בוקר טוב לכולם. הנני זקוקוה לעזה!!

FalseAngel

New member
בוקר טוב לכולם. הנני זקוקוה לעזה!!

במסגרת חוק שילוב החדש אנו הגננות אמורים למלא טופס. יש בו המון שאלות. לא תמיד הכל ברור . למשל בסיעף חשיבה מתמטית כתוב כך: -מושגי יסוד -מניה עד -תפיסת הכמות עד -התאמה ספרה לכמות - שאלות חשבוניות האם מישהו יכול להסביר לי מה הכבנה ב"מושגי הייסוד", תפיסת הכמות עד, ולאיזה סוג של שאלות חשבוניות מצפים בגיל הגן? תודה.

sara1012

New member
חוק השילוב

מושגי היסוד כוללים מושגי גודל:גדול, קטן, גבוה, נמוך, ארוך קצר רחב וצר מושגי כמות: הרבה, מעט, יותר, פחות, קבוצות שוות ולא שוות, מושגי כיוון: ראשון, אחרון, לפני בין, אחרי בשורה או בטור מושגי מרחב: על מתחת, בתוך מעל על-יד כמובן שהכל בתמונות תפיסת כמות בתבניות מסודרות כמו ליי או קוביה ובמפוזר עד 6 שאלות חשבוניות: כמה עיניים יש לך? וכמה לי ולך יחד? כמה רגליים יש לכלב וכמה לשני כלבים יחד יכול להעזר בקוביות לייצוג הכמיות.

tgumpel

New member
מושגי יסוד שחשבון

יופי של שאלה. קשה באמת לדעת מה נחוץ כדי להיות מוכן לכיתה א' (ומי צריך להיות מוכן? הילד לכיתה א' או כיתה א' לילד?!) לדעתי, מדובר במיומנויות כמו: *יכולת למיין חפצים עפ"י תכונות שונות (גודל, צורה ושימוש) *רצפים שונים *דפוסים של צורות, חפצים ורצפים *מושגי המספר *יכולת לחבר ולחסר כמויות קודם ע"י חפצים *תרגום מניית חפצים למספרים סמליים *ספירה קדימיה ואחורה והקשר לעולם *כתיבת מספרים והבנה עמוקה של המושג של מספר תרגומו לעולם הקונקרטי *מדידות פשוטות (גובה, משקל, נפח וכ') *זמן למידע נוסף (אך באנגלית: http://www.aaamath.com/kindergarten.html) ד"ר תום גומפל ראש החוג לחינוך המיוחד האוניברסיטה העברית

מושגי יסוד בחשבן

יש לי חומר רב בנושא כאן אני שולחת מסמך שלתוכו צירפתי חומר תיאורטי מתוך חוברת שאני כותבת. מכיוון שהחוברת עדיין לא מוכנה ולא ערוכה ולא... אז החומר איננו מעוצב הייטב אבל אני חושבת שהתכנים יתאימו לצרכייך. בנוסף לכך את יכולה להכנס לפורום הגנות בתפוז ושם למצוא עוד דברים בנושא. אם תצטרכי משהו נוסף אשמח לעזור. דפנה

FalseAngel

New member
דפנה תודה, אבל עד כמה שאני מבינה

מדובר גם על מושגים נוספים ולא רק על היכולת המנייה ,אשמח לקבל עוד חומר תודה

למעלה