בוקר טוב לחג שמח

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לחג שמח

זהו החג האחרון לעונת החגים...
החג הבא רק חנוכה שיגיע רק בתחילת דצמבר!!!
חודשיים מלאים של חול ועבודה ולימודים!!!
אז חג שמח לכולכם!!
 

יוליקה

Member
מנהל
אני מאד אוהבת צנוניות...

אבל לא הפספוסיות שמוכרים בסופרמרקט באריזות מתוצרת "כרמל"
בכפא הערבי הצמוד ליישובנו "צנדלה" מגדלים צנוניות וירקות...
הכפריים עומדים עם דוכנים לאורך הכביש מהכפר שלהם עד מעבר ג'למה...
צנוניות גדולות ויפות שנקטפו ישר מהשדה...
קניתי 3 חבילות יפייפיות... ב-12 ש"ח
 
הקפות שמחת תורה מחר , והשכונה בעוצר. באישור המשטרה ?

והנה מגיעות ההקפות של שמחת-תורה וכל איש הישר בעיניו יעשה.

בכל שנה ממררת משפחת הרב את החיים לאנשים כאשר מודיעים לאנשים לפנות את כלי הרכב מהחניה הציבורית, כאשר אין עוד חניות אחרות בסביבה לצורך אירוע ההקפות, שבמקום שהוא ייערך באיזו רחבה שלא תפריע, הוא נערך במרכז הצומת וחוסם את המעבר, וכך 3-4 שעות אף אחד לא יכול לעבור.
לא היה לי ספק שזה שקר שהם טוענים שיש אישור מהמשטרה ומהעיריה.

השנה החלטתי לבדוק.
1. במשרד הסיור במרחב איילון, לא מכירים אישור כזה, לעשות אירוע לניידת שתבדוק
2. ניידת סיור - אין אישור כזה
3. אתר עירית חולון - הקפות ברחבת המדיטק והקפות שניות בככר ויצמן. משמע- אין אישור.
4. ככר השבת - האירוע בחולון ברחבת המדיאטק. משמע שאין אישור.
בנוסף לכך, ע"פ משרד הסיור אף אחד לא יכול לאמר לרכב נכה לא לחנות במקום.

חרדים אלק, שקרנים סידרתיים.....

 
אפרופו כפרים ערביים

חזרנו הרגע מבקעה אל גרבייה, אכלנו שם ארוחת צהריים, לא נהנתי
 
אני אוכל במסעדת "אמארה" בצומת עין חרוד

בנוסף למנה הוא מניח 10-14 צלוחיות עם כל מיני סוגי "חמוצים" למינייהם, לדברי פאוזי אמו מכינה אותם (כולל סלט טורקי מדהים שאני לא יוצא בלי קופסה הביתה) ואחרי נסיונות של שנים רבות של אכילת קבב יבש ובלתי מתובל, אצלם אני מקבל קבב עסיסי באמת וטעים מאוד.
אגב, מי שרוצה קבב הכי אמיתי שיש ומתובל וטעים שיש, שייכנס למסעדה רומנית ויבקש "מיטיטיי", זה משהו בלתי נשכח.

פעם נהגנו אשתי ואני לבוא כל שבועיים למסעדת "אל באבור" באום-אל-פאחם (אם הפחמי) , אנחנו אוהבים, כצברים, מאוד אוכל ערבי.
אולם אחרי אירועי ההפגנות בהן נחסם הכביש ובמו אזני שמעתי את הצרחות מפי המונים:"אדבח אל יאהוד..." (לשחוט את היהודים") מפי ערבים אזרחי ישראל, לא נכנסנו אליהם יותר.
 

יוליקה

Member
מנהל
זה היה ב-2001

בכל השנה שבה בנינו את הבית בגן נר, היינו נכנסים בכל פעם לאל-באבור
באום-אל-פאחם... עד המהומות שציינת.
 
רק אגב

כולנו קוראים למקום "אל פאחם", אבל זה צריך להיות "צומת-אל-פאחם" כיוון שבמקום ישנם שני ישובים מצד אחד של הכביש מעוויה ומצד שני עין אברהים.
אל פאחם עצמה נמצאת כ-3 ק"מ משם מעבר לגבעות.

