חלמית - חובייזה
בתמונה אחת הפרי שכדי להיות שבע היית צריך לאכול לפחות מאתיים כאלו, בתמונה השניה קציצת ירק מעלי חובייזה-הפרי-שמן-מלח-פלפל.
בימי רעב בשנות החמישים את זה אכלנו-
בצהרים-
לפחות ארבע פעמים בשבוע קציצות חובייזה ולחם בלוטים מר מאוד, פעמיים היו ממליגה , וביום שבת מרק עוף עם עוף מכובס (גידלנו עופות וארנבות).
בוקר/ערב-
סלט ירקות שגידלנו בגינה , עין מביצה אחת, צנצנת קטנה של לבן (לבניה היתה הצנצנת הגדולה) תה ולחם עם מרגרינה חופשי.
בשבת היתה -
עוגת מאלאי (כמו ממליגה אבל קשוחה) ,
או לייקח (עוגת ספוג צהובה)
או קוזונק (עוגת רולדה בסיר פלא) .
ואם לא היה לזה כסף, אז חלה מתוקה בתפקיד של עוגה,
או שום דבר.....