בוקר טוב ליום שאחרי

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב ליום שאחרי

היה טוב וטוב שהיה...
ארוך, מתיש,אך משביע מאד... כל זוג אורחים הביא מעדן...
והיה בשפע לכל הטעמים ...
הילדים כרגיל גנבו את ההצגה וזה היה כיף...
בענין הפקקים:
כיון שנסענו לכיוון דרום הדרך היתה פנויה ברובה,
עד שהגענו לכביש 5 לכיוון רמת השרון שאז זה הפך לצוואר בקבוק
אבל הוויז כיון אותנו דרך קיצור שעוקף את הפקקים...
בדרך חזרה, עשינו את הדרך בשעה!!

מינהר

New member
אורית, בעניין געפילטע פיש וטעם של אנשים--

קשה לצאת ידי חובת כולם. הפסקתי להזמין אנשים עם שגעונות בעניני אוכל. אחד לא אוכל קטניות, כרובית ועוד כמה. אחת לא אוכלת סלט שיש בו מלפפונים. הכנתי לה סלט כרוב גזר, והיא לא נגעה בו בגלל המיונז . אני לא מסעדה, וגם לא הכי בריאה. אז אני מארחת רק את הבנים שלי, שאין להם שגעונות בעניני אוכל, או את אחי וגיסתי. יש לי בת דוד שלא אוכלת בצל בשום צורה. ואצלי כל תבשיל כמעט מבוסס על בצל מאודה. אז אני מזמינה אותה אולי פעם בחמש שנים.

oritta17

New member
במקרה כזה זה אכן לא פשוט, ואת בהחלט צודקת.

כשהייתי מוזמנת לחג עם הילדים כשהיו קטנים ,
הייתי מביאה איתי ,לכול ילד מנה שהוא מעדיף ,
בכדי לא להטריח את המארחת.
בהחלט אין צורך להפיל על המארחת משימות מיותרות.
&nbsp

אנחנו נסענו לצור יצחק מקרית אונו

לא היו בכלל פקקים תוך חצי שעה הגענו ולא דרך כביש 6 מכיוון שאז עוברים דרך כפרים ערביים ואני פחדנית, היה ליל סדר יפה עשיר במאכלים, היינו 20 מבוגרים, חזרנו הביתה היה כבר אחרי חצות וגם לא היו פקקים, לא נסענו עם הוויז.

העיתונים של החג משעממים, המון דפים של פרסומות העיתון כבד אבל התוכן דל, קראתי את הכתבה על גלי עטרי בידיעות אחרונות, לא היה שום חידוש ושום רכילות מעניינת, כנ''ל גם בישראל היום, ממש עיתונים משעממים, גם הטלוויזיה עם תוכניות חוזרות ומשעממות, אז הולכת להשתעמם לי ולכם חג שמח.

יוליקה

Member
מנהל
איפה עוברים בכפרים ערביים בכביש 6??

אז גם כביש 65 ואדי ערה בין חדרה לעפולה יש מלא כפרים ערביים...
ואם לעקוף אותו אז עוברים בפורדיס שהוא גם כפר ערבי...
ומה עם רמלה ולוד??
בענין גלי עטרי, האם מגלים מה מקור הסכסוך שלה עם חלב ודבש?

קלקיליה וטול כרם הם 2 ערים ערביות

הצמודות לכביש 6, ואם אני לא חייבת לעבור שם אני לא אעבור שם, בצבא שירתתי בהאחזות מי עמי שבוודי ערה והייתי עולה על טרמפים של דרי המקום הערביים ולא פחדתי, הזמנים השתנו והיום אם אני רואה ערבים בטיסה אני רועדת כמו עלה עדיף, כל אחד והשריטה שלו.

לגבי גלי עטרי, כן ,כתוב מה קרה לה עם הלהקה, הם לא אהבו אותה בלהקה והחליפו אותה. בלאה לופטין, הם לא אמרו לה את זה , היא שמעה את זה באמצעי התקשורת ונשארה מאוד פגועה מזה.

יוליקה

Member
מנהל
קלקיליה וטולכרם סמוכות לכביש 6?

איפה??
אני נוסעת 15 שנה בכביש 6 ולא ראיתי כלום...
גם קלננסאוה באקה אל גרבייה טירה וטייבה סמוכות לכביש...
אילו הכביש היה עובר בתוך הכפרים מילא... אבל בגלל סמיכות??
האם בכל מהלך קיום הכביש היה איזשהו אירוע מקלקיליה או טול כרם??
גם לכוכב יאיר אינך נוסעת בכביש 6??

