בוקר טוב לכולכם

coolel

New member
בוקר טוב לכולכם

זאת דפי מפורום מתכונים (אני בשם של בני) הוצאתי מההקפאה שתי חבילות של בשר טחון (בקר ועוף)רציתי לעשות קציצות , אבל הם עוד פעם התלוננו. אולי יש לכם רעיונות מה עוד אפשר לעשות, אבל ש"הם" יאהבו את זה תודה דפי.
 

coolel

New member
וכמעט שכחתי,

למדינת ישראל, כל הכבוד על הפורום הנפלא. זאת פעם ראשונה שלי פה. דפי
 

coolel

New member
וכמעט שכחתי,

למדינת ישראל, כל הכבוד על הפורום הנפלא. זאת פעם ראשונה שלי פה. דפי
 
בוקר טוב וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

מציעה לך להיכנס ללוח המתכונים של הפורום כ"כ להיכנס לטאגליינס. יום נעים וטעים
 
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

את יכולה להכין לזניה עם בשר טחון, פסטה עם רוטב בולונז (הילדים שלי מתים על זה), למלא בצק עם תערובת בשר טחון מתובל ולאפות או לטגן או למלא רולדה מבצק עלים או בצק מתאים אחר עם תערובת בשר ולאפות.
 

coolel

New member
תודה על קבלת הפנים החמה.

הייתי מעוניינת לקבל מתכון פשוט ללזניה. תודה דפי
 

נירהמ1

New member
בבקשה - לזניה/1מדינת ישראל../images/Emo6.gif

לזניה של 1מדינת ישראל זמן הכנה – 30 דקות כמות –12-16 מנות/תבנית 35X45 החומרים: ¾ חבילה אטריות רחבות ללזניה 250 גרם גבינות קוטג' 2 ביצים 200 גרם רסק עגבניות 1 כפית אורגנו 1 כפית מלח ½ כוס מים 200 גרם גבינה צהובה ½ חבילה פטרוזיליה קצוצה תערובת מס' 1 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות, 1 כפית אורגנו, 1 כפית מלח, ½ כוס מים – לערבב תערובת מס' 2 גבינות קוטג', 2 ביצים, פטרוזיליה - לערבב תערובת מס' 3 200 גרם גבינה צהובה מגורדת. אופן ההכנה: להרתיח את האטריות הרחבות ולסנן. לשמן תבנית אפייה ולהניח את 1/3 מכמות האטריות המסוננות. להוסיף ½ מכמות תערובת מס' 1, להוסיף ½ מכמות תערובת מס' 2 לכסות בעוד 1/3 מכמות האטריות, להוסיף ½ מכמות תערובת מס' 1 להוסיף ½ מכמות תערובת מס' 2 ולכסות בעוד 1/3 מכמות האטריות. לפזר תערובת מס' 3 ולהוסיף מעל אורגנו , מעל הכל לפזר ב- 4 הפינות ובמרכז כמה חתיכות מרגרינה. לאפות בחום בינוני 200 מעלות כ- 30 דקות עד להזהבה.
 

coolel

New member
נירה תודה את נהדרת

אבל דיברנו על לזניה עם בשר !!! אם יש לך מתכון בשרי אשמח. דפי
 

נירהמ1

New member
בבקשה - לזניה מעולה של צוצונת../images/Emo45.gif

סליחה שלא שמתי לב שאת מחפשת לזניה בשרית. טוב, אז עכשיו יש לך שתי לזניות
. לזניה בשרית של צוצונת "אני מבשלת את הבשר כמו במתכון לרוטב בולונז. בצל גדול קצוץ 2 שיני שום גדולות 500 גר' בשר בקר טחון קופסה עגבניות מרוסקות קופסה קטנה של רסק עגבניות חצי קופסה טבעות זיתים ירוקים עישבי תיבול טריים כמו אורגנו ובזיליקום אם אין אפשר להשתמש במיובשים קורט סוכר, מלח ופלפל שחור טחון. 1 ביצה. לטגן את הבצל בשמן זית בסיר רחב למעוך את שיני השום בסכין ולזרוק לסיר לא לכתוש.לטגן עד לשקיפות הבצל ולהזהר לא לשרוף כי השום מקבל טעם מריר. להוסיף את הבשר ולבחוש על האש כחמש עד עשר דקות עד שנעשה אפור, לתבל ולהוסיף את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות להוסיף כחצי כוס מים לערבב היטב ולבשל על אש נמוכה כרבע שעה בסיר מוכסה כי זה נורא משפריץ. כדאי להוסיף שמצטנן ביצה אחת זה עוזר בעיקר כשחותכים את המנה כי המלית מתגבשת ,עד כאן למלית. אני משתמשת בדפי לזניה של ברילה אבל מבשלת אותם במי מלח כ- 5 דקות כל פעם קבוצה של 3 עלים עד לריכוך של כולם. משמנת את התבנית בשמן זית, מסדרת תחתית של עלי לזניה מעל שכבה של רוטב הבשר והעגבניות אם אין לך בעיית כשרות פה המקום לגרד פרמזן או מוצרלה זה פשוט משדרג לכמה מקפצות למעלה אפשר לסדר מעל עלי בזיליקום ואורגנו. ושוב שכבה עלי לזניה שכבה רוטב שכבה גבינה. לעשות בערך 4- 5 שכבות לפי גובה התבנית שלך. אני משתמשת בתבנית פיירקס מלבנית מאוד גבוהה. לכסות בנייר אלומיניום היטב ולהכניס לתנור חם כחצי שעה עד 40 דקות. ב- 10 הדקות האחרונות להסיר את הנייר כדי שישחים מעט למעלה. שושה"
 

coolel

New member
נירה עוד פעם תודה. וגם לשומרי

הכשרות יש פתרון. יש טופו בצורת גבינה צהובה וגם בטעם זה יכול להוות תחליף נפלא לגבינה צהובה. תודה דפי.
 
למעלה