הבדל עצום בין שתי התוכניות
"ארץ נהדרת" התחיל טוב ומשך הזמן היתדרדר מתכנית לתכנית. היום התכנית מדשדשת מאוד עד שאין סבלנות לראות אותה עד הסוף.
לעומתה, "גב האומה" היא סאטירה מצויינת ובועטת חיה ונושמת ומהירה ומתנהלת בטוב טעם, כאשר היא יכולה להזכיר את "ניקוי ראש" בזמנו, שההם לא כל כך העיזו להעביר ביקורת והרוב היתה ביקורת כללית ולא ספציפית לאף אחד. התכנית היום היא מעולה ואני לא מפספס.
כמובן שתוכניות שאני רוצה ליהנות מהן, אני מקליט כדי לחסוך מעצמי את ים הפרסומות המטורף. אתה יושב ובוהה במסך ורואה כיצד הטלויזיה מבזבזת לך את לפחות 60% מזמנך על הבלים שלא מעניינים ורק מרגיזים.
אם לא היה את החצי השני, הייתי מקליט את כל התוכניות כולל חדשות ובפחות מחצי הזמן רואה את כולן.
היום כשאומרים לך שהתכנית שעה, אתה יודע שלמעשה התכנית בקושי 20 דקות.
ולא פעם אני קם באמצע התוכנית כי נקעה נפשי בפרסומות ההבל.
ולא נשכח את הטריקים מלוכלכים מאוד של הטלויזיה:
1. לתקוע רצף של 15 דקות פרסומות בכל פעם
2. לשים שלט שיש 5 פרסומות, אבל אליהם מתווספות עוד 7-12.
3. מספר פעמים בתוך הפרסומות מכניסים את אות התכנית כדי שתעצור ותחשוב
שהנה התכנית מתחילה, אבל, לא כמובן, הפרסומות ממשיכות.
4. לתת מקבץ פרסומות ענק לקראת סוף התכנית שהצופה התמים ממתין לראות מה יהיה בסוף, ואז נגמרות הפרסומות והתכנית חוזרת: "עד כאן תוכניתנו, שלום ולהתראות"....
5. תמיד לפני הרגע המותח ביותר בתכנית, מכניסים את "פרסומת הזהב" או שרשרת פרסומות.
6. בכלל המסך הפך לבלתי רלוונטי לחלוטין.
הוא הפך להיות פלטפורמה לפרסומות
בצד ימין סמל הערוץ
בצד שמאל פרסומת לתכנית שפעמים רבות מכסה את פני המצולם,לגמרי
ולמטה או חדשות או פרסומות.
הכל כדי להפריע לך לראות את התוכנית ולגרום לך יותר ויותר לעבור לערוצים אחרים.
7. בתכניות חדשותיות, יש גם פרסומות, ים של פרסומות וגם לפני כל מקבץ פרסומות, מספרים לך אילו דברים תראה בהמשך התכנית, שוב ושוב ושוב , העיקר לבזבז את זמנו של הצופה.
8. ולא נשכח שבכל פעם שקורה אירוע, מקרינים אותה תמונה מאות פעמים, ומדברים ומברברים ומקשקשים בלי סוף, וכל פעם חוזרים לכתבנו הזה או או כתבנו אחר לעידכונים, והוא מסכן אין לו מה לאמר ומספר סיפורים על מה שהיה פעם וסיפורי הפל"מח וסבתא הזקנה.
מעולם לא חלמתי שהטלויזיה הישראלית תיתדרדר לתת-רמה כזו, ואני עוד זוכר שכאשר פתחו את הטלויזיה, ערוץ 1 היה ללא פרסומות, אחר כך החלו "חסויות" (אותה גברת בשינוי אדרת) ואמרו שזה לא יהיה יותר מחמש דקות ביום, והיום , השמים הם הגבול. ועוד היתה להם חוצפה לחוקק חוק המחייב לשלם אגרה לטלויזיה אפילו אם אני לא צופה בערוצים ישראלים.....