בוקר טוב ליום שני. מובילי

מינהר

New member
בוקר טוב ליום שני. מובילי

המחאה האתיופית מזהירים- אם לא יאשימו השוטר ברצח, המשטרה תהיה אחראית למה שיקרה ברחובות. עיתון ידיעות.
בקיצור ייבאנו חוליגנים, שמכתיבים לזרועות החוק במה להאשים.
ותודה גם ל"יפי הנפש" שתומכים בהם.
 

אפרת10511

New member
בוקר טוב ויום נפלא


הבוקר בחדשות אמרו שככל הנראה תיסגר עסקת טיעון עם הגננת מראש העין לאור הודאתה בכל המקרים... האם בית המשפט שכח שהיא הכחישה את הכול תחילה עד שהראו לה שהיא ביצעה אותם באמצעות סירטונים ??? לא באמת היתה לה ברירה.
האם כל פושע שיודה במעשיו יקבל ''הטבה'' ?
אני מקווה שבית המשפט יזכור שתפקידו להיות מערכת צדק - ובגוזרו דינה יביא בשם כל הילדים והתינוקות צדק. אין מקום לעסקת טיעון. יש מקום להענשה על פי מידת הפשע. למען יראו וייראו.
 

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב, קיץ של מחאות...

למה למשל לא מוחים נגד תאונות הדרכים הרבות...
איך מאלצים את משרד התחבורה להקים מעקות הפרדה בכבישים מסוכנים...
היום יש לי את היום הקשה ביותר בטיפול שיניים... טיפול שורש...
הקיץ כאן, אז עושים מאכלי קיץ...
אחרי שעשיתי תבשיל פלפלים הונגרי שניקרא לצ'ו...
עשיתי פלפלים ממולאים...

 

מינהר

New member
הגננת- גם מרשעת וגם טיפשה.

היא ידעה שיש אצלה מצלמות ובכל זאת פגעה בילדים???
 
זה רק מראה כמה האתיופים בבסיסם בורים

מי מייעץ להם ?
א.
ממתי המשטרה אחראית להאשמת מישהו בבית משפט ? באמת, דבר כזה בסיסי הם לא יודעים ?

ב.
כדי שמישהו יואשם ברצח צריך להוכיח את "הכוונה הפלילית המיוחדת", קריא, שהוא רצה במות הקרבן.

מכסימום שאפשר לייחס לו זה גרימת מוות ברשלנות. (העונש 3 שנות מאסר לעומת מאסר עולם ברצח) וגם פה צריך להוכיח שהיתה רשלנות מצידו, חשד קלוש ביותר.

לא לשכוח שהוראות הירי במשטרה הן רק כאשר מדובר בעבירה מסוג פשע, והשלכת אבנים על אנשים היא עבירה מסוג פשע.

כל הקישקושים על ירי באויר ממי שלא מבין, גם אם אני הייתי סמוך לבניני קומות, לא הייתי יורה באויר אלא בקרקע כיוון שירי באויר באיזור מגורים עלול לפגוע במי שגר בקומות עליונות ולתומו עמד במרפסת או בחלון או סתם רקושט שחדר לדירה והרג מישהו.

לי ברור שמשהו פה מסריח.
גם אם נתעלם מכל הסיפורים על האתיופי, לכאן או לכאן, אם הוא כזה בחור טוב, מה הוא עושה בקבוצה שמכה מישהו מכות רצח בגן ציבורי כמו אחרון הבריונים, ולמה הוא ממשיך להיות בקבוצה שממשיכה בהשלכת אבנים על משפחה עם ילדים ???
זה לא ילד טוב ירושלים.....
חד משמעית.

בכל מקרה לא הייתי מגיע למסקנות גורפות אלא רק לאחר שיתקבל מידע מלא על מה שקרה שם, ולא מפי השמועה.
 

נימה3

New member
יוליקה אפשר לקבל את המתכון שלך ללצ'ו? תודה מראש

באשר למחאת האתיופים לא הייתי מזדרזת לכנות אותם בכל מיני כינויים. הזעקה שלהם היא אמיתית אין פה פושעים נגד יפי נפש יש פה בני אדם שמנסים להבין את המצוקה של האחר ואם זו קבוצה גדולה שזועקת יש דברים בגו.
ברור שלא ההמון אמור לגזור דינו של אדם בשביל זה יש בית משפט גם אם נדמה שבית המשפט נוטה להקל.. צריך לסמוך מראש על בית המשפט אי אפשר פעם לקבל את גזר הדין ופעם לא הכל לפי הענין האישי. זה לא הולך ככה.
 

