכלו לעמוד בו, אז אין טעם להכנס לזה. אני כן חושבת שאת צריכה לדבר עם בן זוגך על רגשותיך ולראות איךאצן מלבנים את הפערים ביניכם.
&nbsp
לשים רגשות בצד זה קשה. מאד. אבל לפעמים זה שווה את זה. אני מבינה שנפגעת, אבל אני חושבת שאת תחושת הנבגדת כדאי לשים בצד.
&nbsp
ותקשיבי לכ מי שכתבה מעלי - הן כתבו מאד יפה...

עקשנית25

New member
תשמעי,

זה לא פשוט מה שאת עוברת בכלל,
וכאחת גם שברוך ה' משתכרים יפה, אני מרגישה שאני נותנת המון מעצמי כלכלית לטובת הקשר ולילדים שלו גם.
&nbsp
והאמת? אני לקחתי החלטה אי שם בחיים, שכסף לא הולך להחריב אותי. הוא לא הולך לשנות לי יחסים, הוא לא הולך להשפיע
מהותית אם טוב לי או רע לי. כי גדלתי בבית כזה שכסף הוא המהות שלך. אם אתה מצליח או לא. אם אתה טוב או לא.
&nbsp
הרבה סובב סביב כסף בחיים.
&nbsp
מה שאת מתארת לא פעם עלה במוחי, בעלי לעולם לא חסך עליי שקל ואני לא עליו :)
רוב נטל גידול ילדיו נופל עלינו ולא על האמא של הילדים שלו. וכמובן שעליי :) וזה מוריד מהבן שלנו גם.
ולא פעם אני נחנקת לי מזה ואז חוזרת למה שהבטחתי לעצמי אי שם פעם בזמנו... :)
&nbsp
אני חושבת שאם יש לכם יכולת היום לעמוד בהוצאה הזו, וגם כמובן אתם תצטרכו בגדים וכו'.
פשוט אני הייתי מחליקה, רק אם יש יכולת. על חסכונות לעתיד לילדים הבאים יש זמן לעבוד.
כרגע, הייתי מנסה לא לתת לכסף לשלוט, כי כסף זו אנרגיה מאוד מאוד רעה... יכולה להרוס מה שבנית ככ בקלות.
&nbsp
אני לא אומרת לפרוק כל עול... אני אומרת לנסות לשחרר, לנסות לעשות מזה שמח, גם אם אין לך מקום באירוע.
לתת מעצמך נטו כאן. בלי לקבל חזרה. לנסות לתת לזה לעבור על הצד הכי טוב.
&nbsp
זה להיכנס למוד ולמצב נפשי שהוא כולו החלטה שלך מראש. זה לא פשוט :)
&nbsp
לא מזמן אגב פרסמתי פוסט על המחשבות שלי על היום הזה שיגיע, כי אצלי הגרושה לא מוכנה להגיד לי שלום אפילו.
וזה מטריד אותי איפשהוא שם... אבל תמיד דברים מטרידים אותי לפני שהם בכלל קרו.
&nbsp
בהצלחה והרבה מזל טוב...

kisslali

New member
אני מבינה את הצד שלך:

לך יש שמונה ילדים, לגרושתו יש שלושה ילדים וכמה ילדים יש לבעלך?!?!
התגובה המאד כועסת שלו היא לא בגללך. לא נוח או נעים לו, לעמוד מול גרושתו, ועוד יותר מול בנו ולהגן על הבחירות וההחלטות שעשה בחייו. הכסף הוא החלק המוחשי של הבחירה שנעשתה. את בהחלט יכולה להיות שם בשבילו, לתמוך ולהבין את הקושי אבל אל תקחי אחריות ואשמה.

את יכולה להעביר את הפוקוס אליך, במקום להאשים את בעלך, דברי על הרגשות שלך: להגיד 'אני מרגישה שאני מחוץ לעניינים וחשובים לי הדברים הבאים'. זה יפתח ערוץ תקשורת ואז בעלך יעסוק בך במקום להדוף האשמות.

אני מבינה את הרצון והצורך בהרמוניה, מה עוד ששניכם עובדים כ"כ קשה בשביל זה. מכירה הרבה מהסיטואציות שאת מתארת (אני אלמנה והזוגי גרוש).
אולי בגלל שיש לי אופי שונה, אני באמת פועלת לרוב לפי השכל, זה קשור לצורך להיות בשליטה ולפחד מפני חוסר אונים ולא לבחירה מודעת שיש דרך נכונה ודרך שגויה להתמודד.

