בוקר טוב ליום חדש עם בשורות טובות.

הדסהש1

New member
בוקר טוב ליום חדש עם בשורות טובות.

בנתיים מקווה שיש עוד תקווה...לפי הידיעות בינואר יעלה שכר הבכירים
וחברי הכנסת ב 1000 שקל..היכן הצדק?

אלאורלי

New member
גאולה נוי ז''ל, יהי זכרה ברוך

מינהר

New member
כן, הדסה, קראתי בידיעות על עלייית שכר הבכירים.

נראה לך שח-כ או שר יוותר על תוספת, למרות שיש המלצה של ועדה להפסיק את העדכון האוטומטי? הם הרי "גוועים ברעב", כי צריכים להעביר כסף לאיי הבתולה או לאי ג'רסי.

emmy5

New member
בוקר טוב, עמיקם,תודה על ההסבר של אוצרות ים המלח

עמיקם10

New member
אם במפעלי ים המלח היו עובדים כמו בבנקים

היו מייצרים אולי חצי מהכמות השנתית. באנו לשלם את רשיון הרכב החדש לטסט השנתי. ב[בנק ה]דואר היו 40 איש לפנינו..דבר כזה עוד לא ראיתי-חשבתי שאולי כולם רוצים לשלם ללא עמלה - ארנונה ומים. הלכנו לבנק לאומי לשלם-היו בתור 3 אנשים אחת בילתה רבע שעה עם כספים מעסק..באשנב השני עברו שני אנשים והמחשב נפל-פעם שניה ובפעם השלשית הסתלקנו והלכנו לבנק הפועלים-שם חיכינו רבע שעה. מילא.יש מים בתמי 4. שהרי עבודת הפקידים היא הפסד לבנק. אגב- לידנו יש בנק אוצר החייל-בלי אנשים בכלל אבל אין לי שם חשבון-אז אולי אפתח. נחזור לבנק הפועלים שם יש חשבון אישי לבעלי גולדמסטר. יתר האשנבים זה ל'עמך'. ה'עמך' הם אלה שביבי מסדר אותם ולפי איך שהם נראים, זו לא בעיה. אני אמרתי-הייתי עם אשתי שפעם היתה נורא יפה-והבאתי תמונה - אז העמםך זה אלה שלא גומרים את החודש. או בקיצור העניים, שאני לא יודע מה יש להם בכלל לעשות באיזשהו בנק כלשהוא כי אם אין להם הרי כסף - הבגדים שלהם והצורה שלהם והמקל הליכה. שלא נדע.אולי גם אני נראה כזה.בגיל 76.
ואסיים על נושא התורים-בבריה"מ מה שהיה זה תורים לכל דבר. וזה מה שיש כאן. אחרי זה היא התמוטטה. ואנחנו בתוך מצב כזה. בראשון אני מרגיש וזו הרגשה חדשה מהיום- שאני בעיר זרה. כמו בחו"ל כי בערד זה היה אחרת. בראשון 450 אלף איש שזה יותר מדי וחלק[בכל המדינה] לא משתתפים ולא מסוגלים להשתתף במשחק החיים. אז יאיר לפיד פשוט טועה שהוא חושב שתהיה נשיאה בנטל. זה לא שהם לא רוצים. הם לא מסוגלים ולכן עושים דבר אחר. כמו ללמוד תורה שאף אחד לא צריך את זה.
ההבדל בינינו לרוסיה-שם גם לא כולם נשאו בנטל וזה לא רק צבא- זה בהכל. כולל השכר מינימום שהוא כשמו כן הוא. שם הממשלה שלטה על הכל וכאן שולטים גם הטייקונים וגם הממשלה- לשמל מעלה לעצמה את המשכורת..באופן אוטומטי. בוקר טוב.

מינהר

New member
היי עמיקם, הכל נכון בעניין התורים לעמך.

