בוקר טוב ליום שישי הנהדר...

הדסהש1

New member
בוקר טוב ליום שישי הנהדר...

לא ראיתי בשלמותו את תכניתו של אמנון לוי.
כי אנני יכולה לשמע על התבכיינות הזאת.
אנני אומרת שאין אפליה אבל דייי כבר עברנו את השלב הזה.
אנו משפחה מעורבת מכל קצוות העדות.ומסתדרים טוב.
מי הרצה השיג את מטרתו ונכון שהיה קשה...

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב, לא יכולתי לצפות בתכנית

הפרומו בחדשות כבר העלה לי את לחץ הדם...
אם כדוגמא הוא מביא את אריה דרעי - הרי כבר אפשר לדעת
לאן הוא מוביל את התכנית... אריה דרעי, שעשה את הקריירה שלו
מאג'נדה של קיפוח עדתי הוא לא דוגמא למזרחנות.
אריה דרעי אמר שלא יתן לבנותיו להתחתן עם אשכנזי כי אם אשכנזי שירצה להתחתן עם בנותיו אז כניראה שמשהו דפוק אצלו... ואני אומרת הבנות שלך דפוקות כי הן בנות של פושע שהורשע וריצה את עונשו בבית הסוהר - זה כבר פגם בשביל שידוך....

אני יכולה להביא להם כדוגמא למזרחנות את משפחת אלקיים מדימונה
שההורים רצו לצאת מהסטיגמה של מזרחים והשקיעו בילדיהם חינוך
ואהבה...לצד המוסיקה והמטבח המרוקאי הילדים למדו בקונסרבטוריון
שמעו מוצארט ובאך גם בבית כי זה מה שלמדו בלימודי הפסנתר בבית.
הבן הבכור סיים בהצטיינות רפואה, הבן השני סיים עריכת דין, הבן השלישי
ממשיך לעסוק במוסיקה והבת סיימה ראיית חשבון ועבודה סוציאלית.

ולמשפחת אלקיים אני יכולה להוסיף כנ"ל את משפחת בוסקילה שהבן סיים קורס טייס
ומשפחת אוחיון, ומשפחת אמסלם ועוד ועוד...

אבל אם היה מביא אותם - אז לא היתה לו תוכנית...אז הוא הלך לחפש
נוער שהם דור שלישי בארץ אבל נולדו כנצר למשפחות מרוקאיות שהדגישו בפניהם
מרגע לידתם כי הם מזרחיים.

התכנית הזאת היא תכנית גזענית, הסתה שגורמת מחדש לפילוג ולשינאה במקום
שכבר מזמן יש אהבה - ואם מזרחים בחרו להשתכנז אז כניראה שיש להם סיבה טובה לעשות זאת.

עמיקם10

New member
נקודת המבט שלו- היא רייטינג

מה יביא יותר צופים וחצי מהזמן בערוץ 10 היא פרסומת.בגלל שאנחנו וכנראה הרבה מקליטים תכניות ומנסים להתחמק ממנה.
לגבי הנושא-והענין הוא מצליח. הבעיה שלו שבמקום להנחות את המפיקים שיוציאו את אריה דרעי-שכעת לאחר שנחשף פרצופו-אי אפשר להסתיר מי האיש. ועליו נאמר המשפט- אל תאמין לאף אחד- הוא מביא את האבסורדים של אנשים שלא פגשו אשכנזים. אותי זה מצחיק.
לגבי כמה אקדמאים סטודנטים ומאידך אסירים יש מכל עדה- אני מכיר תמונות אחרות. אגב שני המועמדים לנגיד הבנק הם אשכנזים. וגם האסיר מכלא צלמון. ועוד אחד..שכנראה רגשי הנחיתות היו חלק מהענין.

י מ י ת 2

New member
אני לא באה להתווכח עם אנשים שאמרו

שעד גיל 11 לא ראו אשכנזים. ולא עם כאלה שחשבו שעל ידי שינוי שמם הם ישנו משהו בהיחסות אליהם, זו הרגשתם, אבל אני מציעה הסתכלות אחרת . גם הרבה אשכנזים שינו את שמם גם אני לא רציתי להיקרא בשם המשפחה של בעלי שנראה לי מאד גלותי כמו רבים וטובים בארצנו רצינו ליצור משהו חדש, ישראלי ואין לזה קשר לרגשי נחיתות אלא להשתלבות למיזוג גלויות. את הענין הזה בינתיים אמנון לוי החמיץ. אמנם העירו לו שלא כל האשכנזים הם עשירים ובעלי עמדות אמר שהוא עשה תכנית על מזרחיים. לגבי הנתונים הסטטיסטיים שהציג, כנראה הן נכונות. כמובן שיש המון דוגמאות אחרות, אבל הסטטיסטיקה מציגה תמונה מסוימת.

יוליקה

Member
מנהל
אגב שינוי שם היה נהוג בצבא ומי שיוצא לשליחות

ואפילו מלכות יופי חויבו להחליף שם....

מי שיצא מטעם הצבא לחו"ל חוייב להחליף לשם ישראלי
כך גם היה למי שיוצא לשליחות מטעם המדינה - נדמה לי שבן גוריון הנהיג את זה.

גיסי, שהיה בחיל האויר, נסע לארה"ב ולצרפת ללמוד על מטוסים חדשים
הוא חויב להחליף את השם מהרטמן לפלד... ע"ה...

