אפרופו פלפלים למי שרגיש,,
אני מעדיפה פלפלים קלויים בתנור ,וכבושים ברוטב שום ולימון:
את הפלפלים קולים בתנור ב- חום של 180 מעלות ,(עד שמתחילים להשחים,מכול הצדדים),מצננים ,מקלפים את קליפתם,וחותכים כול פלפל ל-4 רצועות עבות.
-לנקות את הגרעינים, ולגלגל את רצועות הפלפלים לגלילים,ולהניח בקערה .
 
לצקת בכלי נפרד :
1/4 כוס שמן -זית,
5 שיני שום כתושות,
כפית חומץ רגיל
מעט מלח,
6 כפות מיץ-לימון .
לערבב היטב ולטעום .(אם חסר מלח או שום זה הזמן להוסיף.)
יוצקים את הרוטב הדליל מעל לגלילי-הפלפלים שבקערה,מכסים בניילון נצמד ,
ומכניסים למקרר עד למחרת.
באופן זה הפלפלים מאוד טעימים וגם קלים לעיכול יותר מכול החמוצים האחרים ,
ומשתלבים היטב ליד דגים או קציצות.
אצלינו מאוד אוהבים את גלילי- הפלפלים המעודנים האלה,ומבקשים שאכין בכול סופ"ש.
 
דרך נוספת ,שקלה לעיכול היא הקפצת פלפלים עם שאר ירקות:
חברתי סיפרה לי ,שבתחילת כול שבוע היא לא מסתדרת עם ירקות בודדים שנותרו לאחר יום שבת,כמו 2 פלפלים ,קישוא אחד, גזר,קולרבי בודד גמבה,כמות קטנה של פטרוזיליה,וכו',אשר נותרים ללא שימוש ולאחר שלושה ימים מתקלקלים ונזרקים.
 
הפיתרון שלי למעט ירקות מכול סוג,(לרוב לאחר סופ"ש), כמו: 2 פלפלים,קישוא או שניים,
גמבה בודדת, בטטה ,גזר ,(2- 3 תפו"א מבושלים,),
אני מקפיצה אותם במחבת עם כף את שמן ובצל בינוני קצוץ -גס שמטגנת עד לשקיפות,
חותכת את שאר כול הירקות לקוביות,(את הפלפל/גמבה למקלונים,)ומקפיצה אותם במחבת גדולה כ- 5 דקות.לאחר מכן ,מוסיפה להם 2 כוסות שעועית ירוקה-קפואה וחתוכה,
2 שיני-שום כתושות ,וחופן נדיבה פטרוזילה קצוצה, מלח, ופלפל,
אם יש תפו"א מבושל שנותר במקרר,מוסיפה גם אותו. 10 דקות של עירבוב מדי-פעם ומכבים את האש.
יוצקים מיץ -לימון טרי על השעועית הירוקה,
וזהו ! כמה פשוט וקל ומתקבלת מנה חמימה וטעימה ואפילו משביעה,
וכול זה בכמה דקות ומכמה ירקות בודדים שנותרו.
(אפשר להוסיף להקפצה גם בטטה חתוכה למקלונים דקים.)
אגב,
הנכד שלי מאוד אוהב בטטה,תמיד אני מכינה לו,ואימא שלו אומרת ש-"בטטה"-זו המילה השנייה שהפיצפון שלה למד לומר, בגיל -שנה,אחרי שידע לומר: "אבא".