בוקר טוב לדר' גבעוני

helenis

New member
בוקר טוב לדר' גבעוני

ברצוני לברך אותך על התפקיד החדש כאן.
בני בן השנתיים ושמונה מתלונן כל הזמן על כאבי בטן, יש לו נשירת שיער רצינית ו...הוא אוכל הרבה מלח ..
נערכו בדיקות דם ולא נתגלו ממצאים שמחייבים בדיקת נוספת. יש לציין שבינקותו הוא סבל מריפלוקס והיה מטופל של פרופ' וינוגרד ולמען האמת ...הטיפול בו כלל רק הוספת תחליף חלב - אינפמיל ar והפרופ' אמר שהריפלוקס יעבור עד גיל שנה - וזה אכן מה שקרה. שאלתי היא..האם ייתכן ויש קשר בין הדברים? מה יכולה להיות הסיבה לכאבי בטן? (יש לו יציאות קבועות) האם יכול להיות קשר בין כאבי בטן למחלת אסטמה שמתגלה מאוחר יותר? לשם מה הוא זקוק לכמויות כאלה של מלח? (ייתכן שבשל היותי בדיאטה נטולת מלח בשל לח"ד גבוה בהריונו?) אני ממש מתנצלת על השאלה הארוכה. המשך יומטוב

צהריים טובים

תודה על איחולי ההצלחה בתפקיד . תלונה על כאב בטן בגיל 3 שנים מחייבת בירור. אינני רואה כרגע קשר ישיר בין כאב הבטן, לנשירת שיער לאכילת מלח גדולה . הייתי שמח לדעת שבוצעו ליד בדיקות דם כולל מלחים בדם , סרולוגיה לצליאק , בדיקת שתן ותיפפקודי כיליה , כמו כן רמת אבץ, ברזל, בדם. רצון לאכול מלח יכול לנבוע גם מבעית איוזן מלחים בכיליה. נראה לי שעם הבדיקות הנל יש להתייעץ עם גסטרואנטרולוג באזור המגורים.

למעלה