מאחלת לך שתמצאי בתוך הסיטואציה שקט ושמחה, ללי

אז הייתה שיחה. נראה שיושרו ההדורים

לקחתי אחריות על החלק שלי בויכוח -
אמרתי לו שאני מתנצלת אם פגעתי בו בכך שהאשמתי אותו "שכרת ברית" עם הגרושה שלו נגדי. הבהרתי שמעולם לא חשבתי שזה מה שהיה אלא שככה זה מרגיש לי.
אמרתי שאני מבינה עכשיו שנכנסתי למאבק כח סמוי עם אשה שבכלל אין לה מקום בחיים שלנו ושזה מיותר
אמרתי שאני מבינה שהתגובה שלי אכזבה אותי אתמול.
סיימתי בזה שאנחנו אנשים שונים, הוא רואה את התכל'ס - סיכמנו 20,000 והעליתי רק ב5000 ואני גם את הדרך ואת הצורה שבהן נעשים הדברים. בסוף בסוף שאלתי אותו מה הציפיות שלו ממני בחתונה הזאת. איפה הוא רואה אותי.

הוא היה מאד אומלל ועצוב. וגם אנטי. "אי אפשר לדבר איתך", ה"לקח שלי הוא שאת לא צריכה להיות מעורבת בחתונה" וגולת הכותרת - "אחרי איך שהתנהגת אתמול, אין לי שום ציפיות ממך". כאב כאב. אגרוף בבטן.

לכך הגבתי שאני לא מוכנה לוותר על התקשורת בזוגיות שלנו, גם כשזה קשה. מדברים! אין דבר כזה "אין לי מה להגיד אחרי מה שהיה אתמול"- ולהשאר רחוק.

אחרי שנוצרה קירבה מסויימת ונרגע קצת. הוא אמר שהרסתי לו את יום ההולדת, אמרתי לו שאשמח לחגוג לו שוב, אבל בשביל הפרוטוקול זה הוא שהגיע עצבני והעלה את הנושא הטעון הזה, לא אני. וגם אמרתי לו שאני לוקחת אחריות על הטעויות שעשיתי, אבל הוא מתבצר בעמדתו ולא מוכן להכיר שיש דברים שהיה צריך לעשות אחרת. אז הוא ענה שהוא היה יותר בסדר ממני... (חמוד שלי).

אמרתי לו שאני הרגשתי נבגדת. שינסה להכניס את עצמו לנעליים שלי - החלטנו שאנחינו לא לוקחים אחריות על כיסוי החתונה, ובכל זאת היא הזמינה אותו אליה הביתה וזה מפריע לי ששמעתי על זה רק 12 שעות אחרי, עוד לא התאוששתי מההלם של הידעה הזו והוא מדווח שפתחו עלויות וכנראה שהסכום שסגרנו לא מספיק לכיסוי החתונה. כלומר לקח אחריות על כיסוי הוצאות החתונה. אולי זה נכון כהילד שמתחתן הוא בן 20, אולי מה שסיכמנו מלכתחילה הוא שגוי, אבל בזה היה צריך לדון קודם איתי, לא עם גרושתו.
הסברתי לו שבהצד שלי, אני עוד מנסה לעכל את שתי הידיעות החדשות האלה וכבר הוא התחיל לזרוק מספרים על השולחן והתפלא שהתחלתי לדמוע (זרמו נחלים במסעדה, אני טיפוס רגשן).
הזכרתי לו שלא דיברנו מעולם על כיסוי החתונה, אבל אם זה מה שהוא רוצה זה צריך להפתח לדיון מחודש.

הוא ענה , בכעס, שכדי לדעת אם 20000 זה מספיק צריך לעבור על הסעיםים אחד אחד ולראות מה ההוצאות

עניתי לו שהיה צריך לפתוח את הסעיפים אחד אחד איתי, אח"כ עם הילד ולהראות לו שיש שמלה ב3000 ויש ב30000 ורק אחר כך עם גרושתו.

לבעלי יש המון על הראש כי קיבל תפקיד בכיר חדש והוא צריך להוכיח את עצמו בזירה מאד תובענית. קשה לו. בעוד שבועיים יש איזה דד ליין שהוא מתכונן אליו כמו חולה נפש.
אמרתי לו שהיה נכון להגיד לכולם לחכות עד אחרי התאריך ההוא. מתחתנים בעוד חצי שנה, שבועיים לא ישנו הרבה. מותר לו לתת לעצמו זמן לתכנן את חתונת בנו בראש שקט ובנפש רגועה. אם היה משתף אותי הייתי מייעצת לו את זה.