אם אני לא חייבת אני לא נוסעת בכביש 6

תיכנסי לאינטרנט ותקראי איזה כפרים ערביים סמוכים לכביש 6, מותר לי לפחד.

מינהר

New member
אכן, ניצת, כביש 6 צמוד לקו התפר,

ויש לאורכו הרבה כפרים ערבים. אני לא מעודכנת עד כמה זורקים שם אבנים, כמו בואדי ערה, או אם יש מהומות אחרות.

לגבי שמו של הכפר הוא "פאראדיס".

שלטים רבים מאוד בארץ, מאות, כתובות בהם שטויות ושום קשר לעובדות.

למשל, לכפר מוסמוס יש שלט "מוצמוץ", שאלתי פעם מומחה: "אז איך אומרים חצי בערבית, נוץ?" לא ענה.
לישוב יציץ כתוב באנגלית "יזיז"...
השם פאראדיס הוא ערבי (ולא פורודיס שהחליט לכתוב איזה כותב שלטים וכולם העתיקו ממנו.) .
גם מצודת כח (לזכר 28 הבחורים שנהרגו במלחמת השחרור בעת הכיבוש שלו) החליטו לשנות ל-"מצודת ישע" על שם הכפר הסמוך לשעבר שהיה עויין ביותר ורצח יהודים רבים.....
וכנראה שהסערה שחוללתי ואנשים שכתבו לוועדת השמות, הם חזרו בהם, אבל עדיין ניתן לראות שלטים עם שני השמות.

מהו מקור השם של פאראדיס ?
בדיוק המקור כמו ה-"הרודיון" מדרום לירושלים - על שם הורדוס.

דוד המלך המציא את הקביעה שחיילים קרביים יקבלו שכר גבוה יותר מחיילים אחרים (בקרב על ערערה שבנגב)
הורדוס המציא את הפנסיה.
כיוון שהחיילים גויסו מרצון (או בכח כמו במצרים) וכך היו גדודים שמורכבים מאנשים מאותו הכפר או קבוצת כפרים.

הורדוס החליט לתת לאנשים תמריץ, ואמר שמי שיחיה 25 שנה בצבא שלו, ישתחרר עם כל היחידה, כאשר חייל מקבל מענק שחרור 400 דרכמות (זה היה סכום נכבד) ומפקד הגדוד 800 דרכמות.

כיוון שלא היתה להם סיבה לחזור לכפריהם באיטליה אחרי 25 שנה , וחלק מהם התחתנו עם נשים מקומיות, החליט לתת להם בנוסף למענק גם שטחים במקום משכורת, וכך יבנו כפרים של גימלאים כאשר מפקד הגדוד יהיה ראש הכפר.

החשבון היה שהלוחמים הללו במקרה של פרוץ קרבות, יוכלו להיות חיל מילואים בשעת חירום.
מאותה סיבה ערכו הטורקים "זיארות" (מסיבות) במקומות קדושים או מקומות שהמציאו שהם קדושים (כמו נבי רובין שהוא בכלל קברו של מפקד עזה) וכך לאורך מישור החוף היו להם אנשים למקרה שהאוייב ירצה לפרוץ לארץ באביב.

אין ראיות לכפרים רבים שהקים הורדוס לגימלאים, פרט ל=
1. הכפר פאראדיס שהיום כמדומני מוכרז כעיירה
2. הכפר ששמו ברח לי ליד זכרון יעקב ומה שנשאר זה מוביל מים תת קרקעי.
3. "תל-אבו-שושה" (אבי הציצית, הכוונה לג'ינג'י) מול משמר העמק. במקום מערת קבורה עם דלת גלגל ולידה בית בד, וכן ישנה במה קטנה עם פסיפס וכתוב ששם הישוב "גבע פרשים".
כל ההר שמאחור האתר הזה מלא בשרידים וחורבות של הכפר הגדול גבע פרשים, כך גם "מעין אמי" היה שייך להם.

מינהר

New member
שפירא, איך פאראדיס קשור להורדוס?

