בוקר טוב ליום שמבשר את סופ"ש

הדסהש1

New member
בוקר טוב ליום שמבשר את סופ"ש

מקווה שיהיו כבר בשורות טובות...

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לכולם

בעלי ירד אתמול לאילת לעזור לטפל בנכד...
ואני ביליתי אצל בני עם הנכדות.. עשיתי להם לפי בקשתם בלינצ'סים...

האסונות האחרונים עם ילדים מזעזעים... כי דברים רבים נעשים אצלנו
פר-טאצ'י... ה"יהיה בסדר" נכנס כל כך לז'רגון... שקשה לסמוך אפילו
על בעלי מקצוע שיעשו את עבודתם כראוי....

יוליקה

Member
מנהל
שאלה לדיון: אילו ניתן לכם לגלגל...

את גלגל חייכם אחורה...מה הייתם משנים... מה הייתם עושים אחרת...
או האם לא הייתם משנים דבר...

אני לדוגמא...ברור לי שהייתי מתייחסת ללימודים ביתר רצינות...
היתה לי היכולת...אבל היו לי דברים אחרים בראש...בחורים

היו לי גם הזדמנויות שלא ניצלתי... בצבא... שנים מאוחר יותר, כבר היו
לי שלושה ילדים כשהתחלתי ללמוד באו"פ...אבל זה כבר היה מאוחר מידי...

אז מה אתם הייתם משנים?

אם הידע היה נשאר

אז בוודאי הייתי משנה דברים רבים, ומתקן את כל השגיאות שאפשר היה לתקן.

מאידך יש דברים רבים שלא הייתי משנה כיוון שצבירת חוויות הן חלק מההוויה של האדם.

למשל, למרות שאני יודע שהמשפחה נפגעה מההשקעה האדירה שלי במאבק נגד הפשע והפח"ע, גם אילו יכולתי לחזור בזמן ולשנות, לא הייתי משנה, כיוון שזה כבר קשור לאופי שרוצה לעשות עבודה יסודית ושהתגייסתי למשטרה לא כלמקום עבודה אלא כמטרה של אידאל למלחמה בפשע ובפח"ע לטובת הציבור.

איך אמרו הגששים ? "בשביל הבן אדם אפילו שהוא לא בן אדם".
לדוגמא האירוע הטראומטי שהיה לי כאשר נסעתי בככר המצבה בבת-ים והג'יפ שלי עלה בלהבות ואני נלכדתי בתוכו כשכל הפיברגלס שממנו הוא היה עשוי, בוער ומטפטף סביבי ואני עומד למות בעינויים קשים, ורק בתושיה של השניה האחרונה הצלחתי לבעוט בדלת הנמסה ולהתגלגל החוצה.
מסביב לג'יפ עמדו מאות רבות של תושבי בת-ים, עשרות רבות של מכוניות, כולל כאלו שעל פי החוק היו להם מטפי כיבוי, ואיש לא נחלץ לעזרתי. רק כשהייתי בחוץ מתאושש מהטראומה, ראיתי ג'יפ צבאי דוהר בתוך השדרה ושני חיילים קפצו עם מטפי כיבוי. כן, שניהם לא מבת-ים. כשהתקשרתי לכיבוי, סיפרו לי שאני הראשון שמתקשר אליהם בקשר לאירוע הזה.

לא יכולתי לשרת אפילו לא עוד שניה במקום כזה , עוד באותו יום הגשתי בקשת העברה מהתחנה.....

את האירוע הזה גם אחרי 40 שנה אני זוכר לכל פרטיו, ואפילו זוכר את חלק מהאנשים שעמדו מסביב כמו בהצגה, את האירוע הזה הייתי רוצה למחוק, אבל הוא לא נמחק.....

הדסהש1

New member
הייתי משתדלת להיות יותר החלטית

ללמוד יותר ברצינות...ללמוד מקצוע...
לא ללדת לפני שנוסעים לטיול אחר צבא????
היום זה כבר לא אפשרי...

טיפ

טוב, נסיון ראשון שלי לייצר מלפפונים חמוצים, נכשל. נראה שאסור להציב את הצנצנת בשמש (השיטה: מלפפונים [אסור לחתוך אם הם ארוכים יותר כי הם נרקבים], שיני שום, שמיר, כפית מלח מחוקה על כל כוס מים. כמובן בצנצנת עם סגר ואטם גומי).

מאידך, מוצלח מאוד ייצור הגבינה כמו שאשתי עושה:
1. גבינה לבנה טעימה - לוקחים 4 אשל ו-1 שמנת , מערבבים עם כפית מלח מחוקה, כל זה בתוך חיתול בד שנתלה מעל הכיור מהערב עד הבוקר, ויהי אור גבינה טעימה.
2. לבנה עדינה - אותו דבר רק עם יוגורט במקום אשל.