גם אצלנו בדואר יש תורים. אז לוקחים מספר, והולכים לעשות קצת קניות בינתיים בסופר ליד.
בבנק הפועלים ללקוחות פרטיים אין אצלנו תור במיוחד.
לי אישית לא מפריע התור, כי בינתיים אני מקבלת שיחות בעניין עבודה, וגם מוצאת בתור לקוחות מהעבר או לעתיד. לי טוב להתחכך בקהילה.
טוב לשמוע שבים המלח עבדו כמו שצריך.
בנק איגוד- עד לפני מספר חודשים הייתי מבקשת לעשות העברות לקוריאה במייל בצרוף מסמך וורד. עכשיו הם רוצים שאתיצב בסניף או- אשלח פקס. אני לא מסתדרת עם תוכנת הפקס החדשה. היה וינפקס בעבר נוח מאוד, משום מה בוטל.

הדסהש1

New member
התורים בדואר הם משהו נורא,

אמרו שיהיה שיפורים לאחר השביתה שהיתה, נראה מתי זה יתבצע
אצלינו יש סניף אחד במרכז העיר וסניף קטן בקניון, כך שהעומס
הוא גדול, לפעמים כדי לקנות מעטפות מבוילות עומדים זמן רב
כי לרב המכונה האוטומטית לא פועלת,

עמיקם10

New member
פקס אני שולח דרך FREEFAX ומקבל אישור

היה לי סורק ב-200 שקל מברצלונה שזרקתי. מצלם בנייד ושולח. מסמכים מצלם בחנות הסמוכה ושולח.
היום שילמתי את הטסט-כאמור-רק במקום ה-3. ה'עמך' זה רוב האוכלוסיה כי חבר שלי הסביר לי שאנחנו בתשעיון-אחד מתחת לעשירון העליון. אני לא אפרט..אבל הגעתי הרבה מעל למליון הראשון. ולכל הילדים שלי יש בתים-כי זה החינוך שאני נתתי להם ומזה מתחיל הכל.
-----------------------
לו נשארנו בקיבוץ- שם בכלל אין תורים- ואין לקוחות ואין בעיות חנייה. וכולה מאות אנשים ולא אלפים[כי כולם עזבו] היה לי שם עוד בית במקום זה בערד. וגם אחריות של הקיבוץ למשהו.כולל בית אבות בהשגחתה של דליה. אם זה מעניין מישהו אז יש סיפור של מישהו על זה בעילום שם- ובעילום שם הקיבוץ- שיום אחד הודיעו לו שהוא חסר כל גרוש. זה באתר סיפורי הקיבוצים. אין כמו קיבוץ. לצערי רציתי לנסות מקום אחר בהחלטה שאז היתה בלתי נמנעת. ולא רק אני לא אוהב את ראשון כי אחרי שחיים בערד זו עיר שחוץ מגן העיר הנהדר אין בה שום יתרון רק שהיא קרובה לתל אביב..אז אולי כדאי לי לעבור לתל אביב.זהו גן העיר בראשון לציון

עמיקם, למה תלון על ראשון??

אני גרה פה כבר 33 שנים, ראשון מאוד התפחה, היום יש בה הכל, פעם הייתי נוסעת כל שבוע לתל-אביב, כי היו דברי שלא השגתי אותם בראשון , בהתחלה שהגענו לראשון , גם התחבורה לעיר לא היתה כל כך מסודרת כמו היום, אני מאוד מרוצים מראשון ! אוהבת את העיר הזאת,

