בוקר טוב לכולם, והשאלה היומית

בוקר טוב לכולם, והשאלה היומית

אחים בכורים- איך סיפרו לכם שעומד להצטרף תינוק חדש למישפחה? האם שיתפו אותכם בשברים הקשורים לבואו של התינוק החדש- כמו עזרה בבחירת השם? עזרה בסידור חדרו של התינוק החדש? לפני שאחי נולד הייתי בת 4, לא זכור לי ששיתפו אותי בדבר, פשוט הבטן של אמא הלכה ותפחה ואמרו לי שיש תינוק בבטן. שאלו אותי אם יש שם שאני רוצה ליקרוא לתינוק- אני לא אספר לכם מהו כי זו בדיחה משפחתית שאולי לא תובן נכון כשזה כתוב. באחד הלילות העירו אותי ואמרו לי שאמא נוסעת להביא תינוק. כשאחותי עמדה להיוולד כבר הייתי בת 11, שיתפו אותי בתחילת ההריון כבר. ואצלכם?

שאלה יפה ../images/Emo142.gif

האמת שאני הכי צעירה, אבל זה בהחלט קשה לקבל כשבכורים ילד חדש שמצטרף למשפחה. מצד אחד זה כיף ומצד שני זה מפחיד כי פתאום הבכור הוא לא הילד היחיד ומפחיד שכבר לא יאהבו אותו- במיוחד בגילאים צעירים.

mישמישית

New member
את ממש כמוני !!!

שאחי נולד היתי בת 4 גם לי וגם לאחותי אמרו שלאמא יש תינוק בבטן רק כשאימי היתה בחודש התשיעי לגבי שם שיטפו את אחותי אבל אותי לא כי ישנתי ושאחותי נולדה היתי בת 11 (ליפני אחותי היה אמור ליהיות עוד תינוק אז הפעם ההורים שלי חיקו עד שיהיה בטוח שאין לה שום בעיה ) הם סיפרו לנו בחודש הרביעי או החמישי ולשם היתחשבנו בדעות של כולנו ועסינו הצבעה וגם לגבי החדר שיתפו אותי -בערך-

מקפיצה- למרות שיש כבר שאלה חדשה

למי שלא ראה ורוצה לענות גם על השאלה הזו.

פילפולה

New member
מי זוכר?

כשאחותי נולדה הייתי בת שנה וחצי וכשאחי נולד הייתי בת 5 ועל אמא שלי לא ממש ראו את ההריון אז אמנם אני זוכרת שאחרו לי והכינו אותי שיהיה לי אח קטן אבל בגלל שלא ממש ראו את ההריון על אמא שלי אז עיכלתי את זה רק בברית שלו שלקחו אותי לקנות בגדים ובערב כשחתכו. בקיצור, מי זוכר?! פיל

אני זוכרת במעורפל מה היה לפני

אחותי נולדה כשהייתי בת 3, וידעתי שהולך להיוולד תינוק וגם דודה שלי הייתה בהריון מתקדם (ילדה חודשיים אחרי שאחותי נולדה), ככה שקיבלתי 2 תינוקות אחת אחרי השניה. אני דווקא מאוד שמחתי שנולדה לי אחות ועזרתי לאמא לטפל בה כמה שהיא נתנה לי (עדיין, הייתי בת 3) וביקשתי כל הזמן לישון איתה, מה שנתנו לי רק כעבור קצת יותר משנה. היינו באותו חדר, ואני זוכרת שהיא למדה לקפוץ - אני הייתי קופצת על המיטה שלי והיא הייתה מחזיקה את הסורגים של העריסה וקופצת גם, מחקה אותי ומחייכת. מתוקית. יש אנשים שלא מאמינים שלא קינאתי בה אפילו לשניה, אבל זה מה שהיה. אהבתי אותה מהרגע הראשון ותמיד היה לנו קשר מיוחד וקרוב.

למעלה