בוקר טוב ליום חדש

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב ליום חדש

מעניין אותי לשמוע מה דעתכם על מס ביטוח לאומי לעקרות הבית?

הטענה של האוצר היא שאם עקרות הבית ישלמו ביטוח לאומי ומס בריאות
זה יקנה להם בעוד +- 30 שנה קצבת זקנה כאילו עבדו כל חייהם...

כלומר כ-2200 ש"ח לחודש במקום כ-1600...

אני לא חזקה בחשבון אבל ניראה לי שהסכום שישלמו כל חייהן גבןה בהרבה
מההפרש...

אז מה אתם חושבים?

הדסהש1

New member
אני לא מבינה בתיקצוב וחשבון

לא נראה לי שעקרת בית צריכה לשלם
ביטוח לאומי.אם בעלה עובד הוא משלם
למענה.כך אני חושבת....

עקרת בית שלא מרוויחה

כסף לא צריכה לשלם. שיקחו יותר מהעשירון העליון. יש נשים שנשארו בבית מאחר שאין באפשרותן לכסות את מחיר המטפלת והמעון. אז הן צריכות לשלם? בשוודיה משלמים להן משכורת... ואתמול התייחסו אליהן בטלביזיה של המדינה הנאורה שלנו כאל "נשים שאינן עובדות".

עמיקם10

New member
עבודת נשים.שנינו עובדים מהיום הראשון

שעזבנו את הקיבוץ.עם שניים ןאחרי זה שלשה ילדים]. לפעמים חצי משרה,ולפעמים משרה שלמה .יוצא שאשה שאינה יוצאת לעבודה אין לה הרבה מה לעשות מלבד לטפל במשק הבית אחרי שהילדים יוצאים לבית הספר. אשתי עשתה הכל כשעבדה ועזרתי לה כמיטב יכולתי. ומי שלא עוזר בבית מגיע לו. מה ? כשאשה לא יוצאת לעבודה- חסר חלק מההכנסה.
עם המשכנתא בהתחלה היה ברור ששנינו עובדים. אבל היא המשיכה לעבוד עד הפנסיה.לגבי ביטוח לאומי מהיכן בדיוק אשה שלא עובדת יכולה לקחת..יוצא שהבעל ישלם יותר. באוצר תמיד ממציאים מאיפה לקחת. היה מצב בעבר שלא היה כדאי לי לעבוד שעות נוספות כי הכל הלך למס. וזה מראה שאין רחמים. וכמו היום אין עם מי לדבר.
רואים שהממשלה חוששת מהמשקיעים והטייקונים כי היא מפחדת לקחת מאלה שמצאו גז..כאילו זה שלהם. פוחדת מהעובדים בנמל אשדוד. ומעובדי חברת חשמל. ומהחרדים שאינם מתגייסים.
נגד זה היתה המחאה ונגד מחירי הדירות. ולא עשו כלום. ויש ממשלה בכל זאת. כי עם ישראל לא מפגין מספיק.

י מ י ת 2

New member
הסתובבתי הבקר לחפש שמלה ליום יום

כל השמלות הן בלי שרוול, כי זו המודה עכשיו. שאלתי בקרייזי ליין. אתם מזמינים אותי וי אי פי לבא מהר מבצעים 50% אבל אתם לא מציעים משהו שעשוי להתאים לנשים מבוגרות לא כל אחת יכולה ללבוש בלי שרוול. אמרו לי את צודקת. יצאתי צודקת בידים ריקות .
באתי הביתה נכנסתי לכלבו שלנו קניתי חצי אבטיח. אמרה לי החברה בכלבו איך תסחבי זה כבד. עמדה שם אחת מבנות הקיבוץ נערה חמודה אמרה לי את רוצה שאקח לך את האבטיח הביתה? נו, מה לומר. זה נוער! אפילו הכניסה אותו למקרר.

הזכרת לי

כאשר קיבלתי את דרגת ה-רנ"ג שרק וותיקים מאוד מקבלים אותה, ביקשתי ממטה ארצי לרדת בחזרה לדרגת רס"ב, כיוון שהתברר לי כי עברתי איזו מדרגה שבה אני משלם יותר מיסים (ממשכורת של עובד מדינה שילמתי 52% מיסים) ולמעשה בנטו הפסדתי 600 שקלים כל חודש.
אחרי שהסיפור הסתובב בין המטה הארצי למשרד המשטרה ומשרד האוצר, שינו את מדרגת המס, והחזירו לי את הכסף.
המצחיק היה שרס"ר מרוויח משכורת יותר מ-פקד (כמו סרן בצהל), אבל יש בזה כמובן צדק, כיוון שהרס"רים הם אנשי מקצוע ומגיע להם שכר לפי ערכם, ולכן פקדים צעירים מן הדין שירוויחו פחות מרס"ר ותיק ומקצועי.

למעלה