בשורה התחתונה הוא רוצה לערב אותי. הסכום יוגבל עד 25 (עד ההיתקלות הבאה) ואני קיבלתי על עצמי לנסות להשאיר רגשות בצד, לא לתת לגרושה מקום בחיים הזוגיים שלנו ולנסות לעשות מה שאני טובה בו שזה לשמוח.

תודה לכולכן על העצות המאד מאד כנות ומועילות, אולי זיהיתן את דבריכן בשיחת הפיוס.... זה מאד עזר לי לשים דברים בפוקוס.

mother cat

New member
את מדהימה! אני מורידה בפנייך את הכובע

באמת. התרשמתי מאד ממך מכמה דברים:
1. היכולת לשמוע פה דעות ועיצות ולקחת מהן הרבה. זה לא מובן מאליו. רובינו כותבים פה ובגדול רוצים לשמוע כמה אנחנו נפלאים והצד השני טועה... לדעת לקחת עיצות זו תכונה נפלאה.
2. היכולת שלך לנהל שיחה כזו, וגם כשהיא קשה לא לוותר ולא לתת לצד השני לוותר.
3. הגמישות לעבוד איתו על הנושא עם השינויים שבאים וכנראה עוד יבואו.
&nbsp
אנ בטוחה שמאד לא קל לך - אז חיבוק גדול ממני וטפיחה על השכם.
בבקשה תשארי פה ותמשיכי לעדכן אותנו מה קורה...

רגשי1

New member
גם אני חושבת שאת מדהימה

כל ההתמודדות עם חתונה של הזוגי לא פשוטה בכלל, מה המקום שלך שם וכו', אבל החובות מאוד ברורים.
מה שהכי צרם לי הא שבעלך הלך לדון עם גרושתו מבלי ליידע אותך מראש, ויחד איתה החליט על הסכום שאתם תוציאו.
התעלית עצמך והתנצלת, בזמן שבכלל את היא זו שמגיעה לה התנצלות.
בעלך נשמע לך עצוב...מעניין איך את נשמעת לו.
אני חושבת שהוא זכה לאישה כמוך, ואני בטוחה שהתוספת של עוד מה אלפים היא לא ממש ה"אישו". אני גם בטוחה שאילו היה דן איתך בהשתתפות שלכם ולא מסכם זאת עם הגרושה זה היה מפריע לך פחות.
כל טוב

כל הכבוד לך

אני כבר בחרדה מבר המצווה של הזוגי בעוד שנה וחצי..חודרת יודעת שיהיה שמח......כנראה שפשוט אברח לחופשת מולדת כדי לא להיות בעין הסערה.....

kisslali

New member

את באמת כרטיס מפעל הפיס - אני בטוחה שאפילו כשהוא כועס הוא יודע את זה!

ללי

וואו! כל הכבוד. יש הרבה מה ללמוד ממך

הרבה חכמה ויכולת לראות את הצד השני גם כשהוא אומר דברים קשים ולא מוצדקים.
ענית לו בחכמה רבה.
אני בטוחה שבעוד שבועיים הדברים ייראו רגועים יותר.
ואגב...אחותי מתחתנת ואני שמחה לעדכן שגם בימינו כמו בימי, שמלה יש גם ב1000 שקל ובפחות ...אבל זה נושא שלרוב אפילו החתן עצמו יעשה בשכל אם לא יכנס למריבות לגביו, שלא לדבר על הוריו -מורכבים או לא

רק האהבה תנצח

דברת יפה , בלי התלהמות , בלי התנצחות ,ברוגע ובתבונה.
אבל מה שריגש אותי הוא חוט השני של האהבה הגדולה שלך לבעלך שנשזר בדברייך.
יש לך עמוד תווך גדול , חזק ויפה במערכת היחסים שלכם והוא יתמוך בבנין שלכם לעד.

מדהים איך כמה מילים טובות מאנשים שאתה אפילו לא מכיר...

גורמות לך להרגיש כ"כ הרבה יותר טוב.

תודה רבה רבה על הפרגון. גם לחלוק דברים טובים על מישהו שעוברים לך בראש זו גדולה.

