בוקר טוב לכולם! הזכירו פה את הספר

בוקר טוב לכולם! הזכירו פה את הספר

סערת נפש של ד"ר יורם יובל שבעיני מומלץ ביותר, דרך אגב, מבחינתי הספר הזה נתן לי את האומץ ללכת לטיפול פסיכולוגי בעבר.... ואם מעניין אותכם ספרים בנושא אז אני ממליצה בחום על הספר של ד"ר ארווין ד. יאלום - תליין האהבה - סיפורי פסיכותרפיה. שבת שלום !

חסות

New member
ספר ענק!

מדהים לקרוא את התרחשות הטיפולים שהוא עשה.. שבת שלום!

sigalit33

New member
ומומלץ גם הספר החדש יותר של יובל...

"מה זאת אהבה?"... אותו מבנה ורעיון כמו "סערת נפש" אך המוקד הוא בסוגיות לגבי אהבה ויחסים. מאד מעניין!

החדש קיבל ביקורות פחות טובות

גם בפי כאלה שאהבו את הראשון שלו. למשל טענות שהוא קצת מאוץ ו/או ממוסחר. אני עצמי לא קראתי אותו, כך שלא אוכל לחוות דעה.

סלינוש

New member
אני בתהליך הקריאה...

של "מהי אהבה". בהתחלה יחסית. לכן עוד קשה לי לחוות דעה ברורה. את "סערת נפש" אהבתי מאוד, התחברתי, גם למרבית הסיפורים, גם לצורת הכתיבה - ספר נהדר. אפילו כתבתי על כך במייל לד"ר יובל :) לגבי "מהי אהבה" - סגנון הכתיבה דומה, ואני נהנית מכך, לגבי הסוגיות המועלות בספר - אני פחות מתחברת באופן אישי עד כה, לכן אולי אני נוטה להעדיף את "סערת נפש". בכל מקרה אני חושבת שהוא כותב נהדר.

יובל ויאלום

סלינוש - סתם מסקרנות, יובל ענה לך? ובקשר ליאלום - יש שם סיפור על מטופלת שהייתה מאוהבת במטפל שלה, וזה התפתח לכיוון ממש מעניין ולא צפוי. הלקח שאני למדתי מזה הוא שכשמישהי אומרת "אם הוא רק ידבר אתי פעם בחודש הכול יהיה בסדר", ואנחנו ישר קופצים להגיד שהיא אובססיבית וצריך לטפל באובססיה הזאת ואם הוא באמת יהיה אתה בקשר היא רק תתאכזב וכו' - לפעמים אנחנו בכל זאת טועים. לפעמים לא צריך לחפור ולחטט ולעשות פסיכואנליזה, אלא לממש את הצורך במציאות. אבל אם נשוב לענייננו, המקרה של ראובן ונעמה הוא חד משמעית לא כזה. שם המימוש יהיה אסון לדעתי.

סלינוש

New member
ענה :)

ענה במייל חמים ורגיש. אגב יאלום - שוכב אצלי "כשניטשה בכה" כבר איזה שנה. אני איפשהו באמצע. אבל קשה, קשה לי לקרוא.... זה מרתק, פשוט אני מאבדת ריכוז בשעת קריאה, זה קורה לי בתקופות יותר מתוסבכות בחיים. אבל אני אשלים את הקריאה מתישהו.

leaput1

New member
אמת

מצטרפת להמלצה בכל פה.. יאלום פשוט מגלם את המטפל האידיאלי בעיניי.

כן... ../images/Emo140.gif ממליצה בחום על

הכובען המטורף ואייזק ניוטון של ד"ר סטיבן ג'ואן - מדבר על התופעות המוזרות של המוח - מצבים המוגדרים פסיכולוגים ופסיכוטים והניסיונות של הפסיכולוגיה והפסיכאטריה להסביר אותם - מה קורה כשמשהו משתבש במוח. מציג בצורה נפלאה המון מצבים כמו טרדנות כפייתית, פסיכוזות, פוביות דהז'ה וו , הביוכימיה של המוח האובדני ועוד. מציג בצורה נפלאה מושגים שלפעמים קשה להבין... מומלץ בחום! לכולם...

ישלי עוד אחד

האיש שחשב שאשתו היא כובע של אוליבר סאקס קראתי עוד בתקופת לימודיי הספר עוסק במקרים של מספר אנשים שלא מסוגלים לתקשר עם עצמם ועם העולם הסובב אותם. היופי בספר הוא שדר' סאקס לא רושם עליהם כעל מוזרויות אלא מוצא פאן אחר לעניין

sigalit33

New member
וגם -

אינדיוודואליות - הפרויקט הבלתי אפשרי של ד"ר קרלו שטרנגר, ספר בכלל לא פשוט אבל מרתק. דומה במבנה (תיאורי טיפול) לספריו של יורם יובל אבל לדעתי מורכב יותר.

j e t l a g

New member
שורשים ושיעורים בזמן

מצטרפת לתשבוחות על יאלום-תליין האהבה , בעוונותי טרם קראתי את "סערת הנפש" ולמי מאיתנו שמתעניין ורוצה להתפתח לכיוון קצת יותר מיסטי (שילוב של היפנוזה וגלגול נשמות בטיפול) אני ממליצה על "שורשים ושיעורים בזמן".

j e t l a g

New member
כנראה שהילדים הולכים לישון מוקדם

וגם אני סוחבת יותר ממה שאני מסוגלת... יום קשה עבר על כוחותינו. לילה טוב ושיהיה בריא המחשב שלנו, הא?

למעלה