בוקר טוב לכולם ושאלה לאיריס החביבה.

APRSMON

New member
בוקר טוב לכולם ושאלה לאיריס החביבה.

הבוקר צפיתי במרק העדשים שלך שנראה נפלא.

יש לי שאלה.

למה לא להעשיר אותו עם ירקות לא פחממתיים, אז הוא יוצא סמיך וטעים ביותר.

למשל להוסיף כרוב, קישואים קולורבי. ואפילו כרובית

האם יש מניעה מסיבה של הסכרת?

כי כך אני עושה את המרקים שלי, חצי טוחנת וחצי משאירה לא טחון, אז זה גם סמיך גם נגיס
ונראה לי שאין בו פגם.

הנה מרק שלי לדוגמה עם כל הפרמטרים שכתבת עם יותר ירק דל פחמימות.
 

APRSMON

New member
הנה לכם מרק פטריות עם גריסי פנינה שאני

מכינה.

אם תהיו מעונינים במתכון מתאים אשמח לשגר.
 

deebeebee

New member
המרקים שלך נראים מזמינים


במיוחד בימים קרים אלה.
 

APRSMON

New member
הנה עוד תבשיל לסכרתיים.

שעועית ירוקה עם קציצות עוף מעשה ידי.
 

IrisPeleg

New member
ענין של גישה

אפשר להוסיף לעדשים גם ירקות.
כשאני מכינה עם עדשים אדומות אני מוסיפה גם קישואים.

הפעם הכנתי מרק אמיתי.
מעדיפב לאכול קצת פחות אבל ת הדבר האמיתי.
המנה יוצאת בגודל מכובד וטעמה של מרק עדשים אמיתי.

זה בדיוק כמו עוגות.
אפשר לשים ממתיק במקום סוכר או חלק מהסוכר אל אני מעדיפה לאכול פחות ואת הדבר האמיתי עם כולם.

אגב, המרקים שלך בהחלט מרשימים.
 

ladybug4NLP

Active member
התמונות מזמינות ממש לאוכל

יאמי ובמיוחד בחורף בקר, מרק זה נהדר
 

yael12

New member
APRSMON אפשר לקבל מתכון למרק עדשים ופטריות.ו

ואם אפשר גם לקציצות עוף
תודה
 

APRSMON

New member
לבקשתך המתכונים.

מרק עדשים 8 מנות. (קטניות)

בצל חתוך

2 קולורבי חתוכים

גזר אחד חתוך לעגולים

כוס וחצי עדשים חומות או אדומות* , או כוס אפונה ירוקה, או כוס שעועית* לבנה קטנה.

בטטה אחת או 2 גזרים

2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוך לקטעים

9 כוסות מים מהברז

כפית חוויג' למרק (קונים בחנות תבלינים)

חצי כפית כורכום (מאוד בריא)

כף גדושה א. מרק עוף (אפשר גם בלי)

צרור קטן של פטרוזליה ושמיר.

מלח, פלפל לפי הטעם.

2 כפיות שמן.

בסוף הבישול אני לוקחת מועך פירה ומועכת בתוך הסיר את הירקות כך שיוצא מרק עם חתיכות נגיסות בחלקו ובחלקו מעוך.

להכניס הכל לסיר להרתיח, לבשל חצי שעה על אש קטנה , לבדוק אם התרכך, במידה ולא להמשיך לבשל עד ריכוך.

*להשרות ללילה

מרק פטריות עם גריסי פנינה

8 מנות

9 כוסות מים

3 פטריות פורטבלו חתוכות קטן

בצל חתוך

4 קשואים חתוכים

חצי כוס גריסי פנינה שטופים

2 גזרים חתוכים

2 כפיות שמן

כף גדושה א. מרק פטריות (רק אם רוצים)

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

להכניס לסיר , להשחים ב-2 כפיות השמן את הבצל להוסיף ל3 דקות את הפטריות להוסיף לאחר מכן את שאר הירקות
להרתיח ולבשל עד שגריסי הפנינה רכים.

אפשר להכניס למרק 2 כפות גריסים, או 2 כפות קווקר (לאחר הבישול)

שעועית ירוקה עם קציצות עוף.

להכנת הקציצות
3/4 קילו בשר חזה טחון
בצל אחד
2 כפות קמח מצה
פלפל שחור
מלח
ביצה אחת

לערבב הכל ביחד ולשים בצד.