ואם כבר ואדי ערה-
הכפר בידה היה מקום ללא שם. בתקופה הבריטית החלו לבצע מפקד אוכלוסיה. בהגיע הפוקדים אל הכפר היו שם רק נשים כי הגברים היו בשדה. אחד הפוקדים בלבל את המח לאחת הנשים עד שנמאס לה ונתנה לו ביצה קשה (זה כדי שיסתום, כי עם ביצה קשה בפה אי אפשר לדבר) ואמרה לו "חוד בידה" (קח ביצה) ואז הוא כתב ששם הישוב "בידה".....

הכפר מוסמוס משוב בידי הוועדה לשמות שהחליטו שזה מוצמוצ.
פניותי לזיו ראש הועעדה איך אומר חצי בערבית, והוא ענה לי "נוצ" עניתי לו שהוא לא יודע ערבית, כי אף ערבי בארץ לא מדבר ערבית ספרותית, וחצי הוא נוס, ושם הכפר מוסמוס (השלט באנגלית היה נכון)
(מורי הדרך כבר הפכו את השלט לבדיחה, מראים למטיילים את השלט "מוצמוצ" ומספרים אגדה אמיתית שבכפר היה מספר גדול של חולים במצמצת העיניים ולכן קראו לכפר מוצמוצ...היום כבר אין כיוון שכולם קיבלו טיפות לעיניים וכך הבריאו.....)

אגב בנושא שמות ישנה יצירתיות שלילית לפי החשק.
למשל המושב יציץ , מופיע בשלטים yaziz בעוד שצריך להיות ytsits.
 
פעם הלכנו למסעדות ''מישו'' ביפו עם חברים

שזו מסעדה רומנית וראיתי יהודי דתי יושב ואוכל מטיטי, אמרתי לו שזה לא כשר ובכלל המסעדה כולה לא כשרה (אנחנו באנו בגלל החברים, שתינו שפריץ אכלנו חומוס) אז היהודי ענה לי כל ששמה שבשביל ה' בשביל ה' ומה שבשבילי זה בשבילי. חהחהחה
 
אוי ואבוי, הלכתם ל-"מישו מורדרו" (המלוכלך) ברחוב רזיאל ?

הייתי שם פעם אחת עם חבר כי הוא קמצן ולקח אותי לשם כי המקום זול.

אז מדובר במעבר מקורה בין שני בניינים שהוסיפו שתי קירות, המיטיטיי יבשים כמו הנגב וחסרי טעם, השולחנות מחצאי דלתות והציפוי שלהן משקים של חומרים רעילים.
את הכרוב חמוץ הם מוציאים מחבית קטנה שכתוב עליה שם של חומר כימי.
המטבח זעיר, ומורדארו מגיש

זה היה מטורף לגמרי, ובכל זאת אנשים לא מעטים באו לשם לאכול, לפליאתי.

אגב אוכל כשר, אני יודע שרבים לא אוכלים אוכל לא כשר למרות שהם לא דתיים, אבל היהודים חושבים שמאות מיליונים בעולם טועים, הם יודעים הכל.
ניסית פעם ?

בשבדיה בארוחת בוקר מגישים קוביות חזיר מטגנות ביוגורט (עבירה כפולה...
)
ואצלנו בבית שפק הוא פריט חובה במקרר.
אני לא יודע, אבל מי שלא צמחוני, זה קצת תמוה שהוא מדיר סוג מסויים של בשר.

ולא דיברתי על מאכלי ים, כי חוץ מדגים על הגריל לפעמים או טונה בקופסה, אני לא נוגע בהם אחרי שניסיתי למשל תמנון או שבלולים מטוגנים, זה היה טעים אבל קשה ללעיסה. כנ"ל לא התלהבתי משרימפס ודומיהם.