אני לא מרגישה כמו התארים שכיניתם אותי, כמו שאמרתי עשיתי דרך מאד מאד ארוכה והרבה שטויות. ולומדים. אנחו באמת אוהבים ומכבדים ויש לנו זוגיות שלא רואים כל יום.
כשאני נזכרת במאבקי הכח הבלתי אפשריים ובלתי נגמרים שנכנסתי אליהם עם בנותיו. אוי. כל ההבדלים בתפיסות החינוכיות.
עשיתי הרבה הרבה שטוויות.
עזרתן לי מאד להסתכל על הדברים נכוחה.
הוא היה במצוקה. הוא עדיין.

אמרתי לו היום בשיחה נוספת, רגועה, שנראה לי שזו לא היא שלוחצת אותו, אלא בנוסף, יש בו משהו שמאד רוצה להעניק לבן שלו כמה שאפשר יותר ולכן הוא יצטרך לאפשר לי להיות קול ההגיון הפעם. הוא לא ענה אבל הקשיב.
בשיחה שעשיתי איתו אז היה הרבה ויתור.
בסוף הווא שאל אותי אם אני "אתנהג ככה " שוב. עניתי לו שאם הוא מתכוון לקנות דירה לילד אז בהחלט שכן.

נשב יחד על העלויות השבוע ונראה לאן זורמים מכאן.

ולמי שביקשה פירוט "טכני" הכאב שלי היה שקבענו סכום ושכנעו אותו שהסכום הזה לא מספיק, אז הוא קבע בלעדיי דברים חדשים. לכל זוג יש קווים אדומים ונורמות. הוא לא נפגש עם הגרושה שלו מעולם לשיחה. אז פתאום עשה זאת וסיפר לי 24 שעות אחרי? זה כאב לי.
ברור לי שהיה עליו לשבת איתה ויותר מזה - לדעתי הוא צריך לפגוש אותה יותר.
ולגבי המקום שלי בחתונה, זה דיון לשרשור שונה לגמרי.
תודה לך :)

ועדיין עשיתי את החישוב שהוא רוצה - יוצא כמעט 60000. אני אהיה חייבת להציב גבולות. ולא יהיה קל.

זה מצויין שיש בו משהו שרוצה להעניק לבן שלו...

לא חושבת, לנוכח התיאור שלך לגבי בעלך, שהוא ירצה / תוכלו להעניק לו 60,000 ש"ח
(אולי התכוונת ל- 6,000 לעומת הסכום עליו חשבתם קודם ? )...
אני גם לא חושבת שאתם משני צידי איזשהו מתרס ...
כדאי ,לדעתי, שתשבו ותראו כמה אתם יכולים לתת לזוג הצעיר.

בנוסף - אני לא חושבת שהסכום שאתם נותנים צריך לטמון בתוכו "חינוך" נוסח -
מי שלא משתכר די צורכו לא מתחתן וכו', אלא לראות עד היכן תוכלו לעזור.
(הכוונה - לא הייתי נרתעת מהרצון לכסות, למשל, את עלות החתונה, אבל כמובן
שצריך לקחת בחשבון את יכולותיכם בנדון ).

כמה כוחות נפש!

אני מודה שאת ואחרות כמוך נותנות לי תקוה שיום אחד אני גם אמצא את היכולת לטפל במצבים שכאלו באופן רגוע ושכלתני ולא "מהבטן".
היכולת שלך לנהל איתו שיחה רגועה, להסביר ולהקשיב וגם לבוא לקראתו - בעוד שבתוכך הכל הומה וגועש... כל הכבוד!!

אפשר פירוט "טכני"?

בעלך ישב עם הגרושה כדי לסכם כמה כל אחד מהם
יקצה לטובת הארוע ?
כי אם זה כך, נשמע לי הגיוני ונכון...
(או שדנו כמה כסף אתם תקצו לארוע? )

ולגבי הצדדים הפחות טכניים - בעלי נפגש מספר פעמים עם גרושתו,
כדי לשוחח על נושאים הקשורים לילדים. כמובן שזה הרגיש לי לא נעים
(וגם לו) אבל במקביל הרגיש לי נכון לעשות.

באותו מישור הרגיש לי מאוד לא נעים שלא הייתי בפוקוס, לצד בעלי, כאשר
בתו התחתנה, אבל גם הרגיש לי , במקביל, נכון לעשות (הבנתי שיש ילדים שמחליטים
לשים יותר בפוקוס את בני הזוג של הגרושים, אבל זאת היתה החלטה של
הבת, שכיבדתי.)

למעלה