בצהל קוראים לזה : "דבקות במטרה". והפעם המטרה היא חיי ובריאות
מאבק ארוך שאני מנהל נגד אשתי בנושא העישון, אפילו ההודעה על מות 8000 איש בשנה מעישון, מהם 800 מעישון פסיבי - לא הועילו.
מה שהלך לקראתי שמאז ניתוח הסרטן היא לא יוצאת מהבית וכל מה שצריך אני עושה.
המאבק הצליח לי רק בזכות העקשנות, אזהרות , תלונות ואיומים.
ראשית, קניתי לה סיגריה אלקטרונית אבל לא הרעה עם נוזל אלא דגם מצויין שלא שורף את הטבק אלא רק מחמם אותו, הגודל של חצי סיגריה רגילה, לא מוציא עשן לא מפריע ולא מזיק לאף אחד.
בהתחלה היא סרבה, אולם אני לא קונה לה סיגריות והיא יכולה לרשום אותן כמה שתרצה ברשימת הקניות.
שנית, התקשרתי לכל בני המשפחה ילדים ונכדים ואחותה וגם לשכנים, שמי שיקנה לה סיגריות, ייחשב כמי שזומם לרצוח אותי בסרטן.
ואמנם בלית ברירה התחילה להשתמש בסיגריה האלקטרונית, גרמה נזק לשני מכשירים עד שאתמול הגיע טכנאי של החברה (חברת iqos שהיא חברת בת של פיליפ מוריס) והביא לה את המכשיר השלישי שהוא החדש ביותר שבו אין חלקים מתפרקים שאפשר לשבור או לקלקל . המכשיר הוא גם הסיגריה וגם המטען.
(ערך כל מכשיר כ-250 שקלים, פקט 10 קופסאות 300 שקל)
אפילו הטכנאי אמר לה שאמנם הסיגריה האלקטרונית היא פתרון מצויין אבל כדאי קצת להרגיע.
הבוקר אמרתי לה שהיא צריכה לאמר לי "תודה רבה". אמרה ושאלה למה? עניתי לה שתשים לב שכל התקפות השיעול המטורפות כל רבע שעה, הפסיקו לחלוטין !!!
וגם אני כבר לא נחנק מהעשן כי מה שיוצא מהסיגריה זה לא עשן אלא מעט אדים מחימום הטבק, כאשר המשתמש עצמו חש טיפה בטעם הניקוטין ברמה של בערך 1% מסיגריה רגילה.
אמרתי לה שהרווח של שנינו לא רק שלי.