מינהר

New member
גם האריתראים שהשתוללו היו קבוצה גדולה

שזועקת. ו"יפי נפש" שעמדו לימינם, רק שלא יגיעו חלילה לשכונה שלהם. שם המשחק הוא צביעות.
 

יוליקה

Member
מנהל
מתכון ללצ'ו

אני מכינה אותו עם קבנוס, אבל בהחלט שאפשר בלי.
המצרכים:
1.5 ק"ג פלפלים בכל מיני צבעים
בצל גדול
3-4 עגבניות
מעט שמן זית
פפריקה מתוקה
חבילה קטנה של קבנוס
מלח, פלפל
3 ביצים
ההכנה:
לחתוך פלפלים לרצועות,
לחלוט את העגבניות במים רותחים ולקלוף אותן.
לפרוס את הקבנוס לעיגולים
לקצוץ את הבצל
לטגן בשמן זית את הבצל עד שישחים מעט,
להוסיף את הקבנוס
לפזר פפריקה מתוקה
להוסיף את הפלפלים
לערבב היטב, כדי שהפפריקה לא תכרך...
לאדות את הפלפלים עד שיגירו נוזלים...
להוסיף את העגבניות חתוכות לרבעים...
להמליח ולפלפל...
לבשל על אש קטנה עד שהפלפלים יתרככו...
לערבב ביצים ולצקת על התבשיל ולערבב היטב...
לאכול עם לחם טרי או בגט.
(יש כאלה שמשתמשים במקום בביצים באורז)
 

מינהר

New member
יופי של מתכון. העיקר הם הפלפלים, אבל

נראה לי שהחלק הבשרי הכרחי, כדי לשבוע.
 

tamarsharoni

New member
יוליקה , אני נוהגת להכין פלפלים ממולאים ,

וגיליתי שהפלפלים האדומים הכי מתאימים לכך , היות ובשרם מתקתק , הפלפלים בצבע הירוק בהיר , יוצאים מרירים ,וממררים את חך הנכדים . אבל , אני משערת שממרומי גילך , כבר למדת מה משפחתך אוהבת, מה שטעים למשפחה , את זה עושים . נראה מאד חגיגי וטעים , בתאבון .
 
אני לא בעניין פלפלים


לדאבוני, אני לא מסוגלת לאכול פלפלים בשום צורה, זה מעיק לי על מערכת העיכול,
אני אפילו לא מכניסה את זה הביתה, די חבל לי, כי יש כל מיני מאכלים שאפשר
להכין מהם ומי שבעצם מפסיד, זה האיש שלי, שדווקא כן אוהב את זה, אבל
אני מכינה מטעמים אחרים מכל מיני ירקות, במיוחד ממולאים, אני מכינה
כרוב ממולא, קישואים ממולאים, עגבניות ממולאות , בצל ממולא ועוד כמה ממולאים, שכרגע לא באים לי לזכרון, אם יש אפילו חתיכה של פלפל בסלט,
כשאנחנו מוזמנים, אני לא יכולה לטעום מהסלט הזה, כל הכבוד לך יוליקה
על המטעמים שאת מכינה.
 

