בוקר טוב לכוווווולנו

בוקר טוב לכוווווולנו

אז מה להיום? משימות, פגישות, התמודדויות? סליחות. אתם טיפוס סלחן? סליחה לאחרים מול סליחה לעצמנו. איך זה עובד אצלכם? שומרים טינה, כעס בפנים - יש אנשים שאינכם בקשר איתם, בגלל משהו שנסלח ונשכח, אבל בכ"ז - לא סולחים אפילו לעצמכם ולכן הנתק נשאר?

לקשמי

New member
בוקר אור ../images/Emo42.gif

מרגישה נפלא הבוקר, תראו איזה יום יפה
מתוכנן להיום ראיון עבודה ואחר כך... נראה
אני משתדלת לסלוח לעצמי ולאחרים. שמירת טינה בסופו של דבר פוגעת רק בי.

Cגלית

New member
שאלות קשות לבוקר..

טרם ישנתי.. ובכל זאת.. אנסה לענות... היום.. מעבר ללהכין את עצמי נפשית לגיוס של הבן שלי, אנחנו הולכים לקנות לו ציוד.. <מנסה הכחשה.. לא הולך לי בעעע> . אחכ, אולי תספורת, יש לו שיער ארוך יותר משלי... ושלי ארוך.. , עוד שלב בהתמודדות של הגיוס. מעבר לזה, ליטופים נעימים לחתולות שלי:) אולי אצייר קצת.. עניין הסליחות, לעצמי מתקשה לסלוח, מעמידה עצמי לדין, שופטת ומוציאה לפעול עונשים כבדים.. עבודה קשה לעשות שלום עם עצמך.. אבל גם זה קורה:) עם אנשים.. תלוי במצב, אני לא חושבת שיש בי טינה, מעולם לא שנאתי אדם.. לא מצליחה לזכור כעס פנימי .. אמשיך לחפש.. אולי אמצא:)

yogi ili

New member
../images/Emo20.gifבוקר טוב../images/Emo42.gif

הוצאת לי את המילים מהמקלדת. על סליחות. לעצמי לא סולחת מהר... אבל לגבי חברה טובה שהיתה - נורא רוצה לסלוח היא מאוד חסרה לי, לא קרה לי חיבור טוב עם חברה, כמו שהיה איתה, אבל אני לא יודעת אם הנעשה לא יחזור על עצמו ואם יחזור אבוי לי.. מה עושים?

Cגלית

New member
מדברים!!

אין כמו לדבר, לפתוח הכל.. ביחוד אם היא חברה טובה, והחיבור היה טוב. שתפי אותה גם בחששות, נסו למצוא דרך לגשר על מה שיכול להעיב.. בטוחה שגם את חסרה לה:) יאללה תרימי לה צלצול..

yogi ili

New member
אני כל כך רוצה...

ואני לא יודעת אם השיחה תועיל, היא עשתה מעשים שלא יעשו, בכלל כאדם, ובכל זאת אני פה(ארה"ב) והיא שם(בארץ)... אני חושבת לעשות את זה אבל איך בטלפון במרחק אחרי שלא דברנו המון זמן, אגב - התקשרתי לאחל מלזל"ט לפני כמה חודשים, וכן דיברנו המון כאילו כלום לא קרה, אבל כן קרה. ומאז לא ניסיתי להתקשר שוב.

אז כן קרה. והמון.

וזה פתח ענק להתקשר שוב !!!!!!! את יודעת, האי-וודאות הזו, של : מה היא תגיד, מה יהיה - הרבה יותר קשה מלהתקשר ואז פשוט לחיות את אותו הרגע ולהתמודד עם התוצאות שלו. היה פה בפורום לא מזמן סיפור על שניים שהגיעו לנהר, והייתה שם בחורה או זונה, ואחד מהשניים עזר וסחב אותה על גבו. חצי יום אח"כ השני מזכיר לראשון את העזרה שלו לבחורה. הראשון עונה: אני סחבתי אותה בסה"כ את הנהר. אתה סחבת אותה עד לכאן.

רבתן מזמן ומאז יש נתק?

אולי תתקשרי ותגידי לה מה שאת מרגישה. שהיא פשוט חסרה לך? זה מה שקרה לי שלשום, ולא מהצד שלי. נתק שהיה (ואני התחלתי אותו), הסתיים בגלל שהצד השני החליט להיות בוגר יותר (או סלחן ואנושי יותר), ובא ונקש על דלתי. ותוך שניה, הקשר חזר להיות מה שהיה .

yogi ili

New member
עם הכנה נפשית

אני חושבת שאני אלך בכיוון הזה. הענין הוא שלא רבנו היא פשוט נעלמה ( מקשר יומיומי)בזמן שהכי הכי הייתי צריכה אותה. בזמן שהייתי הכי לבד והיא ידעה את זה. היא גם יודעת כמה אני הייתי בשבילה. אז איך אפשר לא לכאוב את זה?

צודקת. זה מאד כואב.