לרוטב, חצי בצל מטוגן בכפית שמן
פלפל אדום ואחד ירוק חתוך לרצועות
2עגבניות חתוכות לקוביות קטנטנות (להוסיף לבצל המטוגן)
כאשר הכל השחים קצת להוסיף את חבילת השעועית הירוקה הקפואה
(אפשר שעועית ירוקה שלמה ואפשר חתוכה ואפשר גם שעועית צהובה
חתוכה, מה שאוהבים).
2 כוסות מים
כף פפריקה אדומה מתוקה
כאשר מתחיל לרתוח ליצור מעיסת הבשר קציצות קטנות ולזרוק לסיר
הרותח , כאשר הסיר רותח להוריד את האש ולבשל חצי שעה ומידי פעם להרטיב את הקציצות עם הרוטב.

בתאבון.
 

Kiragot

New member
תודה על המתכונים

אכין מרק עדשים וקציצות
מה עוד את יכולה להמליץ ?
בבקשה.
 

APRSMON

New member
כרוב מאודה עם אורז מלא.

ירקות אפויים בתנור.

עלה פילו ממולאים בבשר ופטריות.

חסר מה, מה שתגידי אפשר להתאים.

כרובית עם בצל ותפוחי אדמה במחבת.
 

Kiragot

New member
תודה רבה על תגובתך המהירה

אני חדשה בפורום
ועדיין מחפשת את המתכונים שמתאימים לנו
אם לא קשה לך, בבקשה צרפי לינק או מתכונים
תודה
 

APRSMON

New member
אורז מלא עם ירקות.

אורז מלא עם ירקות
מצרכים:
1 כוס אורז מלא מושרה לילה לפני בהרבה מים במקרר
1 בצל לבן בינוני חתוך לקוביות
2 שיני שום
1 גזר גדול
2 גבעולי סלרי
2 קישואים
פטרוזיליה , עלי דפנה יבשים
הכנה:
.1 להכין מראש, בקעריות, את כל הירקות, חתוכים ומוכנים לבישול.
.2 לחתוך את הירקות לגודל דומה, כדי שזמן הבישול יהיה זהה.
.3 את האורז שהיה מושרה במשך הלילה יש לשטוף היטב, לסנן ולהניח לו להתייבש במסננת בעת הכנת
הירקות.
.4 בסיר בינוני להוסיף 1 כף שמן זית.
.5 להכניס את הירקות בסדר הבא: בצל - - גזר - - שום - - קישוא - - דלעת - - אורז
.6 לטגן את הכול. לבחוש כל הזמן.
7. להוסיף עלי דפנה, ו2 כוסות מים. ולהביא לרתיחה.
.8 לבשל על אש קטנה מאוד 40 דקות.
.9 לכבות את האש.
.10 להוסיף פטרוזיליה קצוצה. לערבב.
.11 לכסות עם מגבת ועליה המכסה. להשאיר כך כחצי שעה.

כרוב מאודה עם אורז מלא.

להשרות כוס וחצי אורז במים למשך שעתיים או למשך הלילה.

לחתוך כרוב בינוני לקוביות גסות

לחתוך בצל לקוביות

לחתוך 3 עגבניות רכות לקוביות

לטגן את הבצל בכף שמן עד שמזהיב מעט, להוסיף את העגבניות ואת הכרוב ולאדות
עד שמתרכך קצת מי שיכול שיוסיף כף רסק עגבניות, להוסיף את האורז + 2 כוסות מים
מלח, פלפל שחור ומעט ממתיק , להנמיך את האש ולבשל 30-40 דקות.

אפשר להוסיף לתבשים חלקי עוף ולבשל ביחד כתבשיל קדרה.

בתאבון.
 

IrisPeleg

New member
נראה נהדר. מומלץ בסמטי

אורז בסמטי אפילו לבן נספג יותר לאט מאורז מלא רגיל.
 

IrisPeleg

New member
אינדקס גליקמי

אני ערכתי השוואוה בין אינדקס גליקמי של אורז לבן, אורז מלא ואורז בסמטי.

אין הרבה הבדל בין האינדקס הגליקמי של אורז מלא ואורז לבן.

האינדקס הגליקמי של אורז בסמטי לבן יותר נמוך מזה לא אורז מלא רגיל.

כמובן שזה של אורז ססמטי מלא הנמוך ביותר מבין סוגי האורז.
 

תומרונתם

New member
מנהל
המרקים נראים נפלא!

ותודה רבה על המתכונים, אני כבר מוסיפה אותם למתכוני הפורום!
 
למעלה