שרון א77

New member
אפרופו פלפלים למי שרגיש,,

אני מעדיפה פלפלים קלויים בתנור ,וכבושים ברוטב שום ולימון:
את הפלפלים קולים בתנור ב- חום של 180 מעלות ,(עד שמתחילים להשחים,מכול הצדדים),מצננים ,מקלפים את קליפתם,וחותכים כול פלפל ל-4 רצועות עבות.
-לנקות את הגרעינים, ולגלגל את רצועות הפלפלים לגלילים,ולהניח בקערה .
&nbsp
לצקת בכלי נפרד :
1/4 כוס שמן -זית,
5 שיני שום כתושות,
כפית חומץ רגיל
מעט מלח,
6 כפות מיץ-לימון .
לערבב היטב ולטעום .(אם חסר מלח או שום זה הזמן להוסיף.)
יוצקים את הרוטב הדליל מעל לגלילי-הפלפלים שבקערה,מכסים בניילון נצמד ,
ומכניסים למקרר עד למחרת.
באופן זה הפלפלים מאוד טעימים וגם קלים לעיכול יותר מכול החמוצים האחרים ,
ומשתלבים היטב ליד דגים או קציצות.
אצלינו מאוד אוהבים את גלילי- הפלפלים המעודנים האלה,ומבקשים שאכין בכול סופ"ש.
&nbsp
דרך נוספת ,שקלה לעיכול היא הקפצת פלפלים עם שאר ירקות:
חברתי סיפרה לי ,שבתחילת כול שבוע היא לא מסתדרת עם ירקות בודדים שנותרו לאחר יום שבת,כמו 2 פלפלים ,קישוא אחד, גזר,קולרבי בודד גמבה,כמות קטנה של פטרוזיליה,וכו',אשר נותרים ללא שימוש ולאחר שלושה ימים מתקלקלים ונזרקים.
&nbsp
הפיתרון שלי למעט ירקות מכול סוג,(לרוב לאחר סופ"ש), כמו: 2 פלפלים,קישוא או שניים,
גמבה בודדת, בטטה ,גזר ,(2- 3 תפו"א מבושלים,),
אני מקפיצה אותם במחבת עם כף את שמן ובצל בינוני קצוץ -גס שמטגנת עד לשקיפות,
חותכת את שאר כול הירקות לקוביות,(את הפלפל/גמבה למקלונים,)ומקפיצה אותם במחבת גדולה כ- 5 דקות.לאחר מכן ,מוסיפה להם 2 כוסות שעועית ירוקה-קפואה וחתוכה,
2 שיני-שום כתושות ,וחופן נדיבה פטרוזילה קצוצה, מלח, ופלפל,
אם יש תפו"א מבושל שנותר במקרר,מוסיפה גם אותו. 10 דקות של עירבוב מדי-פעם ומכבים את האש.
יוצקים מיץ -לימון טרי על השעועית הירוקה,
וזהו ! כמה פשוט וקל ומתקבלת מנה חמימה וטעימה ואפילו משביעה,
וכול זה בכמה דקות ומכמה ירקות בודדים שנותרו.
(אפשר להוסיף להקפצה גם בטטה חתוכה למקלונים דקים.)
אגב,
הנכד שלי מאוד אוהב בטטה,תמיד אני מכינה לו,ואימא שלו אומרת ש-"בטטה"-זו המילה השנייה שהפיצפון שלה למד לומר, בגיל -שנה,אחרי שידע לומר: "אבא".
 

מינהר

New member
שרון, את בשלנית ברמה. אין סיכוי

שאני אכין את הפלפלים הכבושים האלה, אבל נחמד לקרא על התהליך.
 

מינהר

New member
אמרת "ממרום גילך", תמר? נדמה לי

שיוליקה הכי צעירה פה.
אני אישית לא אוהבת שאומרים לי "ממרום גילך". אני בת 71 ולא בת 200.
למילוי --הפלפלים הירוקים בהירים עדיפים, כי הם דקים.
 

נימה3

New member
יוליקה, תודה נשמע טוב מאד. אנסה בשמחה

אני מאד אוהבת פלפלים. בתיאבון לכלם
 
לבעיית הפלפלים יש פתרון

אני מאוד אוהב פלפל ממולא אבל יש לי בעיה עם החלק החיצוני, שכמו ברוב הירקות היום הירקות כל כך גנטים שהקליפה עבה מאוד, וזה בולט בעגבניה שממש לא דומה לעגבניה אמיתית.

הפטנט הוא לצרוב את הפלפלים על אש חיה או פלנצה, ולקלף את השרוף ואז בשר הפלפל רך וטעים ולא מפריע לאף אחד בעיכול.
 

משתפרת

New member
"לא מפריע לאף אחד"- אתה טועה.

לא משנה מה תעשה לפלפלים, הם יגרמו לי להרגיש רע. צרוב אותם, קלף אותם, בשל אותם, כבוש בחומץ, קצוץ אותם קטן קטן, מה שלא תעשה- הם יזיקו לי. הכי גרוע אם איני יודעת שתבשיל כלשהו מכיל פלפל (כשמישהו אחר הכין). גם אם מדובר בכמות מזערית (בד"כ ארגיש בטעם מיד) ארגיש רע. לפעמים התגובה יכולה להגיע ברגע הביס נוגע לי בפה, בלי שאגע. גם אם ימיינו את חתיכות הפלפל מהתבשיל, המיצים שהתערבבו בו יגרמו לי תחושה רעה.
מתסכל, כי הפלפלים הטריים הצבעוניים והעסיסיים (כולל הקטנטנים האלה) ממש מגרים, עיני כלות ואני יודעת שעבורי זה רעל. וכשאני מכינה פלפלים ממולאים ובני הבית טורפים- אינני יכולה לטעום, אפילו לא מהמלית שספגה טעמים מהפלפל.
מה שמשונה זה שאין לי בעיה לתבל את האוכל עם סחוג. פלפל חריף עובר אצלי, רק הרגילים בכל צבע אפשרי ובכל צורת הכנה עושים לי רע.
 
משתפרת


חשבתי שרק אני סובלת מהבעיה הזאת, אז אני מתנחמת בזה שאני לא לבד ויש עוד מישהו שמבין מה עובר עלי.
 
למעלה