עמיקם10

New member
את השיחה הזו כבר ניהלנו פעם.כמה שאני גר כאן יותר נהיה יותר

חוץ מענייני בריאות בקופ"ח שעל ידך-לאה-שזה במקום לנסוע לבאר שבע-מערד- ושהילדים שלי גרים בגוש דן- ולא צריך לחזור מהביקורים אצלם לערד- לקנטון של הבדואים- ולמחרת להיות עייפים..עוד יום מהנסיעות- של 350 ק"מ ושכשהיינו צעירים זה היה קלי קלות. אין כאן שום דבר שטוב לי. רק שהבת שלי גרה כאן. כי לי לנסוע - צפוף. לחנות אין מקום. זה אפילו לא בעיה של כסף. חוץ מגן העיר של ראשון המקום היחיד היפה בראשון ומאידך צומת רושטילד -הרצל- הצומת הכי מגעילה בישראל. וליד מועצת הפועלים יש איזה גינה קטנה בצומת הכי סואנת במושבה לשעבר- שהצליחו להרוס אותה. כנראה האחים גינדי- וכעת ממשיכים עם התמ"א 38 להרוס את חיי התושבים עם אתרי בנין. אז מה את אוהבת כאן שיש קניונים..ואפשר לקנות מה שרוצים? בתל אביב יש יותר.
אפילו במדבר בערד יש יותר גינות וגינון. שלשה קניונים יש שם. ו-4 סופרים-זה לא קנה מידה.
והאויר בערד זה חצי עבודה. הרחובות רחבים. ואין תנועה כזו. כאן מגעיל ברמות. לילה טוב.

מינהר

New member
עמיקם, יש ערים יותר צפופות, בארץ ובעולם, מראשון.

אני בטוחה, שתמצא בעיר עוד פינות חמד, אם תטייל. אני לא מכירה את ראשון. אבל כשאני נוסעת ברחובות השקטים בסביבות הרחוב הראשי- העיר נראית נחמד. את השכונות הממש חדשות כולל שכונות וילות, אינני מכירה.
אפשר לקבל איזו תמונה יפה מראשון? או אתה כמו הגששים- טבריה, למה את לא תל אביב?

עמיקם, אם העיר כל כך מגעילה אותך

למה אתה לא מבקש מבתך לעבור לעיר אחרת פחות מגעילה? לא יודעת איפה אתה גר - אני גרה במערב העיר ויפה ומרווח ונעים ונחמד כאן. אבל אם רע לך - למה אתה נמצא פה בכלל? . כנראה שאתה גר בחור רציני, ואני בטוחה שיש חורים כאלה גם בערד המהוללה שלך. בסביבה שלי יש גינון נהדר ושדרות רבות, במרכז העיר נעשים ניסיונות רבים לשנות את פני העיר. כל הזמן עובדים כאן. כדי לתקן דברים שנבנו אפילו לפני מאה שנה.
אבל אם לא מוצא חן בעיניך - תסתלק מפה ונגמר! יש פה ראשוניות וזה פוגע מאוד כשאתה מדבר כך. ובינינו - לא הייתי אומרת דברים מכוערים כאלה על אף עיר. בכל מקום יש יתרונות וחסרונות. אתה כנראה רואה רק את הרע. מרחמת עליך.

עמיקם10

New member
לא מדובר על מערב העיר אלא על המושבה שהרסו.

בערד יש שכונה אחת הראשונה שניסו לשפץ ולא יצא.הטיח נופל כי לקחו קבלן שלא יודע. בעיר עצמה מראש היה הכל רחב. כעת זה מה שאומרים שנוהרים הדתיים והורסים את הכל.ויש מסביב פזורה שהיא בכלל מסיפור אחר. אבל לא ערד עומדת כאן לדיון-אלא צומת מכוערת ליד גן העיר. הרצל-רוטשילד. ובכלל מרכז העיר הישנה שמייצג של ראשון.בשכונות זה לא ככה וברחוב שלי שקט ומוצל צפוף אבל נסבל. אבל כשאני יוצא כבר שנתיים וחצי לז'בוטינסקי-הרצל-רוטשילד הכל שם חנויות ולא נקי. וחנייה כפולה. וכל מה שיכול להפריע -מפריע. עומדים ברמזור של מעבר חצייה חמש דקות. כי אין גל ירוק ואז כשנוסעים צריך לעצור בכל רמזור. ואני כבר לא אורח לרגע.

tsaa53

New member
עמיקם10 "כאן מגעיל ברמות"