 
אתה צודק, נורא מלוכלך אצלו , נתן צלוחיות עם שום

בשביל להוסיף לקבב והצלוחיות היו שחורות מהידיים של האורחים, כמו שאמרתי התלוונו לחברים אגב לפני שנים הוא עבר לרחוב בוסטרוס שכבר גם שינה את שמו נדמה לי לרחוב רזיאל, הייתי שם פעם אחת ויחידה.
 
נכון, רחוב נג'יב בוסטרוס הפך לרחוב רזיאל

אגב המשך הרחוב שהיה נקרא אסכנדר עוואד על שם הערבי ששינה את שמו לאלכסנדר הווארד ובנה ברחוב רזיאל את מלון ירושלים ששמו נקרא בתחילה "הווארד שבלייה" (הווארד האביר) ובהמשך הוא ניהל שם את חברת הנסיעות "קוק" לטיולים בארץ ישראל.
חנות ליד היתה משרדו של מאיר דיזנגוף שהיה הסוכן של חברת קוק ועסק כסוכנות תיירות.
ערבים אוהדי ישראל ריססו את השלט בצבע כדי להעלים את העובדה שיהודי ניהל את החברה. השלט קיים במקומו ומי שישקיע בשיחזור שלו, יוכל לגלות את הכתוב.

אגב, רחוב רזיאל (שהוא חיבור של שני רחובות) עשיר בפרטים היסטוריים כולל בטחוניים ובראשיתו גם שלט חלוד של חברת הביטוח האיטלקית שזרח מפרחוני כרגע שמה... הסיור ברחוב הוא חצי יום סיור מרתק.
נזכרתי "טריאסט 1882"...
 
רחוב בוסטרוס נקרה על שם גנרל בוסטרוס.

גדלתי ביפו מימי ינקותי אז גרנו בעג'מי ליד בית ספר ערבי חאסן ערפה שמו, לימים נכרסה כל השכונה של רחוב שישים ובנו פארק מבית הספר שעדיין קיים ועד למסעדה הזקן והים, לאחר מכן עברנו לגור בשדרות ירושלם, גרנו מול הגלידה הבולגרית ''קוזו'' ומשם עברנו לגור ברמת גן עת אימי ילידת ברלין קיבלה פיצויים מהגרמנים.
 
אהבתי שמורה ליפו, תשמעו סיפור נחמד
.

לפני שנתיים עלה לי געגוע לבורקס ביפו, זה היה יום שבת בבוקר ואמרתי לבעלי בוא ניסע ליפו לאכול בורקס עם ביצה קשה, בעלי הסכים, הגענו לבורקס ג'ק בשדרות ירושלים ליד הכניסה לבלומפיל, ניגשתי למוכר ואמרתי לו שאני רוצה 2 בורקס תרד עם ביצה קשה, המוכר הרים את ראשו ואומר לי נכון שלמדת בבית סדפר הנגב ביפו, עמדתי שתולה במקום מגיל 16 אני כבר לא גרה ביפו ואני בעשור השמיני של חיי והוא זיהה אותי, ממש מדהים.

אגב ברגע שאנחנו בני 70 ויום אנחנו נכנסנו לעשור השמיני של חיינו, אותי זה ממש מפחיד, כי כבר לא נשאר הרבה זמן
 

shron17

New member
לניצת ,בעבר היינו אוכלים המון במסעדות בכול רחבי -הארץ,

מאז שגיליתי את המצב העגום בניקיון -המסעדות,(כולל גו'קים על קירות המטבח ובחדרי השירותים שלהם,) זה הפך להיות עבורינו ממש דוחה.
הבנו בדרך הקשה,כי אין בישול נקי יותר מאשר במטבח הנקי בבית.
&nbsp
 

יוליקה

Member
מנהל
על זה נאמר שפוליטיקה זה כמו מסעדה

זה ניראה יפה מבחוץ, עד שנכנסים למטבח....
 

נימה3

New member
סלט צנונית עם בצל מטוגן. מעדן

חלקי בשולחן החג אצל בתי הוא כבד עוף מטוגן עם בצל הוספתי קמצוץ סוכר חום וקצת ין אדום יצא נפלא.
חג שמח
 
למעלה