שימי לב

בשנת 1964 נסענו אנשי יחידת "כיתת השועלים" לארה"ב כדי להשתלם שלושה חדשים בבית הספר של "הכומתות הירוקות" (הקומנדו האמריקאי), כל האשכנזים קיבלו הוראה לעברת את שמם חוץ ממני, ואילו המזרחיים, אף אחד לא קיבל הוראה כזו, גם אם שמם היה כזה ששבר שיניים לאמריקאים.....

צדקת לחלוטין

אני מעולם לא חשבתי על מוצא החברים שלי, לא בצבא לא במשטרה ולא במקומות עבודה בין לבין, לא בין השכנים שלי, לא בין חברים אחרים,שומרים בקניון, זבנים בחנויות וכו וכו.
זה מעולם לא עולה לי בראש מחשבה כזו.
ואני חוזר על דבריו של פרופסור ישעיהו ליבוביץ: "מי שמתלונן על נחיתות, הוא אמנם נחות".

ועל הדברים הללו אמרתי פעם לפאני, שעברה מירוחם לתל אביב:"פאני, תשקיעי בעצמך, לכי ללמוד ותפתחי, אחרת, אולי יצאת מירוחם, אבל ירוחם לא יצאה ממך" (או בעברית:"האדם תבנית נוף הולדתו").
ועד כמה ששמעתי היא הלכה ללמוד, והבינה שאלו שמתלוננים על קיפוח הם אלו שסרבו להשקיע בעצמם ובילדיהם.
בדיוק כמו הבדואי שאם יצא לו משהו טוב , אומר "אני עשיתי", יוצא משהו רע, אומר "כולו מאללה".

וזה כל המפתח לנושא - הגיזענות של המתלוננים על קיפוח שהמציאו "שד עדתי" שלא קיים, ומעוררים אותו בכל פעם שמתחשק להם לבסס את הגיזענות.

יוליקה

Member
מנהל
מישהו יכול להסביר לי

מישהו יכול להסביר לי למה שלושת הערוצים - הערוץ הראשון, ערוץ 10 וערוץ 22 משדרים במקביל - שידורים בערבית?? למה אי אפשר לפצל לשעות שידור שונות ?? נכון שהשפה הערבית היא שפה רשמית במדינת ישראל אבל להזכירכם גם עברית!!!

מכיוון שיש בארץ הזו מנהג מגונה מדהים:

האחרון שיתחשבו בו זה הלקוח, שהוא נותן לחמם של המתחזים לנותני השירות.
וזה בכלל לא משנה אם מדובר בטלויזיה, בחברת נסיעות או במרכול - אלוהי הרווחים הוא כוכב עליון.

היום בבוקר כשפתחתי טלבזיה

היתה תוכנית בערבית בסגנון "חידון התנך" פאנל - תחרות - של ילדים בגילאי 9-12 היה צריך לענות לשאלות.
כל השאלות היו בסגנון :
לאיזה מדינות גורשו אחינו ב 1948 ?
כמה אחים נירצחו על ידי היהודים בארועי אוקטובר ?
כמה אחים נטבחו ע"י היהודים בדיר יאסין ?
כל זה בטלביזיה הממלכתית ערוץ 1.

לא שמעתי שאלות על הטבח של האחים בסוריה\מצרים וכד...
לא שמעתי שאלות על השרותים הסוציאליים שהם זוכים לקבל מהמדינה.
לא שמעתי על ההשכלה שם רוכשים במוסדות להשכלה גבוהה.

כמה שאנחנו יותר מלקקים להם,

הם יורקים עלינו, ובצדק ! אנחנו לא יודעים את מקומינו, אנחנו מבטלים את עצמינו עבור שונאינו !!!
תאמינו לי ,יש לזה מחיר !!! כמו הגזענות אצלינו !!! הם משיגים הכל ע"י דמעות של תנין !!

אפילי

New member
מצחיק נדמה שכבר סיפרתי כי בני הגדול

שהוא אשכנזי טהור, אמר לי אני בעולם לא יתחתן עם אשכנזיה
אני רוצה רק מישהי מעדות המזרח.
והוא התחתן עם בחורה שאמנם נולדה בארץ - אך הוריה הגיעו
מטורקיה (היא גם מעדות המזרח?
)

הלוואי על כל עם ישראל אשת חיל כזו ואהבה בין בני זוג שכזו.

גם אני הרגשתי מאוד לא נוח עם התוכנית של אמנון לוי,
כאילו ויש לו תענוג לפתוח פצע שהגליד.

שבת נעימה
אפילי

עמיקם10

New member
ב-49 היו פחות מחצי מליון ישראלים.

אחרי חמש שנים מליון וחצי ו-300 מעברות. העולים מהמזרח התיכון הגיעו מארצות שעד היום השלטון בהן נמצא בידי דיקטטורים או שיש בהן סכסוכים בין-מוסלמיים..
האם זה שייך.? מכיון שהכל תרבות- לפי דברי פרופ' אמנון רז-קרקוצקין. כנראה שכן. [נהנה לראות שלא שכחתי את תלמודי ואת שמו של המרצה.]
אז מה הם רוצים- שתושבי הארץ שנאספו והתרכזו כאן מראשית העליה הראשונה-ישבו אותה במושבות ערים קיבוצים ומושבים-שיתחלקו איתם ברכוש. יפנו שטחים לבתים ויבנו את מערכות החינוך והתרבות מחדש.?
נניח כמו שעשתה ש"ס-בסגנון אכלו לי שתו לי.!

למעלה