תקוות הפרדה לפי יאיר לפיד

אז איפה אנחנו עומדים בנושא המדיני?
כרגיל, במרכז.
השמאל רוצה שלום בכל מחיר.
הימין לא מוכן לשלם שום מחיר בשביל השלום.
אנחנו לא עוסקים בכלל בשלום, אלא בצורך להיפרד לשלום. המטרה שלנו היא להגיע להסכם שיאפשר לנו להיפרד מהפלשתינים במקסימום יעילות, תוך שמירה קפדנית של האינטרסים הבטחוניים של ישראל.
אנשים שואלים אותי: "אפשר לסמוך על הפלשתינים?"
ואני אומר להם: "בוודאי שלא."
רק על עצמנו אנחנו יכולים לסמוך, ורק בידי צה"ל אפשר להפקיד את בטחון המדינה. פעם אחר פעם הוכיחו הפלשתינים שהם אינם ראויים לאמוננו, אבל דווקא בגלל זה מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה לעכל לתוכה 4 מיליון פלשתינים. אם לא נעשה משהו עכשיו, יבואו הפלשתינים ויגידו, "אוקיי, הבנו, אתם לא הולכים לתת לנו מדינה, אז לפחות תנו לנו להצביע לכנסת".
אם נגיד לא, נפסיק להיות דמוקרטיה.
אם נגיד כן, נפסיק להיות מדינה יהודית.
את שתי האפשרויות האלו עלינו למנוע. בדיוק כפי שעלינו למנוע את האפשרות שנהפוך למדינה מבודדת, שארה"ב והקהיליה הבינלאומית נואשו ממנה.
הסכם המסגרת למשא ומתן שאליו מוביל מזכיר המדינה ג'ון קרי, בנחישות ומתוך מחויבות עמוקה, אינו מוצא חן בעיני רבים, הן בצד שלנו והן בצד הפלשתיני. דווקא בגלל זה, הוא מהווה כנראה פתיחה מפוכחת למה שהולך להיות משא ומתן קשה שבו נצטרך להתמודד עם כל הנקודות הכואבות. מי שמחכה לרגע מכונן, שבו השמיים יידלקו בזיקוקין והשלום יפרוץ בריקודים סוערים, פשוט לא מבין איך מנהלים משא ומתן במזרח התיכון.
התפקיד שלנו – השרים והח"כים של "יש עתיד" – הוא לדאוג לכך שהמשא ומתן לא יהפוך להיות המטרה, אלא גם יביא תוצאה.
ראש הממשלה יודע שהוא יקבל מאתנו גיבוי מלא ואת כל העזרה הפוליטית הדרושה כדי שיוכל להוביל את התהליך עד להיפרדות מלאה מן הפלשתינים תוך שמירה על חופש הפעולה של צה"ל בסוגיות הבטחוניות.
הגיע הזמן להיפרד לשלום מהפלשתינים.

שלכם,
יאיר לפיד

יוליקה

Member
מנהל
לאה, מזל ותודה שאת הבאת את הדברים

אחרת היו אומרים שאני מכניסה פוליטיקה לפורום.

למרות תמיכתי בו, יש לי הסתיגויות מההפרדות...המחיר.
אני לא מסכימה עם החזרת בקעת הירדן לפלשתינאים...הבנתי שגם
המלך עבדאללה לא מתלהב וכמובן לא מוכנה לוותר על מזרח ירושלים...

יוליקה

Member
מנהל
מילים כדרבנות - כדאי מאד לקרוא

אני מביאה כאן, כדי לחסוך פתיחת קובץ:

מדינת ישראל שלא היתה קיימת לא אחראית לתושבים במחנה ירמוק בסוריה.

גדעון לוי רוצה לראות בישראל אחראית לנעשה במחנה ירמוק בסוריה
מדינת ישראל לא היתה קיימת עד מחצית שנת 1948 ובמחצית השניה היתה לה ממשלה זמנית עד שהסתיימה מלחמת השחרור. במלחמה עצמה נעקרו ישובי גוש עציון בית הערבה ונווה יעקב. ונהרגו כאחוז אחד מאזרחי הישוב, ישובים וכבישים היו תחת התקפות ומצור והפליטים שברחו וגורשו למחנה ירמוק, ניסו לסכל את הקמתה של המדינה.
היתה זו איפא תוצאה של המלחמה, ולא תוצאה של מדיניות ואחריותה של המדינה שעדיין לא היתה קיימת

עמיקם10

New member
לא מוזכרת המילה 'נכבה' אבל זה היה דו צדדי

תוצאה של מלחמה ולא של יזמה של היישוב הארץ ישראלי-שהיה מצידו עסוק במאבק ובגירוש הבריטים.
מאוד יכול להיות .שגם היום זה מה שקורה. והמסקנה שהם לא רוצים בשלום ובשקט..אלא להמשיך בשלהם.
בעבר אחרי מלחמות הצד המפסיד לא היה קיים במקרים רבים. כמו יהודה, הפלישתים שנעלמו לגמרי לאחר חורבן בית ראשון. -ויהודה אחרי המרד הגדול הצלבנים שגורשו מכאן,
אז בקשר ל-48 לערביי ישראל יש מזל גדול שנותרו כאן אז -150 אלף שלא ברחו מכאן 8 וכעת הם כבר מליון וחצי...
נראה שהפלשתינאים עדיין חיים את העבר ההוא..שבו ניצחו גירשו את הצלבנים, וזה היה לפני 800 שנה.
אצלם אין דבר כזה שהעבר מת ויש לחיות את ההוה. אז טוב קצת הפלגתי.. שבת שלום.

מאיר, מלפפונים טוב להחמיץ בקיץ,

כי בחורף אלו מלפפונים שגודלו בחממות, לא מתאימים להחמצה, כשאני מחמיצה מלפפונים כמובן בקייץ, אני שמה אותם 3 ימים ראשונים בשמש במרפסת, אינני יודעת כמויות של המלח, אני פשוט בודקת שהמים יהיו קצת יותר מלוחים מטעמי, אני מוסיפה גם רבע כוס חומץ, כמובן שום ושמיר ופלפל חריף !!! תנסה בקייץ, זה יצליח !!

גבינה לא הייתי עושה בבית, כי הקנויי יותר מוצלח ובלי עבודה. תקנה גבינה חצי שמנה ותראה את טעמה, בלי עבודה!

למעלה