בוקר טוב ליום שני מבורך.

אפרת10511

New member
בוקר טוב ליום שני מבורך.

בוקר טוב לכם חבריי היקרים
אור ליום שני בשבוע, בוקר המבשר שוב כי הדרום
נצבע באדום אך לא אודם הכלניות אלא "צבע אדום"
המתח שב, הפחד לופת את הגרון, חוסר הוודאות מכרסם
והחיים שוב משותקים...חדרי מיגון, מקלטים שנפתחו,
הוראות מחמירות להתנהלות בטוחה ותחושת הבלבול
והיאוש אוחזים בכל. טיולים רבים בוטלו עקב כך ומשרד
החינוך בפאניקה.
ובעולם הגדול, הקורונה ממשיכה להפיל קורבנות וזרועותיה
מגיעות למדינות רבות נוספות ביניהן קנדה, איטליה, איראן
והרשימה ארוכה.גבולות נסגרים, אמצעי זהירות ננקטים ועל
כל אחד מאיתנו חלה חובה להישמע ולדייק בכל הוראה שניתנת
בבחינת "ונישמרתם לנפשותיכם"....
מאחלת לעצמנו יום שקט ורגוע, ולכם תושבי הדרום, שולחת
חיבוק אמיץ כי המילים כבר מזמן נעתקו מפי...שמרו על המורל
הגבוה שלכם שהוא אות ומופת לכולנו. שיעבור עליכם יום שקט ורגוע
יום מבשר טוב.

yaely2

New member
מנהל
סתם יום של חול, עם בוקר כחול

החורף היה לנו סוער וגשום אין ספק שבאביב השדות יוריקו והפריחה תהיה במיטבה. אני מתפללת לעוד שנה כזאת ללא פגיעות בנפש וברכוש חלילה.
שוב לספר לכם על הלפת לא מעניין, חבל שאינני יודעת לצלם ולהעביר למחשב כי אם כן הייתי מראה תמונה של הצנצנת.
אז במקום אני מוסיפה בדיחה.
עליתי לאוטובוס וישבתי בספסל הראשון. עולה בחורה יפה עם יד על הלחי וגונחת. הנהג שואל אותה מה קרה? והיא נומת בכבדות "השן השן" בחור צעיר קפץ ונתן לה נשיקה ארוכה, הרפה ואמר לה "זהו זה לא יכאב יותר" ואכן הבחורה הפסיקה להיאנח. ניגשת זקנה אל הבחור ושואלת "הפטנט הזה יהיה טוב גם לטחורים שלי?

שי1951

Member
יום טוב
וצהריים טובים

בדרום לא כל כך שקט - נקווה לטוב

יעלי - הצחקת אותנו.
במרכולים ובחנויות מתחילים להכניס לאט לאט אווירת פורים, וגם במקומות שונים ברחובות העיר, למרות שחג פורים רק עוד שבועיים (10-03-2020).

סיפור קצר - (לשיפור מצב הרוח)
בדרך לשוק
חוואי מאחד הכפרים רכב על אופניו לקניות בשוק הקרוב. הוא קשר את האופניים והלך לקנות דלי, פטיש 5 ק"ג וכן שתי תרנגולות ואווז לחווה שלו. כשחזר לאופניו, גילה כי הם נגנבו. בעודו שובר את ראשו כיצד יסחב את כל הקניות חזרה לכפרו, נעצרה לידו אשה מבוגרת ושאלה אותו איך מגיעים לכפר. "אני בדרכי לכפר", השיב החוואי, "הייתי מלווה אותך, אולם איני יודע איך אסחב ברגל את כל הציוד?". "מה הבעיה", משיבה האישה, "את הפטיש שים בדלי, תחזיק את הדלי ביד אחת, שים תרנגולת אחת מתחת לכל זרוע, ואת האווז תחזיק ביד השנייה". הגבר עשה כהמלצתה והם החלו לצעוד לעבר הכפר. בדרך, הציע החוואי לקצר את ההליכה דרך סמטה חשוכה. הגברת הביטה בו ואמרה: "אדוני, אני אשה חלשה לבדי. מאין אדע כי לא תנצל את הסמטה החשוכה כדי להצמיד אותי לקיר, להרים את שמלתי ולחלל את גופי?" "בחייך", השיב הגבר, "אני סוחב דלי, פטיש, שתי תרנגולות ואווז. איך בדיוק אוכל להצמיד אותך לקיר ולהרים את חצאיתך?". "זו בכלל לא בעיה", התלהבה הגברת, "תוריד את האווז, וכסה אותו בדלי. הנח את הפטיש על הדלי, ואני אחזיק לך את התרנגולות".

greif

New member
מוזיאון חדש בחיפה

בחיפה (בנווה שאנן) נפתח בתחילת ינואר 2020 מוזיאון חדש בשם GREIF- Miniature Model Museum.
המוזיאון מציג בעזרת אוסף מודלים מוקטנים פרקים בהיסטוריה וטכנולוגיה ברחבי העולם.
בין הנושאים המוצגים- התפתחות השיט, התעופה, הרכב, חקר החלל והיסטוריה צבאית.
אוסף המוזיאון כולל מעל 1,000 מודלים.
אלו למעשה חמישה מוזיאונים המשולבים יחד תחת גג אחד.
ככל הידוע- מוזיאון זה מציג נושאים שאינם מוצגים בישראל כגון- מלחמת העולם הראשונה והשניה, ונושאים נוספים.
(תצוגת מלחמת העולם הראשונה "מככבת" היום במוזיאון בעקבות הסרט "1917" ).
תצוגת המוזיאון ממשיכה ומתפתחת כדי להוסיף תכנים חדשים ולכסות תקופות נוספות בהיסטוריה.
המוזיאון נקרא ע"ש פנינה גריף- מורה ומנהלת בית ספר (יזרעאליה) בחיפה, בעברה שירתה בהגנה, בפלמ"ח ובצה"ל בימיו הראשונים.
וע"ש זהר גריף- ששירת בצי הבריטי במלחמת העולם השנייה, לחם בפלמ"ח בירושלים, והיה ממקימי חיל הים הישראלי-שבו שירת רוב חייו.

מצורף פרוספקט המוזיאון עם פרטי תיאום ביקורים, ותמונות להמחשה.
לפרטים נוספים ניתן לפנות למוזיאון לטל' 0545-451-284.
ניתן לראות חומר נוסף על המוזיאון בדף הפייסבוק GREIF-Miniature Model Museum.
GREIF- Miniature Model Museum
https://www.greif-miniature-model-museum.com/

למעלה