הציטוט שלך "כאן מגעיל ברמות" על העיר שבה אתה גר ובמידה רבה מארחת אותך
למגורים.....ממש לא אינטליגנטי להתבטא כך.
אני מתגוררת בעיר הזאת למעלה - 50 שנים,
ונכון פעם היא הייתה מושבה ירוקה וחמודה, אך מה לעשות, היא נמצאת במרכז הארץ
והמון נוהרים לכאן לגור כאן. י
ש בה המון מן החיוב, ואפשר להסתכל על כך מנקודה הזאת.
הנה אתר של העירייה תטייל בו ותתרשם מה העירייה עושה למען התושב.[URL]http://www.rishonlezion.muni.il/hinuch/Pages/default.aspx[/URL]

בקר טוב, טסה , אני בדעתך , אני הגעתי

לפה מחולון, אבל פה הרבה יותר נעים וטוב ונוח לי,
עמיקם, למרות שיש באזורי המרכז בעיה עם החניה, אנחנו תמיד מוצאים חניה, אם מחפשים גם מוצאים, יש גם חניונים ששם תמיד יש חניה, רק שזה עולה קצת כסף, אוטובוס של קו 5 לוקח אותך לכל מקום בעיר, עם כרטיס אחד של רב קווי אתה יכול לנסוע כל היום לכל מקום, בכל הארץ בערים הגדולות , יש בעיה עם חניה , לא רק בראשון!
אני מצטערת שאתה לא רואה את כל הטוב שיש פה !

עמיקם, אתה נשמע מריר מאוד. כמו

שאומרים - בעיה שלך. כפי שכתבתי למעלה - תבקש מהילדים לעבור לעיר אחרת. או תשנה את מקום המגורים שלך בתוך העיר. אבל שום דבר כאן לא מגעיל ברמות, חוץ מהכתיבה שלך.

עמיקם10

New member
זה שהמון נהרו אליה זה מה שגרם. תנהרי לערד ותראי..

או שההמונים של ראשון דיללו את האויר שאת נושמת ואת לא מבחינה בין מצב לבין הגורמים למצב. אצלנו בקבוץ דיברו לא כמו שראש הממשלה-מדבר אלא ישר לפרצוף. ולכן...העיר גם היום כמו אתמול ושלשום מגעילה כי אין בה שום דבר יפה חוץ מגן העיר. היית בודאי בפאריס ברומא בלונדון ואני לא אומר ניס או ברצלונה כי שם זה ערי נמל וחוף כמו חיפה. בראשון אין שדרת רחוב. כאילו שאין אדריכלים וגנני רחוב- גן אחד וזהו. כעת ראש העיר מביא אדריכלים. העיר מלוכלכת. יום אחד ניקו את הרחוב שלנו ופתאום מתברר שנקי ואפשר אחרת. יען כי ההמונים שנהרו לדברייך לראשון והרסו אותה מהמושבה הראשונה בארץ- הם שזורקים לרחוב וברחוב.
אז תנהרי לערד..אולי תראי גם קיבוץ..וגם הגדולים בקיבוצים מטופחים.
אתן דוגמאות: אספלט אספלט ואספלט ומכוניות ובתים מרובעים ומכוערים בבניה של שנות ה-70 וה-80. זה מה שרואים כשהולכים וכשנוסעים. נהרו לעיר אז צריך לבנות בתים כאלה. ? אז איך כעת בונים אחרת.תראי את רמת שקמה. תראי בנחלת יהודה את הבניה החדשה. רדפו כאן פעם אחרי הכסף..לקבלנים. בחסות של ראש העיר. אחרת אין לזה הסבר. אני כנראה אגור כאן ואמשיך לכתוב לעירייה. שיעשו חניונים במגדל ולא רק קניונים. שעזריאלי יעשה חניון שלא שייך לקניון. ולא רק הוא גם זה שזכה במכרז ל'יקב' שיבנה חניון לטובת התושבים.מחוץ ליקב ברווחים שלו.

למעלה