שוקלד אגוזים
New member
בוקר טוב לכוללללללם../images/Emo24.gif
מה שלומכם ? היום נערכים דיונים והדברויות בנושא חשוב מאד הנוגע לכולנו ואשר עודד הזכיר אותו בהודעתו שם למטה . הארגונים הירוקים, אנשי איכות הסביבה וארגוני הצרכנים ואפילו בעלי רשתות השיווק הגדולות יושבים היום ומטכסים עצה כיצד ניתן לצמצם את השמוש ההיסטרי בשקיות הניילון אשר גורמות נזק בלתי הפיך לסביבה מי מאתנו לא יוצא מהסופר אחרי כל קניה , עם שלל שקיות ניילון לשמושים אחרים.......נותנים לנו משהו בחינם אנחנו אוגרים. מודה באשמה יש לי אוסף של שקיות גדולות ויפות מכל מיני חנויות ומוזיאונים בעולם ומהארץ שעל גביהן מודפסות ממש יצירות אמנות והן מקופלות אי שם במחסן שלנו כי כמו כל "פולניה" טובה חבל לזרוק כאלה שקיות, אולי כשאלך לבית אבות , אצטרך אותן לאריזה
ויש לי בארון המטבח אוסף של שקיות מהמרכולים , לשמוש יום יומי.......אממה עד שלא שמעתי ש100 אלף!!!!!!!!!!!! יצורים ימיים נחנקים מהשקיות האלה המגיעות בסוף לים בחשבן שהן מדוזות או איזה מאכל טעים אחר , לא חשבתי שאני גורמת נזק ליקום. מוות מיותר, וגם בזבוז משאבי טבע כיוון שלייצר את טונות השקיות הללו משתמשים בנפט , ואני כבר לא יורדת לתאורים של השחתת הנוף , מי שנוסע בנגב יכול להבחין בעשרות שקיות שהרוח העיפה והן דבוקות על הגדרות המקיפות שטחים חקלאיים. אז מה עושים? הרעיון שהעלו הוא לעבור כמו בארצות מערביות להשתמש בשקיות עשויות נייר , אבל איך עקרת הבית המצויה תארוז ותסחוב הביתה את הקניות , אם יש לה רק 2 ידיים והיא בדרך כלל ממלאה בכל קנייה עגלה בגובה מגדלי עזריאלי ......... יש רעיון נוסף , שכל שקית תעלה לנו כסף , וכשנכנסים לכיס חושבים פעמיים ואולי אז יפסק השוד החינמי הזה וכשתחזור לסופר תביא אתך את השקית ההיא הרטובה מדברי החלב שקנית לפני שבוע , רק שלא תצטרך לשלם שוב. ואני חושבת שהרעיון שאומץ בהונג קונג הכי יעיל, להביא את שקיות הניילון המשומשות למיכלי מחזור כמו הבקבוקים. ועכשיו לפינת הנוסטלגיה........ בהיותי עקרת בית צעירה אני זוכרת שהיינו הולכים לקניות עם סלי רשת מפלסטיק מלבניים כאלה , והיו כאלה שהחזיקו סלים מתקפלים בתוך ארנק , והיו סלי רשת סרוגים בצבע אפור שנמתחים , ככה עשינו קניות .........( מישהו עוד זוכר?) אולי כדאי לחזור ולקנות את סלי הרשת הללו , להשתמש בשקיות ניילון לאריזה ולמשקל של ירקות או מוצרים בתפזורת בצורה מבוקרת למחזר שקיות , והעיקר לחשוב גם במושגים של שמירה על הסביבה שלנו. מה דעתכם? המשך יום נעים
מה שלומכם ? היום נערכים דיונים והדברויות בנושא חשוב מאד הנוגע לכולנו ואשר עודד הזכיר אותו בהודעתו שם למטה . הארגונים הירוקים, אנשי איכות הסביבה וארגוני הצרכנים ואפילו בעלי רשתות השיווק הגדולות יושבים היום ומטכסים עצה כיצד ניתן לצמצם את השמוש ההיסטרי בשקיות הניילון אשר גורמות נזק בלתי הפיך לסביבה מי מאתנו לא יוצא מהסופר אחרי כל קניה , עם שלל שקיות ניילון לשמושים אחרים.......נותנים לנו משהו בחינם אנחנו אוגרים. מודה באשמה יש לי אוסף של שקיות גדולות ויפות מכל מיני חנויות ומוזיאונים בעולם ומהארץ שעל גביהן מודפסות ממש יצירות אמנות והן מקופלות אי שם במחסן שלנו כי כמו כל "פולניה" טובה חבל לזרוק כאלה שקיות, אולי כשאלך לבית אבות , אצטרך אותן לאריזה