בוקר טוב ליום ראשון מבורך.

אפרת10511

New member
בוקר טוב ליום ראשון מבורך.

סוף שבוע סוער במיוחד גבה שני קורבנות שטבעו למוות
במעלית מוצפת בביתם, מוות אכזרי וקשה.
ארוע של ירידת כמויות מים גדולה בזמן קצר שהביא לשטפונות והצפות קשים.
כמה התפללנו לגשם שיבוא והנה הנורא מכל קרה.
ובימי חורף קר שכזה מייד עולה המחשבה על אותם קשישים
בודדים הכלואים בביתם הקר והדולף, באותם חסרי בית
המשוטטים ברחובות, אותם ניצולי שואה שאיבדו מזמן את
אמונם בכל ההבטחות שניתנו להם כשכל בקשתם היא לסיים את
חייהם בכבוד...
על אותם ילדים רעבים שמתעוררים לאין...
שקר להם, שידם של ההורים אינה משגת כדי להלבישם כראוי,להעניק
להם את מחסורם...
ומה מבשרות הכותרות הבוקר?
עניינן הוא
נושא החסינות של נתניהו, יקבל או לא.ימשיך לאחוז בקרנות
המזבח ויכניע ברגל גסה כל נסיון או התנגדות לו.
עריצות של ממש.
מאחלת לכולנו שיהיה זה שבוע מביא בשורה, שבוע שנרגיש בו
התקדמות, השגים, זקיפות קומה וחיוך רחב שיעטר את פנינו.
בוקר טוב והמשך יום נפלא לכולנו

ראובן

אמירתו של ראובן לאביו כאילו הוא מוכן להקריב את בניו. היא אמירה סמלית כדי לומר ששלום בנימין חשוב לו לא פחות משלום בניו.

galmintz

New member
בתחילה אתה אומר "לא לא מצאתי בפרשה הבטחה כזאת"

לאחר מכן אתה מאשר אותה אבל נותן לה פירוש משלך?
זה נחמד, אבל מה שכתוב כתוב בעברית פשוטה, לטעמי
הטענה שהעלה גיורא במקומה!

אדזה 900

New member
חדשות היום

אי אפשר לעבור על סדר היום ולא להתייחס לאסון הנורא שקרה לזוג צעיר עקב השטפונות,וזה בכלל לא משנה מי אשם,אולי מתכנון לקוי ועד איתני הטבע שמראים לנו עד כמה אנחנו חסרי אונים מולו,בא מבול של רגע ומקפח חיי אדם,ככה סתם ללא התראה מוקדמת ואולי בכל זאת צריך להיזהר יותר ולחשוב צעד אחד קדימה בכל תחומי החיים,אף אחד לא מעוניין שיטיפו לו מוסר או הזהרות,כשאתה מזהיר מישהו אתה נתפס כפחדן ואחד שכל הזמן חושש ודואג והתשובה להערותיך תמיד תדגיש ביתר שאת שאתה סתם מקשקש. והתשובה-הכל בסדר-ולך תתווכח הרי זה לא יעזור.זה מזכיר לי סיפור על חבר חדש שמגיע למנזר שתקנים שם מרשים לו להשתמש רק בשתי מילים במשך כל עשר שנים,בפעם הראשונה הוא אומר לאב המנזר השמיכות מגרדות,פעם שנייה -האוכל חרה,בשלישית הוא מודיע אני פורש,אב המנזר מתנפל עליו -לא מפתיע-מאז שאתה כאן לא עשית כלום חוץ מלהתלונן.אז זהו חברה נתפלל שהחורף הזה ייגמר במהרה וללא הפתעות נוספות,והעיקר שנחשוב רק על דברים טובים ויפים.

yaely2

New member
מנהל
פרשת וייגש

ערב טוב,
אפרת חביבה כול מה שכתבת אמת, אך אנו ה"עמך" לא יכולים לשנות רק לתרום אם יש גוף שאוסף. דבר שני לא פחות חשוב להמשיך להנות כי להועיל אנו לא יכולים ופתיל חיינו קצר. לדעתי יום שעובר ללא הנאה חלקית לפחות, הוא יום מבוזבז.
אותו דבר אני אומרת לאדזה, אנו מצווים על החיים וגם אם כואב הדבר ממשיכים.
ליצחק לגבי פרשת וייגש. וגישתו של גל מינץ. יצחק מעביר לנו את פרשת השבוע יותר מעשור וקאין עוררין על ידיעותיו. קורה שלרגע אדם שכח קטע וזה כנראה מה שקרה ליצחק. אני מסכימה עם יצחק שזה רק היה דיבור סרק. ולמה? כי גם האימא הפולניה אומרת לילד "אם לא תאכל אני אמות" והאימא המרוקאית אומרת "אם לא תאכל אני אהרוג אותך" הנה גם פה דיבורי סרק.
ערב טוב ולילה טוב לכולם והעיקר איפה שייקה?

galmintz

New member
ידיעות לחוד ופרשנות לחוד זה ההבדל הגדול

אם נצרכת לביטויים אומללים של אמא זאת או אחרת לפירוש
סיפור תנכי זה זילות של הסיפור התנכי. פספסת את הרעיון
או כמו שנאמר בתנך באת לברך ויצאת מקללת.
כל טוב

שי1951

Member
ערב טוב
(אחרי יום קר)

לאפרת, לאדזה, ליעלי, ליצחק ולגל מינץ:
על מה שכתבתם.

מצרף שלושה קבצים - לשיפור מצב הרוח.

ערב טוב
וחמים
לכולם

tamarsharoni

New member
הייתי בפריס וגם ברומא , ראיתי את שבעת פלאי תבל....סתאאאאאאאם

הייתי חודש ימים אצל ביתי ומשפחתה ביוהנסבורג , דרום אפריקה . עיר ירוקה בצורה מדהימה . כעת החופש הגדול , קיץ , חם אבל יורדים גשמים . היו כ10 ימי גשם מתוך החודש . מה זה גשם מבול , אבל לא קר , מסתובבים בבית בשרוול קצר .את ימי המעצר [בגלל הגשמים ] העברנו באפיית עוגות ועוגיות עם הנכדה בת ה9.45 , ובמשחקי מנקלה , רמי וטאקי , וכאן המקום להודות למשתפרת שהמליצה לי לקנות לילדים טאקי, זה היה פגיעה בול , תודה !

tamarsharoni

New member
באמת חבל , אבל יש סיבה .

יש שם, ובעיקר ביוה....בורג הרבה אלימות . בעיקר גניבת תיקים וטלפונים . בקושי רואים אנשים מסתובבים ברחובות. גם שהבת לוקחת את הילדים לחברים, זה בעיקר ברכב גם כשהמרחק 400 מטר . אם במקרה האוטו במוסך , הולכים רגלי אבל בלי טלפון או תיק .
האוטו חונה בתוך המתחם של הבית , יש חומת בלוקים סביב כל בית פרטי, ושער חשמלי . מעל החומה יש גדר חשמלית , וכל משפחה מחוברת לאזעקה, במדה ומשהוא פורץ למתחם הפרטי בלי אישור האזעקה מופעלת והסיור של "משטרה הפרטית" מתקשרת לשאול אם יש פריצה .לא יודעת איך החברות האלו נקראות במרכז , בבאר שבע יש את "ארזי" שהם מסתובבים כל לילה סביב הבתים שמקושרים אליהם .

למעלה