אבל את יודעת, קורים כ"כ הרבה דברים... הייתה לי חברה שגילתה שיש לה סרטן. ואני הייתי בתקופה הכי קשה שלי וממש לא יכולתי לתמוך בה. וגם היא לא בי. אז נעלמנו זו לזו. ואחרי כ-7 חודשים, התקשרתי אליה, ופשוט - הקשר חזר. הרבה זמן המצפון עוד הציק לי, עד שהיא אמרה לי שהיא מבינה, ושפשוט לא יכולנו לעזור זו לזו. וזה בסדר.

s h i r k u s h

New member
בוקר טוב וסלחני ../images/Emo8.gif

אני בעייתית בקשר לסליחות, אני לא מסוגלת לכעוס על אנשים לאורך זמן, תמיד מחפשת מה טוב בבנאדם וזוכרת לו את הטוב. אבל מה... מצד שני, קשה לי לסלוח, אם פוגעים בי ברמה גבוהה כמו האקס שלי שפגע בי בדרך שבה נפרד ממני, בחיים לא אוכל לשכוח ולסלוח לו באמת.

לשכוח ולסלוח

בין שניהם יש פער מאד גדול. אני לא שוכחת את אלה שפגעו בי. לא חושבת שזה אפילו אפשרי.לא יכולה לשלוט בזכרון שלי. אבל לסלוח זה משהו אחר, וזה משהו שאני כן יכולה לשלוט בו. אני משתדלת לבחור לסלוח. גם למישהו שפגע, וגם לעצמי, על ימים של הרס ופגיעה עצמית. משתדלת לעשות את זה - כי יש בזה המון רווח. זה פשוט משתלם לסלוח. יותר קל בלב, וגם יותר קל להתקדם קדימה משום מה.

גילי 69

New member
מותר לכתוב?

מה להיום? בעיקר לימודים. אבל חיפשתי מקום לחשבון נפש קטן ונזכרתי שפתחת פורום, להבה..
(
איך זה שאין כזה אייקון??) אני טיפוס די סלחן, והבעיה הגדולה בכך היא שאני מניחה ומייחלת שגם אחרים יהיו כאלה.לרוב לא שומרת טינה, אבל זוכרת הכל. וכמובן- תלוי במי מדובר- אנשים חשובים ואהובים יקבלו מחילה מיידית, והייתי מצפה שגם הם יסלחו לי אם טעיתי. (ואלוהים, כמה אני טועה!) מקווה שלא נדחפתי לנישה שלא שלי.

גילי 69

New member
עוד משהו קטן על סליחות

בלוויות נהוג לבקש סליחה קולקטיבית מן הנפטר. מישהו יודע למה

../images/Emo46.gif יה נדחפת לנישות שכמוך

מצחיקה. כבר בירכתי אותך אבל ההודעה לא קפצה למעלה, אז שוב- ברוכה הבאה
את יודעת, הדברים שלך מעלים לי עוד שאלה. על סלחנות שהיא מעבר למידה. האם מישהו פה מרגיש שהוא סולח מהר מדי, ולכל אחד - מתוך בטחון עצמי נמוך יותר, או פחד לאבד חברים? אני יודעת שהייתי כזו. סלחתי, מחלתי, הבלגתי - על כל דבר שעשו לי. מתישהו, הבנתי שאני לא יכולה לחיות כך, ושיניתי, אבל עד היום - קשה לי לסמן את הגבול האדום שלי.

איך שיניתי

מה שגרם לי לשנות היה פשוט חוסר ברירה. מרב סלחנות, כל הזמן פגעו בי, או שחברים נעלמו - כי זה לא כיף להיות עם אדם חסר עמוד שדרה. איך שיניתי - הכרחתי את עצמי. עד היום קשה לי בפנוכו כשאני אומרת "לא", אבל יותר קל מפעם. לפני כל דילמה כזו של כן או לא , עצרתי לרגע וניסיתי לשאול את עצמי מהי התשובה האמיתית שלי - וברגע שהחלטתי שזה ה-לא, אז הכרחתי את עצמי.

BellA עלמה

New member
ערב (כבר?) טוב

איך היה היום? מעייף מה שלומי? עייפה וגם קצת מעוכזבת לגבי סלחנות? כן לפעמים גם יותר מידי קשה לי לכעוס אפילו שלפעמים צריך ומתבקש

ערב טוב

רוב המשימות שהייתי צריכה לעשות עשיתי היום והיו כמה דברים שלא היו בתיכנון ונעשו בבוקר הייתי במרפאה ואחר כך הייתי אמורה ללכת לעבודה אבל בגלל שפרצו לנו לדירה נשארתי בבית כי היה בלגאן שלם היה צריך לסדר והגיעו זיהוי פלילי ומנעולן ככה שמצאתי מחליפה בעבודה לגבי סלחנות יותר קל לי לסלוח לאחרים מאשר לעצמי בדרך כלל אני לא נוטרת טינה אבל גם אם אני כועסת על מישהו זה כעס פנימי והוא בדרך כלל לא ידע את זה

למעלה