המשמעות של השם היא לא גן, גן עדן?
אגב, זיארה בערבית היא ביקור, ובהרחבה אצל המוסלמים - עליה לרגל למקום קדוש.
בעניין מוסמוס- מתי שמו את השלט עם ה-ץ? אני זוכרת שהיה כתוב מוסמוס, אבל אני מדברת על שנות ה-90.

אין שום קשר לגן עדן.

הכיתוב הלא רציני חסר משמעות גם בעברית וגם בערבית, מה זה פורדוס/פורודיס ? אין מילה כזו.
בוודאי לא גן עדן בחורף כשיש שם שטפונות אדירים ובנו מערכת ענקית לניקוז, כי עד אז משך שנים רבות חצי מהכפר היה נסחף לים ולכן מיהרו לבנות את הבתים לגובה.

השם הוא כמובן שיבוש שמו של הורדוס בערבית (אנחנו לא יודעים את השם שנתן הורדוס לכפר).
הכפר השני כבר נקרא על שם גדוד הפרשים, לגבי השלישי יש מעט מאוד מידע.

לגבי מוסמוס, על השלט שעל הכביש כתוב מוצמוץ ועל השלט בכניסה לכפר (10 מטר ממנו) שאותו הציבה המועצה המקומית, כתוב כראוי מוסמוס.
הכיתוב הלא רציני כבר זכה לבדיחות כשמורי דרך שלא מכירים את הסיפור המציאו שבני הכפר כולם חולים במצמצת.....
מקור השם מוסמוס הוא מהתקופה שפרעה תחותמס השני עלה ממצרים לכבוש את כנען ועבר בואדי ערה שהיתה מעבר קשה ביותר באותם ימים ושרץ שודדים למכביר, והשודדים מוגרו ע"י הצבא המצרי, ולאות תודה קראו האנשים לכפר על שם תחותמס שהשתבש למוסמוס.

הנה הכפר הסמוך - ביאדה.
הבריטים ערכו ספירה של תושבי ואדי ערה והגיעו למקום שהיו בו כמה בתים, בלי שם. כמובן שמי שהיו בבית משך היום הן רק נשים,ילדים וזקנים מופלגים.
הבריטי בילבל את המוח לאשה לשם הכפר, והיא נמאס לה ממנו ומהטרחנות שלו, לקחה מהסיר ביצה קשה, קילפה ונתנה לו ואמרה:"חוד בידה ואוחרוס" (קח ביצה ותשתוק) , כידוע מי שאוכל ביצה קשה לא יכול לדבר באותו זמן כי צריך לבלוע.

הבריטי כתב ששם הכפר בידה.....
וכך זה נשאר כשהמקום גדל., והם רק ייפו את השם ל-ביאדה (גם ככה צחקו עליהם מספיק שנים) בטענה ששם הכפר "לבנה" ע"ש הקרקע הבהירה מסביב (גיר), כמובן שזה אילוץ כדי שיהיה דומה לשם הבריטי, כי אחרת היו קוראים לו "כפאר אבייד".....

בכלל נושא שמות מקומות בארץ הוא סיפור מורכב.

נימה3

New member
נראית לי שריטה רצינית לא לעבור בכביש 6

בגלל שהוא עובר ליד כפרים ערבים. מה עשו לך הכפרים האלה?

מעולם לא חשבתי שמסוכן לנסוע בכביש 6

אז להימנע מוואדי ערה ? ואדי מילח ? או כל כביש אחר בגליל ?

יוליקה

Member
מנהל

מינהר

New member
בני דודנו נהגו לזרוק אבנים בואדי ערה,

בכל פעם שמנוולי התנועה האיסלאמית הסיתו אותם. בואדי מילק לא שמעתי על אבנים. [בושה גם ההשתוללויות של החרדים. אני לא רואה הבדל גדול]. בושה למדינה שלא ממגרת את 2 הסוגים.

מינהר

New member
הכל מסוכן במידה מסוימת. גם הטרור.

גם עניני בריאות. הכל יכול לקרות, ואין ערבות מכלום.

נימה3

New member
ההבקר זכיתי לביקור ממלכתי של בת אחת שלושה נכדים

וחמישה נינים. הנאה צרופה. אכלו פנקייקים (לא כשר לפסח) עם מיפל, שיחקו במשחקי בית ציירו, שיחקו במגרש המשחקים ובגן הילדים. נהנו עד הגג וגם אני. בקר נהדר.

למעלה